65

анонимен

преди 5 години

Айде стига с тези учители.Все за бедни ги имате,а това,че работят най-малко от всички,не го споменавате.Това,че имат най-големи отпуски,че получават пари за дрехи,плащат им транспорта,и ред други неща,като например по ранното им пенсиониране малко ли е?Кога ще дадете такива бонуси за обикновения работник,който пълни бюджета за да има заплати,за него кога?

64

Анонимен

преди 5 години

Има една закономерност, която обаче се отнася само до БЕЛИТЕ държави. В Частния сектор заплатите винаги трябва да са поне два пъти по-високи, защото от осигуровките и данъците на заетите лица се формират заплатите на на държавните служители. Този принцип никога не се е спазвал в България и каруцата е пред коня. Не може в министерства, агенции, комисии и не знам си какви структури да не се върши нищо, а да се вземат заплати по 4-5000 лв и нагоре. Пълен абсурд, който съсипва икономиката.

63

Анонимен

преди 5 години

опс - извинявам се - 560 лева ще стане заплатата. И пак не е нормално да е 200 лева пенсията. поне 300 да я направят

62

Анонимен

преди 5 години

много интересно, че не пише в статията колко пъти ЧЕЗ ни повишха цените на тока. нито колко пъти скочиха цените на храните. А минималната заплата може да се покачва, но няма индексиране на заплатите - и така един магистър получава колкото хигиенистка. повишават максималният данък доход с 500 лева - на фона на повишена минимална работна заплата с 50 лева. Супер несъразмерно е. в същото време няма индексация и за пенсии, не е нормално при 650 лева заплата, пенсията да е 200 лева.

61

Анонимен

преди 5 години

Ха така браво,до кога ще са на държавна ясла-хем пенсия хем заплата в МВР и МО,хем увеличение...........няма справедливост

60

Анонимен

преди 5 години

Отговoрността при медицинската професия е НЕСРАВНИМА! с никоя друга! Като почнеш от хамалската и стигнеш до министърпредседателската. В цял свят го знаят само българите не го научиха

59

Анонимен

преди 5 години

Е нали вдигаха вече на полицаите заплатите пък нещо все така продължават да си кибичат и да гледат спряло в точно, не да работят. Защо трябва пак да им ги вдигат?

58

гражданин

преди 5 години

Браво на това правителство ......правилно влезнат ли пари в джоба на държавните служители ...влизат и в оборота финансовия ..на частни магазини , фирми и т.н. Всички ще са доволни. Създава се ПОТРЕБИТЕЛ . Толкова ли не можете да го проумеете та сте тръгнали да лаете против полицаи , учители и т.н.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

57

Анонимен

преди 5 години

На учителите ли, че защо? При 45 дневна отпуска и почивка през всички ваканции? Защо при положение, че общата култура на повечето е сведена до нулата.

56

Анонимен

преди 5 години

В учебника по история и цивилизация за 6 клас на Анубис в урока за Арабския халифат се разяснява на учениците що е то джихат. Браво на съставителитена този учебник. БРАВО, БРАВО!!! Няма какво толкова друго да напишете от правилата на исляма та пишете такива неща.

55

Анонимен

преди 5 години

За учителите при работен ден от 4 часа! Ха-ха събота и неделя почивни. Заплахи над учениците, толериране на ромовете и т.н.

54

Анонимен

преди 5 години

Бюджетът е на принципа - работил не работил - заплатата тече та даже и расте, защото ако е според заслуги то полицаи, съдии, а и половината държавни чиновници трябва да изпълняват задълженията си без възнаграждение поне 5 години!

53

Анонимен

преди 5 години

Мутрата черпи държавната чиновническа с.***, купува си електорат, не внасят здравни осигуровки, пенсионират ги с привилегии,крадат от обществени поръчка / виж Граф Игнатиев/, но на майките с инвалиди им казват "кресливи лелки".Увеличават ни данъците, прецакват ни със здравното обслужване,возят се на държавни коли, лекуват се в Правителствена болница, почиват си в Еквсиноград.Е избирайте ги пак!

52

Анонимен

преди 5 години

Тези ***.ски пишман управници наистина ви имат за олигоф. Какви заплати ще вдигат като инфлацията изяде заплатите и пенсиите още преди да са повишени. Какви бяха цените само преди няколко месеца и какви са сега а какви ще са след няколко месеца и какво ще остане от повишените заплати. Наистина ви имат за олигоф.рени.

51

Иван Пешев

преди 5 години

Не е честно тези *** съдиите и депутатите да си вдигат административно заплататите , аз моята съм си я изработил с усилен труд а тези *** сами си ги гласуват. Не мога да го приема и при първия удобен момент ще засека някоя така *** , имам ли възможност да им нагадя няма да им простя !!!

50

АМИ ДА ТАКА Е !

преди 5 години

И през комунизма беше същото . Съдии , лекари , полицаи и военни . . . Само за тях . Това е държавата . Да се чете онова което не е написано - НЯМА ДА ВИ КАЖЕМ С КОЛКО ЩЕ ПОВИШИМ ЦЕНИТЕ !!!!!!!!

49

Анонимен

преди 5 години

А такааааа,давйте на съдиите да ви пазят гърбовете.Давайте на чиновниците за да гласуват за вас.Купувайте си подкрепа,а после осъдете ц.нина,който е взел 20 лв.за да гласува за друг,а не за вас.А 80-те % пак ще духат супата.Хак да им е.

48

От 40

преди 5 години

До Анонимен 43. Към момента няма как да преценим, дали се налива от пусто в празно. Целта на тези увеличения не е да се правят реформи, а да се задържат текущите кадри, защото ако те избягат просто няма кой да преподава и лекува. Всъщност казаха, че било за да привлекат нови кадри, но за тези пари едва ли ! А от полицията просто не виждам смисъл освен да пазят властта и богаташите. Но това си е мое мнение.

47

Счети

преди 5 години

До Анонимен 44. Донякъде сте прав, ако гледаме само от тази гледна точка, но обръщам внимание, че квалифицираните кадри могат да си намерят добра работа и заплата именно, защото са конкурентно способни, а държавата явно се е заела с най-уязвимите групи, нали сме социална република, а не народна. Иначе на мен ако не ми увеличават редовно заплатата ще избягам при друг работодател, така че това работодателя да си го мисли - държавата тук няма как да искаме да се намеси, това си е пазар на труда.

46

пенсионер

преди 5 години

защо пенсиите не се коригират от януари 2019, а едва от юли....някои се надяват през зимата пенсионерите да оредеят...каква гавра