10

Анонимен

преди 6 години

И какво ще промени това ? Пак ли от приказка ще я докараме, пък другото майната му. Да се чудиш с какво се занимават в НС

9

Анонимен

преди 6 години

Министерството на пропагандата работи.

8

Анонимен

преди 6 години

Всичко каквото сте чели е само конспирация и фантазия ! Не подменяме езика и смисъла на думите, не, няма тенденция да се създава беззъбо общество, и не се стремим да налагаме цензура. 1984 е сай фай. Няма да ви съдим за употреба на непозволени думи, и ще можете да продължавате да говорите както досега. Но децата ви ще превъзпитаме за да паснат на господарите в Брюксел. И повтарям, няма нов световен ред, всичко е само конспирация!

7

Анонимен

преди 6 години

Не знам защо считат, че увредени хора звучи по-добре от инвалид, понятие, което всеки в България знае и използва и не влага нищо негативно в него. Увреден човек звучи много лошо на български.

6

МДА

преди 6 години

На мен не ми пречи. Щом хората които попадат в тази категория се чувстват обидени от самата дума, нека я заменят. За жалост според мен промяната на една дума няма да промени нито отношението към тях нито инфраструктурата която им е необходима, а просто политиците ни ще сложат отметка на това че са им помогнали, но ние сме си свикнали нали...

5

zeus

преди 6 години

И да смените думата, в Парламента ще си останат пак 240 мозъчни инв...пардон, увредени

4

Анонимен

преди 6 години

Пак е недостойно да се наричат "хора с увреждания". Трябва да се наричат "хора с особености" и да не им се дават пенсии, защото ги обиждат.

3

МНЕНИЕ

преди 6 години

Думата Инвалид се ползваше много векове .Днес сме модерни .Сега ще се казва Увреден . Мисля че всеки човек го очаква това нещо .Но новото става още по лошо .Моето мнение е че човека предложил тази дума и приелите действително са увредени .

2

Анонимен

преди 6 години

Истината никога не е била драга на комунистите- те винаги са бягали от нея,бягат и сега! Нали така замениха думата ***+ерас с думата гей,а цингът стана ромей!

1

Анонимен

преди 6 години

Крака и ръце с увреждания няма ли да има?