15

Българин

преди 5 години

Винаги ме е било яд когато някой бг работодател започне да сравнява и цитира, как аджеба било в западна Европа, обаче винаги наблягат само на изгодното!!!Първите 3 дни били за рботодателя, втората година от майчинството била излишна и мн. мн. други примери за наглост и безочливост!Хайде направете заплатите европейски (дори средно европейски), пък тогава си търсете правата!!!Работодатели запомнете - не машините ви вадят приходите, не правителствата ви гарантират ръст, а главно РАБОТНИЦИТЕ!

14

Анонимен

преди 5 години

За 3 дена болничен на година го правят на въпрос, баси ***. Те ако хората почнат наистина да си взимат болничен, а не да идват болни на работа гледай тогава какво става.

13

хахах

преди 5 години

Айде престанете да позвате този оксиморон "български бизнес". Няма такова нещо. Това са взаимно изключващи се понятия. В България има всичко друго не не и "бизнес", както си го представяме на Запад ... където искаме да стигнем.

12

Чикън

преди 5 години

С тоя мизерен начин на живот и с африканските заплати хич работодателите да не се оплакват, че хората са болнави или немотивирани. Маймуни с трици не се ловят.

11

Абе

преди 5 години

Какъв е трябвало да бъде ефекта от плащането на първите 3 дни?По-важно, кой гении си е мислил, че ще има ефект?От немотия е това. По-рано хората си вземаха по 10-15 дена болничен и си ходеха на работа, и получаваха болнични и заплата. Работодателите заверяваха фалшивите болнични, защото не ги плащаха. После пък тях ги нахендриха да плащат първите 3 дни от болничния и те така, няма управия.

10

Хахахахахаха

преди 5 години

А как се взимат фалшиви болнични? Я, някой да разкрие схемата. Пак само за своите хора.Отиваш при личния лекар и му казваш, че много те боли главата и искаш 1-2 дена да си починеш вкъщи, той пише, че кръвното ти е 200/140, изписва ти хапчета за кръвно и 3 дни болничен и така. После могат да дойдат на проверка от Марс ако искат, да докажат, че не си бил с високо кръвно тоя ден.

9

Анонимен

преди 5 години

Накрая ще си търсят работници само от Нигерия и Сомалия, ако и те се навият за 500 лв заплата. Не разбраха че става не с рестрикции, а с поощрения...Все едно такива няма как да се котират дълго на пазара....

8

Димитрий

преди 5 години

Какъв е трябвало да бъде ефекта от плащането на първите 3 дни?По-важно, кой гении си е мислил, че ще има ефект?

7

Перко

преди 5 години

Нямам проблеми с отсъствията. На мен ми плащат за свършена работа. Кога ще я свърша си е моя грижа. Болнични вземат държавните хрантутници. В частната фирма номерът ще мине веднъж

6

АНТИ

преди 5 години

Чорбаджиите-изедници ли реват ?!За добри работници ще реват! Много ...

5

Анонимен

преди 5 години

А как се взимат фалшиви болнични? Я, някой да разкрие схемата. Пак само за своите хора.

4

Няма

преди 5 години

Няма толкова мързелив народ по света. Мързи ме сърби ме дай болничен.

3

Ха-ха

преди 5 години

За съжаление е така. Най голяма трагедия са КАТ.

2

българин в чужбина

преди 5 години

Бизнесът какво пак реве. В държавата в Западна Европа, в която живея, бизнесът плаща първите ДЕСЕТ дни от болничния. След това, при продължителна неработоспособност плаща здравната каса, като тя си се грижи да няма измами и си прави проверки сама. Нашият бизнес винаги циври като ощипана девственица.

1

Анонимен

преди 5 години

Да вземеш болнични, за да може да си свършиш работата, се практикува от край време сред държавните хрантутници, като добавят и "няма да си вземам ден, да не си хабя отпуската". В каквато и да е частна фирма говориш с който трябва, свършваш си личната работа и се връщаш на работа. Това с болничния ще мине точно два пъти и на третия ще се оглеждаш като катаджия на затворен път.