193

Анонимен

преди 5 години

da

192

Анонимен

преди 5 години

Много са курназ на българска история да пипат, гръцката вече се опариха, а да гепнат нещо сръбско даже и не помислят! Имат респект към доскорошния стопанин!

191

ШибиРиби

преди 5 години

Тея научни спорове ги правят за да могат там да си разменят гостувания и кьор софри. Аре брЪкнете се там да им платим спора.

190

Анонимен

преди 5 години

Проблема е, че македонците са се хванали на хорото да го играят, че са древен народ, и сега ако Самуил не е техен цар, а само на българите, тогава ще стане ясно, че македонска нация просто е нямало по това време, което ще противореяи на всички измислици, които са се написали в техните учебници и ще бъде скандално за промитите им мозъци. истината е една, и това е, че наистина македонска държава няма тогава. И още нещо - Василий II Македоноубиец също е нямало.

189

провинция

преди 5 години

Естествено е Български, а македонците са си Българи с промито самосъзнание.

188

Джукър

преди 5 години

Никакви спорове, никакво внимание на тези клоуни! Да не се приема даже намек за спор по никакви исторически въпроси!

187

Да знаете......

преди 5 години

Идеолозите на цялата тази македонска шизофрения са сърбете. Продължават и до днес да поддържат тази отрова. А през 14 в. сърбите бяха верни съюзници на султана и с неговите орди вършеха поразии и жестокости.

186

НЕ МИ ДРЕМЕ

преди 5 години

ДА СИ ГО ВЗИМАТ!ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НА ИЗМИСЛЕНАРТА НИ "ДЪРЖАВАТА" НИ Е ИЗМИЛИЦА И БЕЗ ТОВАХАЙДЕ ГОСПОДА И ДРУГАРИ ПСЕВДОПАТРИОТИ, ПОЧВАЙТЕ ДА МЕ ЛИНЧУВАТЕ С МИНУСИ ПО КОМЕНТАРА!

185

Анонимен

преди 5 години

Кой знае Паисий бе човече?Истината че никой на запад вече не си спомня България след няколко века политически ,религиозни и социални катаклизми на континента.Паисий е за някаква наша собствена употреба ,но без голямата акция на Русия и Юрий Венелин никой нямаше да чуе за нас .Та нали до последни гърците ,които знаят кои сме отричат и ни палят книгите .

184

Анонимен

преди 5 години

сигурен съм че бате боико ще направи йогийското упражнение много силно наведен напред и спора ще се реши познаите кои ще бъдат печелившите

183

Анонимен

преди 5 години

В интерес на истината, в началото на 14-ти век сърбите взимат Македония и я държат около 80 години. Сърбите не падат под турско като нас, а доста време са били съюзници на Баязид - пращали са войска чак в Мала Азия да се бият за османците. Жената на Баязид е била дъщерята на цар Лазар - Оливера. Обаче когато Тамерлан разбива Баязид, затваря го в клетка и е ши-бал сръбкинята пред очите му няколко месеца. Накрая турчинът получил инфаркт от униженията.

182

Ахил

преди 5 години

Североантичките бюрмове нямат спиране! Самуиле прости им! Те не знаят какво вършат!

181

Анонимен

преди 5 години

Аз мисля че много им пускаме фандък на македонците.Първо тия на които се дават български паспорти да се разписват че са българи,и на тази база да им се дава,за да няма после такива спорове.Второ-гърците не дават да им се краде историята,а ние защо даваме?

180

Точка!

преди 5 години

Почнем ли да спорим кой е цар Самуил, само ще легитимираме невежеството и безумието на югославските историчари! Цар Самуил е българин и това е положението!

179

Да, обаче

преди 5 години

......македонците не са българи от 70г.......осъзнайте го.......Естествено че не са, половината вече са албанци, има и турци, гърци, власи, сърби, не малко "грабливи птици" и вся осталая свол***ч. До 20-30г. хептен ще изчезнат. Проблемът е, че до 1913г. и АСНОМ-а историята ни е обща. Като скачени съдове, обявяването на исторически факт за "македонски" директно отрича българската му принадлежност. Което е не-до-пус-ти-мо! Иначе изобщо не ми дреме, ако щат да се наричат и клингони.

178

Анонимен

преди 5 години

Тия не са нормални. Въпросът "чий е царят" предполага повече от два отговора, докато исторически, фактологично и по всички възможни начини отговорът е само един. Да играем тъпата обречена игра на новомакедонците /о.з. българи/ е тъпо. Остаи ги да ...

177

П.Петров

преди 5 години

До Анонимен 175Не е вярно! От нафталина ни извади Паисий, след него борците за църковна независимост Неофит Бозвели и Иларион Макариополски. Русия, РПЦ и руската дипломация винаги са били против независимостта на БПЦ и съдействат за заточаване на български православни свещеници !Русия винаги е била срещу нашата независимост с мисълта да ни асимилира във Византийския си проект и да вземе монопола върху православието!

176

Василий 2

преди 5 години

Аз завзех и Крим вата

175

Барселона

преди 5 години

Стават смешни с тези спорове.добре го е казал Антон Дончев....народи близнаци...та цар Самуил е наш...Български по времето когато е имало само България и никаква Македония...

174

Анонимен

преди 5 години

Ако аз размажа руската армия и се обявя за цар на московия .какъв вой ще нададът *** .Бетер ромейте и Симеон с тая титла римски цезар (император на българи и римляни)