85

****

преди 5 години

Поръчкова статия за промиване на мозъци,никакво проучване не е имало,поне в бг.никой не е чувал за него.

84

Jj

преди 5 години

До Анонимен (83)Говориш за религиозен брак - нека църквата и останалите религиозни институции да си го дефинират както искат. Гражданският брак не е 'свещен', а просо съюз. Последно като проверяах България не е религиозна република :) И между другото, живея точно в Лондон и виждам много добре как различни хора могат да съжителстват преспокойн един с друг :)

83

Анонимен

преди 5 години

Пак стъкмистика.99.99% от българите са против гей браковете и смесените бракове с мюсюлмани и евреи.1% нищожен подкрепят тези ненормални неща защото са толерасти.Нито съм против гейове,нито против мюсюлмани но всеки да си знае мястото и да не се натрапва на останалите,защото те точно това правят.

82

Анонимен

преди 5 години

*** си

81

bluesky1

преди 5 години

Религията не е за прости хора, но, за съжаление, обикновено прости хора се занимават с нея!!! Затова априори като видя поп или ходжа и леко ми призлява.....

80

bluesky1

преди 5 години

В България няма нито християни, нито мюсюлмани, което, като цяло е добре! По нашите ширини сме само формални християни или мюсюлмани, малцина се ръководят от догмата! Това води до една умереност на хората и преобладаващи светски виждания за живота! Примерно аз съм мюсюлманин като име, а името не определя религията, но съм 100 процента светски човек, за когото общоприетите човешки принципи и разбирания за добро и зло са с предимство пред религиозните закони!

79

Анонимен

преди 5 години

Целта на тази публикация е да покаже огромната разлика между Западна Европа и Централна и Източна Европа. В публикацията има още много сравнения, главно на тема религия и вярвания.

78

Анонимен

преди 5 години

До JjЗащото брака е свещен съюз между мъж и жена. Тоест между хора, които могат да създадът поколение, по Божията воля. Точка. А колкото до смесването на религии - отиди в Лондон или в Моленбек и виж до колко "хубави" неща е довело това. Нашите турци са различни, те са светски настроени, не са "праведни", хапват всякакво месо и пият ракия.

77

Jj

преди 5 години

Напълно съм съгласен с олеле. Дори бих казал, че смесването на религия сигурно би довело до по-голямо разбиране между хората. А за гей браковете и до ден днешен не разбирам защо по дяволите има проблем с това двама (пълнолетни) души да се обичат и да искат да имат същите права като други двойки сключили брак. Някой да кара останалите да сключват брак? Ми не...

76

олеле

преди 5 години

И какво ще стане ако се смесят религии? И какво ще стане ако всеки може да е с човека, когото обича? Нищо лошо.

75

Стеф

преди 5 години

Значи още има надежда!

74

Анонимен

преди 5 години

Няма лошо в християнството, но българинът е само ритуален християнин. Нито е чел Библията, нито се води по нея, само ходи от суеверие да пали свещи и да изпълнява ритуали (повечето от които са езически и нямат общо с християнството).

73

Анонимен

преди 5 години

Скептицизмът е от това, че до демокрацията обратни нямаше....Как стигна до този извод след като в арт средите 70-те и 80-те всички бяха меки китки не ми е ясно, но добре.

72

българин

преди 5 години

Нашия европейски хпистиянски свят е в гежък морален упадък.Нито мъжете вече сме мъже,нито жените -жени.Всички го виждаме,но не искаме гласно да го признаем.За има-няма4-50 год.,се появи жената-егоист и античовек.Не иска да ражда деца,а само да живее живота си за себе си.В обществата където не се говори за:"равенство на половете","женска кариера" и пр. дивотии,има свръхраждаемост.При нас-демографска катастрофа.Направете си извода в кое общество има зловещ проблем.Честити да са ви щерките,г-да.

71

Анонимен

преди 5 години

Религията е отживелица. 97% от хората които членуват в МЕНСА(Хора с коефициент на интелигентност над 140) са АТЕИСТИ, което е повече от показателно. Бракът също е отживелица, България е на ПЪРВО място в ЕС по брой на двойки които живеят на семейни начела с деца и без брак.(после ми обяснявай колко е важна религията за Българина или брачната институция)

70

:)

преди 5 години

По-добре синът ти да ти доведе зет вкъщи, отколкото да си вземеш Голф 4 на старо.

69

Хана

преди 5 години

Аз нямам против различните религий, но имам много против Гей браковете.

68

Българин

преди 5 години

Това не е скептицизъм а здрав разум. Не е адекватно държави, които са по нови от носията на баба ми да съветват как се оцелява. Ние сме вървели надолу към 500 г. - горе долу 2 пъти по- дълго време от как съществува тъпата им държава ....

67

Анонимен

преди 5 години

Скептицизмът е от това, че до демокрацията обратни нямаше. Следователно е перверзия, а не нещо биологично. И като такава е несъвместима със семейните ценности.

66

Анонимен

преди 5 години

Днес ще легализират хомо браковете, утре педофилията...