48

Анонимен

преди 6 години

По цял свят паркират и на забранени места, ако паркоместата са малко. По света също се паркира масово по тротоари, а част от градинките отдавна са направени на паркинги, вместо колите да влизат в тревата. Който не е ходил, може да го провери като се разходи с гугъл стриит вю из градовете по света. Всяко възможно пространство за паркиране се оформя като такова, но някъде и това не помага и се паркира по тротоарите, а хората вървят по улиците. Казвам го от личен опит, а не от гугъл.

47

младен

преди 6 години

Тия по-надолу дето ревете за парко места, сещате ли се че тия парко места, за които говорите по белият свят, не са безплатни????

46

избирател

преди 6 години

До 45Тези,които си купуват апартаменти там,идват от места,където също няма асфалт и паркинги!!!

45

До Чиновник

преди 6 години

Не лъжи! И в кварталите, където има Синя или Зелена зона, пак няма свободни места за паркиране. Знам го от личен опит.

44

избирател

преди 6 години

Абе човек,защо мислиш.че общинарите не си гледат съвестно работата?!Я провери между 25 и 28 примерно,когато се раздават заплатите.....

43

Анонимен

преди 6 години

"Аз не мога да разбера защо си купувате апартаменти в блокове, до които няма нормален достъп."Защото 90% от новото строителство в София е такова. Строи се на поляната, в калта, а асфалтирана улица и паркинг не били задължения на строителя, а на общината.

42

Анонимен

преди 6 години

Люлин е квартала събрал най-големите *** на България. Цари абсолютно беззаконие и висока престъпност и корупция. Като в американско гето е - там нещата никога няма да се оправят.

41

+++

преди 6 години

Когато паркоместата не достигат, се създават нови паркоместа, а не се забранява паркирането, както малoyмнo предлагат някои. Ако в Люлин има примерно 50 хиляди коли, а само 30 хиляди паркоместа, много ясно, че останалите 20 хиляди коли ще паркират на забранени места, докато не се създадат паркоместа и за тях. Примерът е близо до истината и важи за цяла София.

40

До 37 Чиновник

преди 6 години

В нормалните държави не правят това, което предлагаш, а създават нови паркоместа, както на открито, така и на закрито. Само човек с много увредено съзнание, може да иска забрани, без хората да има къде да паркират. По цял свят има проблеми с паркирането, но по света ги решават, най-вече с нови и нови паркоместа, а в София забраняват, а паркоместата намаляват. На колко паркинги такива като теб разрешиха да се строят нови блокове? Взимате ни паркоместата, но после хайде да забраняваме. Що не си...

39

От 39

преди 6 години

До Чиновник 40. Под наем съм. Въпросната улица е на 2 минути от метрото и си е улица и по ПУП на Люлин. В момента СО очаква, че всеки блок сам ще си асфалтира улицата, защото нямали бюджет, а пък строителя гледа и той да спести и се получава един омагьосан кръг. В София е пълно с ново строителство до което няма достъп. Повечето блокове ново строителство в Люлин имат асфалт, ако преди това си е имало асфалт. Аз лично съм обиколил доста в търсене на апартаменти и положението е такова в момента.

38

Анонимен

преди 6 години

До ЧиновникАз лично съм съгласен да плащам по 100 лева на година за Люлин 8, обаче да дойдат да ми оправят улицата, защото блока ми е построен 2011, а още нямаме асфалтирана улица. Скъсахме СО от жалби и пак нищо не става.

37

Анонимен

преди 6 години

Ами ако пък няма бомба?

36

Чиновник

преди 6 години

Тези проблеми, с безразборното паркиране и унищожаването на зелените площи, могат да се решат много бързо. Паркирането в целия квартал става платено, слагат се колчета по тротоари и около градинки и няма да има повече такива гледки. Обаче не се сещам как люлинци ще се навият да плащат по 100 лв. на година за първа кола и по 200 лв за втора кола, за правото да паркират пред домовете си. Сами виждате, че в кварталите където паркирането е платено има ред, има и свободни места.

35

Шофьор с бомба

преди 6 години

"...А ако вътре има бомба?" ??!? По дяволите и заглавие!! А ако има куче, панда, надут дюшек, ПОТНА ТЕНИСКА, КИЛОГРАМ ДОМАТИ!!! А ако баба беше дядо?!?!Явно е важно сеир да има, да се създава напрежение!

34

Бай Кольо

преди 6 години

До КрайОсвен мерките, които си изброил, този кмет трябва да ви задължи, да си оправите и панелните коптори. Да ви накара, да си махнете "усвоените" балкони, разноцветните изолации и изобщо всичко, което живущите в панелните квартали сте сътворили, за да изглеждат като дълбока ориенталска провинция. Ред трябва да има навсякъде, а не само в центъра.

33

Край

преди 6 години

И забалежте за какво реве българчето - дупките по улици и пътища са денонощна тема по телевизите и сайтове. Рядко някоя майка ще изреве че тротоароите са лунен пейзаж където ги има и че с количка в града е истинско мъчение.Българина обича повече конските сили от жена си/детето си/майка си.Преклонението пред МОЩНОСТТА е присъщо на първобитния човек човека на бъдещето ще ползва колите да се придвижва от т.А до т.Б.

32

Люлинчанин

преди 6 години

Много са зле нещата в Люлин наистина няма къде да се паркира на моменти, но с малко търсене се намира. Въпроса е, че байганьовщината на българина трудно се избива. С дъщеричката ми посещаваме един парк в Люлин 1, в който винаги има паркирани автомобили по зелените части и по пешеходните алеи. Сега около нашия блок строят нови два, а паркоместа няма, а не видях да има гаражи само магазини на партера. Просто не знам къде ще паркират новите новодомци ?

31

Иво

преди 6 години

А ако падне метеорит върху училището или детската градина!!!! Искаме държавата да си върши работата... защита от метеорити над всяка сграда!!!!!!

30

Край

преди 6 години

Българите трябва да вденат че България по- богата скоро няма да стане НО ще стане бяла държава ако в нея се спазват законите и реда и има справедливост.Това докато не го проумеят нито държава ще имат нито общество. Ще си живучкат като пакистанци нищо че са географски в Европа.

29

Чиновник

преди 6 години

До Обективен"По цял свят правят паркинги, само в София действат със забрани."Правят паркинги, но паркирането в тези паркинги струва пари. Поддръжката на един подземно-надземен многоетажен паркинг изисква цена за паркиране от 8-10 лв НА ЧАС! Вие сега за 2 лв. се стискате, а за 8-10 лв. ще направите революция. Накратко- паркинги няма, защото не можете да си позволите да плащате цената на подобно съоръжение.