26

До 30

преди 5 години

Еха, мизерия. Живи да ги оплачеш.Преди са били по-добре живеещи спрямо такива икономически колоси като съветския съюз с неговите комуналки, България, Унгария, Полша. Сега взимат "само" 82% от възнаграждението, което получават в тази западнала Западна Германия.

25

Анонимен

преди 5 години

До анонимЗащо им е смартфон, като могат с мерцедесите да си разнасят съобщенията?----Защо не използват мерцедеси да разнасят съобщения ами Германия е пълна с японски и корейски автомобили много повече от мерцедесите и немците масово купуват корейски смартфони? Защо не си направят сами немски смартфони, ще отворят работни места, ще изнасят?

24

Анонимен

преди 5 години

До АнонименГДР беше витрината на соцлагера, трябваше да се подрежда по образец--------А сега защо тънат в мизерия и са задния двор на Германия при демокрацията, вече 30 години са със западна обединени?

23

Анонимен

преди 5 години

До АнонименДори и без план Маршал успяха да стигнат стандарт на живот както в западна Германия за 20 години, въпреки че всичко беше разрушено от войната. А България която беше на 27 място по стандарт на живот 89та г днес след 30 г. евроатлантизъм и американско партньорство е на 90 място наред с африканските държави и първа по смъртност в света.

22

Анонимен

преди 5 години

План Маршал за ГДР нямаше, но имаше съревнование между двете системи.ГДР беше витрината на соцлагера, трябваше да се подрежда по образец(пак западен разбира се).Е, пак не успяха. Сега витрината е задният двор на Германия.

21

аноним

преди 5 години

Защо им е смартфон, като могат с мерцедесите да си разнасят съобщенията?

20

Анонимен

преди 5 години

План "Маршал" нямаше за ГДР, но имаше състезание между двете системи.ГДР беше витрината на соцлагера(или шоу рум по новому).Така че трябваше да се подрежда витрината по образец.Е, пак не успяха де.Витрината сега е задният двор на Германия.

19

Анонимен

преди 5 години

До АнонименПри "руския ботуш" България за 30 години от бедна селска страна се нареди сред 30те индустриално най-развити страни и беше на 27 място по стандарт на живот, а след 30 години евероатлантическо партньорство е първа по смъртност в света и бедна като бедстваща африканска държава. Дори и бежанците бягат от България, нито един не е останал от тзи които са насочили и които сме приели, всички избягаха и предпочитат да се върнат в страните си където се води война.

18

Анонимен

преди 5 години

Където е минал руския ботуш, нищо не вирее. Мизерия, това е завета на империята на злото.

17

Анонимен

преди 5 години

Като нищо един ден игричките на САЩ и Русия да разположат на две така и България не че вече не е правен опит от Англия с недоразумението източна Румелия и от Русия с недоразумението Македония и от Турция с братя Юзеирови който искаха автономна турска република в Родопите и Сакар но като нищо пак да го направят и тогава става това държавата не може да се съвземе с векове.Дано Бог унищожи и двете нови империи на злото.

16

Анонимен

преди 5 години

Германия не е това, което беше.Благодарение на яловицата Шмеркел.

15

Анонимен

преди 5 години

Аз живея в Лайпциг от 2009 и си е супер.

14

Анонимен

преди 5 години

А като могат да правят мерцедеси защо не могат да направят обикновен смартфон?

13

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен28 разбира се, и в статията се говори за 28г. не 18, type error

12

к

преди 5 години

До бай Иван"Трудно Трабант ще заработи като Мерцедес !"но Мерцедес-а е на път да се превърне в Трабант !евтини и некачествени - това е сега Мерцедес-а, малко се отличава от Хюндая например

11

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен"А в България пък нищо не става, 18 години затъване в блатото и става все по-зле."Искаш да кажеш 29 ? Че 90те бяха всичко друго, но не и изплуване.

10

бай Иван

преди 5 години

Трудно Трабант ще заработи като Мерцедес !

9

Анонимен

преди 5 години

Представяте ли си, ако не беше Меркел, а свестен лидер ... Разлиакта, каква ли щеше да бъде тогава ?

8

до 9

преди 5 години

такова животно ГКП никога не е имало, казваше се ГЕСП, германска единна соц партия ама кой ти чете....

7

Анонимен

преди 5 години

Говорете си глупостите за Германия, тук мюсюлманите са 12% , там са 6.1%, а в Русия са 6.5% - всичките проценти са официални данни. Освен това мюслитата в Германия са много по-млади от местните- логично-нови емигранти- никоя баба на 65 не емигрира, като разждаемостта им е 2 деца- фертилитет на жена - 1.9. Какво се оказва - белите жени не искат да раждат, защото света се промени и им дава много нови възможности - но за това не са виновни мюслитата, даже и те ще станат като нас след 1-2 поколения!