25

до 22

преди 6 години

А тези които сме кореняк софиянци от времето на Юстиният к'во праим ?

24

До №2

преди 6 години

Първо чиновниците са обикновени българи със заплати на показ, а не като много от оплакващите, които не само не обявяват пълната си заплата, но не смятат допълнителните пари, като ваучери за храна например, за доход.Аз не виждам дискриминация в критерия "деца или внуци на бивши ученици или учители", напротив това показва приемственост и грижа за хората, които са израстнали в същия квартал и град, и плащат дългосрочно данъците си в ТДУ - София.

23

Бай Иван

преди 6 години

Пак някой друг ни е виновен. Родителите си гледат интересите на децата, ама училището приема и прилага тези критерии и в случая то трябва да носи отговорност.

22

До 17

преди 6 години

През 1930 София е с население 300 000. Тези хорпа днес имат прав, правнуци, ако приемем,че поколение се сменя на 25г. Колкото и да те е яд, кореняци Софиянци от поколения има.

21

Анонимен

преди 6 години

Смятам, че трябва да се даде привилегия на многодетните майки, да се пооцветят елитните класове и да видят чиновниците с какво се сблъскват децата на редовия българин в училищата в провинцията, където вече няма клас без леко ***.

20

Анонимен

преди 6 години

Не трябваше да допускат родителите до училището- нито при обсъждания, нито при вземане на решения, нито нищо. Родителят винаги се ръководи от собствените си интереси.Някога имаше родителски съвети във всеки клас. Родителите от тия съвети се сближаваха с класните ръководители и техните деца бяха толерирани и привилегировани до завършване на училище..

19

Men

преди 6 години

До АнонименТака е - бачкат като миячки, чистачки на тоалетни, строители и какво ли още не защото ако останат в родната си софия и разчитат само на "коренящината" ще умрат от глад, защото за нищо не стават.

18

Анонимен

преди 6 години

В Испания за елитните училища ги записват на опашката като се родят, за да се вредят след 4-5 години.Хем е по местоживеене, хем по ред. Като отидеш да записваш ти давът списъка досега, да няма подскоци по веригата. Братчетата и сестричетата са с предимство. Сигурно пак има несправедливости , но това с чиновниците и отрочетата им е свръх наглост

17

Анонимен

преди 6 години

"Деца на кореняци софиянци, потомствено живеещи в квартала почти няма" - много ясно, че няма , те са в чужбина и то от много години! София при освобождението е 20 000 човека, не знам как са се плодили за 140 години да станат милион и половина.....така, че стига с кореняците софиянци.

16

Анонимен

преди 6 години

За прием в първи клас може да има само един критерий-адресната регистрация. като живееш в добър и скъп квартал-ще запишеш детето си в по-доброто училище. Като живееш в панелно гето-ще запишеш детето в местното училище за гетото. Днес обаче-селяни от крайни квартали крадат местата на деца-кореняци софиянчета от скъпите квартали.Например в 119 училище-в първи клас са предимно деца на провинциалисти. Деца на кореняци софиянци, потомствено живеещи в квартала почти няма, селяците са заграбили местата

15

Анонимен

преди 6 години

Хаха 129 където изчезнаха в небитито парите за ремонт на двора и остана наполовина ремонтиран. Интересното е, че точно до него е и инспектората. Явно делкат суджучетата с директорката и нищо не виждат през прозорците си!

14

sante_dog

преди 6 години

Е нормално родителите на училищните съвети да са съгласни. Все пак в тях участват само тези на държавна службица - я общинска я към МОН. И к'о стана с'я - децата на готованците се набутаха по добрите училища, а тези дето им плащат заплатите да ходят по дупките, ммм? К'во прайм ако детето ми не е прието в близкото училище щото на другото дядо му бил партиен директор? Пием по една студена вода...

13

проктолог

преди 6 години

Родните училища произвеждат 80 процента д.е-билчета. Както каза един професор. Независимо от това, дали ги возят на бусчета или не.

12

Анонимен

преди 6 години

Кой нормален работещ човек или с частен бизнес има време да се занимава да участва в родителските съвети? Да пише по 3 часа на ден уатсъпи, да се пият кафета и да се подмазват на учителките. Само тези отпочинали родителки с държавна службица. И после родителите така решили..... хайде холъм

11

до Го4о

преди 6 години

Именно необоснованото предимство е дискриминация. Особенно неприятно е когато това се отнася за деца! Просто става направо гнусно...

10

Анонимен

преди 6 години

синчетата на полицаите също са с предимство

9

Келеш

преди 6 години

"Кой обаче се оказа истинският виновник за въвеждането на допълнителните критерии за прием в някои столични училища през тази години? И отговорът е родителите!"Толкова упорито се мъчим да докажем 80-те % от думите на професора, ама май ще излязат много повече......

8

Анонимен

преди 6 години

В някои училища като допълнителен въпрос при изготвяне на класирането е бил задаван :Мама фенка ли е на ББ ?

7

Анонимен

преди 6 години

Го4оооооо, едно е пътя, а друго поставената тема. Ама.....ние сме си свикнали все да има "предимства" и без тях не ни е пъшен живота :)))))

6

Анонимен

преди 6 години

Ако детето е суджуче се ползва с привилегии пред другите деца несуждучета.