42

Наблюдател

преди 5 години

Абе нали всичко строено от ГЕРБ е некачествено,асфалта е тънък и хлъзгав и подложката е от глина(не мига да си спомня всички глупост).Защо се натискате да пътувате по Северната скоростна тангента?Има околовръстен път строен от Тодор Живков,качествен и безплатен .До сега как се придвижва и им беше добре

41

Реалист

преди 5 години

Принципът е следният - има републикански пътища и местни пътища. За републиканските пътища, в които влизат всички магистрали, скоростните пътища и много други, може да се въвежда заплащане. За кои пътища се плаща го решава Министерския съвет. Това е. Щом са решили за магистралите и скоростните пътища да се плаща, ще се плаща. Това касае най-вече тежкотоварните автомобили с тегло над 3,5 тона и май това е причината за протестите. Останалите автомобили под 3,5 тона почти винаги си имат винетки.

40

БС

преди 5 години

Стига глупости, едни ще плащат други не. Пак ли старите комунистически правила?

39

Бг

преди 5 години

Ако трябва да прекръстим държавата София за да не плащат кестените... Родителите ми са пенсионери, живеят на 20км. от Плевен, за цялата година изминават не повече от 2000км. Но плащат винетка. В селото няма банкомат, няма бензиностанция, няма аптека, болница и т. н.За много основни нужди им трябва винетка... Това не е ли простотия, даже дискриминация.. Много хора са в тази ситуация но никой не се замисля.. Всичко е от София и за София....

38

Анонимен

преди 5 години

Който си мисли, че става въпрос само за някакви си 300-500 автомобила, да прочете, че само град Нови Искър има 15000 жители.Ако толкова завиждате на "богатите" столичани от Северна София, защо не ревете, че няма винетки за Бояна, Драгалевци, Симеоново и тн южни теории? Там "бедни" хора ли живеят?

37

Реалист

преди 5 години

Тол таксите за тежкотоварните автомобили от 2019 са за разстояние, а не за време, както досега. Затова не може да се твърди, че са я платили предварително, както погрешно казват номер 36 az и един преди него. Затова трябват тол такси за северната тангента, а като има за едни, няма как да няма и за останалите.

36

Mitaka

преди 5 години

На кой е пътя? Кой го е строил, кой го поддържа - общината или държавата? При положение, че държавата дава пари за пътя, съответно държавата събира и винетни приходи. Има си общински пътища, които ще си останат безплатни - минавайте по тях. Освен това колко са колите, които карат без винетка? 99% им трябва така или иначе. За няколко десетки човека,които имат по 2 коли с едната ходят само на работа искат да спестят по 97лв.И за това държавата да се откаже от винетки от най-използвания път от тир

35

az

преди 5 години

До АнонименАбсолютно правилно!!! Те да не са кацнали от луната там!!!!Цитат:Абе тия от АПИ защо се правят на ***? Нали за да стигнат тировете до северната тангента, все са минали по магистрала и са платили тол такса... от какви такси се лишавали??

34

Анонимен

преди 5 години

До до 20Не е вярно, че границите са до околовръстното, но дори това да е така, северната тангента е под северната граница на околовръстното, т.е. по твоята логика е ВЪВ града!

33

Стар софиянец

преди 5 години

Столична община и област София(столична) са по-различни от останалите области в България, тъй като кмета на София управлява донякъде и останалите населени места в област София, чрез Столична община, в която влизат всичките 38 населени места в област София. Това създава известно объркване. От една страна градския транспорт на София отива до всички населени места в област София, но те са отделни населени места със свои граници. Градовете в област София са 4: София, Нови Искър, Бухово и Банкя.

32

Анонимен

преди 5 години

По територия:област София-град = община София > град София

31

шепот

преди 5 години

Цял ден мисли зад бюрото, как да сенатегне на кмет на министър и ето горезултата.Ако е за стригане,край няма.Но направи нещо за хората,производ-ство,създай живот.То ТОЙ каза какъв ено има и умни, или те са игнорирани.Кметицата що един път не удари някойпо cigansky.

30

Анонимен

преди 5 години

Теорията на област София-град и територията на община София съвпадат напълно!

29

Размисли....

преди 5 години

Еххх тия коли, ако не са те, тези народни изедници от къде ще дерат толкова пари, по цял ден само това умуват,за какво още да искат пари и кое може още да се вдигнеОт друга страна, в София и околностите се правят най-много нови пътища,а и поддръжката им не е никак малко, но "софиянци" не плащат винетки, щот карали само в градО,е да,ама няма как да стигнат парите от данъците за тези "екстри"На "село" караме по калдаръм, а падне 2 пръста сняг и....бедствено положение защото няма пари за чистене.

28

Жител на Банкя

преди 5 години

До до 20Това не е вярно. Банкя е част от Столична община и до там и обратно се пътува с граски транспорт т.е без винетки. Но, ако се качиш на магистрала Струма и от там, колкото и да заобикаляш, пътуваш до Банкя, трябва да си сложиш винетка. С други думи, където може да се пътува с градски транспорт , може да се пътува без винетка.

27

Анонимен

преди 5 години

Някои хора тук не разбират разликата между града София и общината София. Община София е поне три пъти по голяма от града София по площ и на нейна територия има общо 4 града и много села. ЦГМ има автобуси до всяко населено място в общината.

26

Стар софиянец

преди 5 години

До 20Бъркаш. Границите на град София са до табелата показваща начало или край на населеното място. Област София си е област като всяка друга. Отделно има Софийска област, в която град София не влиза, както и всички населени места от област София. Често я наричат област София-град. В област София освен град София има още 38 населени места - три града, един от тях е Нови Искър и 34 села. Това са отделни населени места, но кметът на град София има правомощия за всичиките 38 населени места в област

25

Анонимен

преди 5 години

И аз живея в столична община и излизам извън общината максимум два пъти в годината - седмични винетки

24

Мда

преди 5 години

Винетната система беше напълно излишна,ама щом ще се усвояват пари...5 или 10 стотинки увеличаване на акциза за горивата и няма нужда от главоболия.Който кара-плаща!Винетките ще останат само за преминаващите през България транзит.Или пък да се изисква да влизат с празен резервоар-има го някъде.

23

(-_-)

преди 5 години

Това означава ли, че няма Софийски квартали извън границите му? А, въпросния път не е част от околовръстния път?