81

Тиктак

преди 5 години

Малко ти скьрца дюшемето на втория етаж. Виж доктори

80

Анонимен

преди 5 години

Няма да стане пич.Децата ми Пол и Джордж,които не знаят и бъкел български няма да се върнат.И ние с Мичето няма да се върнем,дори след пенсия.

79

Анонимен

преди 5 години

Ако всички емигранти се завърнат със знанията и уменията си в България,то тогава страната ни има голям шанс за развитие.Буквално ще се изстреляме в друга орбита.Върнете се за да възстановим и съградим една модерна и просперираща държава! Вие сте наши братя и сестри, наша кръв! Не позволявайте тя да се претопи в други култури!

78

Бай Петко

преди 5 години

Те ceдерюгите изгониха два милиона българи сега реват че нямат аргати

77

akud

преди 5 години

"новото поколение" :) :) :)

76

Няма наивници

преди 5 години

До Умни млади хора в БГВ Ню Йорк и Чикаго са най-големите български колонии. Доскоро беше голяма и тази в LA. В Лондон, Германия и Франция се формираха големи групи ИТ спрциалисти, медици, инженери. И тези хора вече утвърдили се със знания и ударен труд ще зарежат жилище, над 10-годишен семеен живот и ще дойдат в България с деца, говорещи английски, немски, френски, испански език, родени и отраснали извън БГ? Вие да не сте луди? Да се върнат щерката на Цуци, синовете на *** и Цуцка Цв. и т.н.

75

Умни млади хора в БГ

преди 5 години

До АнонименТова с ИТ специалистите е сапунен мехур. Основната им работа е по проекти от Западна Европа. В България се връщат завършили във ВБр и много рядко в Германия, които имат жилища в София, Пловдив, Бургас и не плащат по 1000-1200 ? или $ за наем. Обикновено се групират по 4-5 човека във фирма. БГ може да поеме още 10-15 хил. ИТ специалисти. Само Германия търси 50 хил. ИТ специалисти. Нерде Германия, нерде Боко и Цуци ... Тези от ГЕРБ за балъци ли ни вземат? В Бостън гъмжи от българи.

74

и после се върнете

преди 5 години

До КатерачевНепременно се върнете. Опитът в чужбина е безценен. В България има много възможности. За бизнес, за растеж. Не е идеалното място, но определено с много капацитет. Вече се върнахме. Чустваме се прекрасно. Децата се научиха да четат и на български. Щастлив съм. Не ми харесват само черногледството и простотията на сънародниците от всички прослойки и етноси.

73

Стар емигрант

преди 5 години

Какво да ви кажа : до сега не съм видял или чул за "партиец" емигрант ! Партииците си седят там в България и правят бизнес в чужбина, перат откраднатото с лафове за голям и успешен бизнес , пращат децата си да учат по чужбина и ви дават тон в живота "колко добре е в родината" .Ако има още някой да се вързва на тия приказки - е вие си знаете ...

72

До Анонимен 61

преди 5 години

Има пич, има.През 20-и век е имало период на избиване на голяма част от интелигенцията ни. После, 45 г. интелигентните са били в неизгодни позиции.В периода на предварително уговорения разбойнически преход, никой не потърси тази интелигенция, нито пожела да я чуе, макар че имаше добри идеи за преход към капитализъм.Затова интелигентните започнаха да се борят сами за себе си и мнозина успяват да си уредят приличен живот. В бъдеще тези хора ще станат повече, и за Българияще е по-добре.

71

Да живее България

преди 5 години

Генералния секретар на партията каза че държавата е стабилна и всичко е наред.Фактите показват че имаме най ниския дълг в Европа, икономически растеж 3% годишно, и ръст на заплатите 11% годишно.Все повече българи се завръщат от чужбина и започват да инвестират спестяванията си в България. Цените на жилищата и имотите са на рекордни нива а нови малки фабрички и произвоства растат като гъби покрай китните ни градове. Броя на младите предпиемачи е нараснал двойно за последните 5 години.

