49

Анонимен

преди 5 години

Причината беше че Русия беше на крачка да получи Истанбул и контрола над проливите а британците не можеха да го допуснат защото това щеше да ги направи много силни и затова задействаха тайните си организации и изкараха руснаците от войната.Зад този болшевизъм стои нежеланието на британците Русия да вземе Константинопол и да се превърне във супер сила

48

Анонимен

преди 5 години

До АнонименНапротив. Гражданскта война продължи до края на 20те години, а след това дори и през 30те на места. Русия премина през много перипетии които продължиха десетилетия. А когато се видя, че всичко върви към успех, САЩ и Англия започнаха да финансират Германиа и присъединиха към нея Чехия която имаше най-голямата армия и военна промишленост в Европа. Ако ти е интересно какво става нататък може да четеш история да научиш.

47

Анонимен

преди 5 години

Цион....

46

Анонимен

преди 5 години

47, гражданската война продължи до 1921-ва година- Когато бяха унищожени последните остатъци на Бялата армия. Както и голяма част от царската фамилия и част от белите генерали напуснаха Крим с кораби. Тогава започва създаването на новото държавно устройство. Тогава комунистите започват да слагат ръка на неразрушените през войната фабрики и заводи, тогава започва раздаването на земя на селяните. Но после комунистите решават да вземат земята и да я одържавят. Създава се СССР.

45

Анонимен

преди 5 години

Октомврийска революция, Втора Световна Война и след това дойде най-тежкото изпитание - Горбачов. Ако не беше минала през първите две, след Горбачов нямаше да има Русия, сега там щеше да е като в Конго и България - колония на Запада, дори за малко да беше станала.

44

Гробокопач

преди 5 години

До ДодоТочно така. Путин може да го каже, защото и Путин и Медведев, че дори и Зохарова са евреи;))) Юдаизмът диалектично воюва сам със себе си в лицето на двете създадени от него империи САЩ и Русия. Смешни ми естава, когато нашите жени мастурбират, че харесват утин, тъй както харесватБойко. И в двата случая става въпрос за евреи.

43

Анонимен

преди 5 години

Целта на юдеомасоните е да си правят експерименти с държавите, та да налучкат обществения строй, който ще им е най-изгоден. Досега все нещо не доизпипваха, ама сега вече с мулти-култито удариха джакпота. Ще имат едно огромно стадо от третополови, едноцветни, зомбирани ГМО екземпляри, които ще имат достатъчно IQ да работят, но не и да задават въпроси. Европа ще е първата територия с такова стадо.

42

имаше и добри страни

преди 5 години

Като например човешко здравеопазване, добро образование и всички работеха и имаха пари. Парадоксът е, че бившите чеегата на ДС и най-големите номенклатурчици сега са русофоби и да- мразят САЩ. Само че, само че..........преходът бе криминален и роди чудовища за управляващи. Хората масово бягат.

41

До Анонимен

преди 5 години

Комунизъм, та комунизъм...Комунизмът е една приказка, като приказките от `1001 нощ.Никой не го е виждал и чувал. --Цял свят живее в комунизъм. Семейството е образец за комунистическо общество и икономическите принципи на комунизма. Дори хомосексуалистите жадуват за комунизъм и правят паради за правото да създават семейства. Но като държавна система наистина никога и никъде не е имало, те хората в семействата ще се избият, какво остава държавата да стане като голямо семейство.

40

ха ха ха

преди 5 години

"...но за пряко финасиране от германска страна няма открити документи."Естественно, комунистите са бандити и конспиратори, вие какво искате да намерите касови бележки и фактури ли ???

39

Анонимен

преди 5 години

37, точно Гражданската война доведе до революционните промени в Русия. Ако червените не я бяха спечелили щяха да видят руснаците социализъм /такъв, какъвто го направиха болшевиките/ през крив макарон. Точно Гражданската война беше истинската революция, а не `Залпа на Аврора`

38

Парадоксът

преди 5 години

Големият парадокс в цялата работа е, че днешните най-великите американофоби и русофили, до един са с комунистически възгледи, с носталгия по соца и по Сталин и с мечтата това време да се върне.Парадокс! Върви го разбери...

37

Анонимен

преди 5 години

"Американски и германски капитали подкрепят Ленин"А какви капитали подкрепят един креслив провинциалист чужденец, художник, който без пукнат пфениг пристига в Германия в най-голямата криза и инфлация и веднага намира пари за партийни униформи, клубове в цяла Германия и пропагандни материали.

36

Анонимен

преди 5 години

Къпят ни за кой ли път с разни конспиративни теории. По време, преди революцията, Русия е с бурно развиваща се индустрия. Не случайно се залага на пролетариата, който вече го е имало в определящи обеми. Същата тази работническа класа прави бунтове и в Германия, бори се срещу: монополите които повишават цените, ниско заплащане на труда, лошите условия на труд, .. и т.н.Ако германия бе по далече от централна Европа, я чакаше същата съдбаСценария, бе повторен в ВСВ, опитват и днес, но Меркел неще

35

Конспиратор

преди 5 години

ВОСР и самият болшевизъм е проект на синедриона, осъществен с помощта масоните.

34

Анонимен

преди 5 години

Комунизъм, та комунизъм...Комунизмът е една приказка, като приказките от `1001 нощ.Никой не го е виждал и чувал. Това, което беше у нас 45 години беше държавен капитализъм.

33

Анонимен

преди 5 години

До до 31Да те светна - има разлика между революция и гражданска война, подготвените хора правят разлика. Гражданската война в повечето случаи не води до революционни промени. Образовай се.

32

Анонимен

преди 5 години

След като Сталин се разправя с Троцки и неговия кръг обявява, че световната революция няма да се състои и Русия ще строи сама социализма. Това било удар за тогавашните "глобалисти" (тогава се наричали интернационалисти) които финансираха Троцки и Ленин. Сталин им нанесе още един удар, като провали проекта Европейски Съюз 1 където този път марионетката беше Хитлер. Това никога няма да му простят, още го мразят, макар че си е отишъл отдавна.

31

Анонимен

преди 5 години

Много ме кефят как критиците на комунизма (който никъде не е съществувал за момента), не са прочели нито една книга по темата... само пропаганда.

30

до 31

преди 5 години

Чувал ли си за Гражданската война в Русия, която е непосредствено следствие на Октомврийския преврат? Знаеш ли колко милиона души са избити?Не говори неподготвен.