70

Катерачев

преди 5 години

До колебаещите се:Всеки има по един живот. Не го пропилявайте заради кухи фрази за дървета без корен и пр. небивалици. Ще сте по-полезни и на себе си на своите близки щом веднъж заживеете като нормални хора в нормална държава. Няма да е лесно в началото, всъщност трудно е най-вече да напуснеш зоната си комфорт. Даже от първия път не винаги се получава, може са смените няколко държави, но веднъж получи ли се, резултатът си струва. Смело и без въображаеми задръжки!

69

Анонимен

преди 5 години

До ГробокопачГоворя ти за семеен доход.Аз вземам 2500 лв,жената 2000 лв.Имаме познати,които получават двойно на нашият доход.Без да имат нищо общо с политиката.Дреме ми за Боко тиквата,както не ми дреме и за комунистите.Ако получаваш ниска заплата,проблемът си е твой.И аз получавах ниска заплата в провинцията и се преместих преди 10 години в София.

68

Не мрънкай!

преди 5 години

Относно аксиомата България-чужбина важи следният базов класификатор:1.Високообразован, със знания и умения и желание да работи и да се развива. Постигнал успехи и на двете места като студент/специализант/стажант/специалист. Най-малко на брой.2.Със същите или някои от горе изброените качества, но не успял да се реализира в родната си страна, успешен навън3.Отново същите или някои от тези качества, изработил си подходящ modus vivendi в България4.Непрокопсаник. При всякакви обстоятелства.

67

Завръщаш се

преди 5 години

Аз и съпругата ми германка сме инженери, имаме две изучени деца с добра професия и първо внуче.Добре сме в Германия, но всички ние, най-вече децата не виждат БЪДЕЩЕ тук. Вече купихме два апартамента един до друг в София, ориентирахме се за работа и имаме предварителни договри. През пролетта на 2019 се връщаме в България. Правото ни на пенсия от Гермнаия се запазва.

66

К-Алеко

преди 5 години

Ха, връщат се! Останаха ли нормални хора в тоя шуро-баджанашки к.***. Няколко тарикатчета на дребно, ни убеждават колко е хубаво в тинята, понеже си е мила и родна, пък "там", видиш ли, е Мордор. Стой си тука, бачкай по 60 часа за 400 евро на Ветковци, Цековци, Баневци и не припарвай извън милата мамковина.

65

дядо Соци

преди 5 години

Разбира се че България има бъдеще и ще пребъде. Не вярвайте на " Системата ни убива".България е добро място за живеене.

64

Б.Т.

преди 5 години

Тая претоплена манджа, за връщащите се млади хора, ни я навират под носа след поне една година публикации колко работна ръка не достига и от какви специалисти имал нужда бизнесът. И ако се пускат повечко подобни изказвания, току виж някой се върнал за постоянно. Няма начин, след като няколко години опитваш предимно от жилото на чужбина, преквалифицираш се, учиш език, установяваш се, доказваш се в новата среда.. И когато идва ред да опиташ от меда, да взема да оставя всичко, заради мафиозите?

63

Урум

преди 5 години

То ако беше толкова зле в чужбина ще се върнал лесно, кой с диплома, кой със спестени евро/долари/лири/крони (тук изключвам пълните непрокопсаници, които са си такива навсякъде и за съжаление не са малко) Само че върнат ли се за 2 седмици и се сещат защо са напуснали. И носталгията и всичко се изпарява, бързат да се връщат.

62

Виктор

преди 5 години

Не знам някой да се е върнал и да не е съжалявал за решението си. Стоят година-две, докато изхарчат парите и се уверят напълно, че в БГ-то са останали само мутряги-тарикати и северинчовци. Не е до стандарта на живот, за който толкова много се говори и пише, а до спокойствието, социалната и даже физическа сигурност, които тук, поне за мен и моите връстници (родените в края на 80-те), са нещо непонятно.