35

Анонимен

преди 6 години

Като не можете да давате нормални заплати, закривайте си бизнеса!Тази страна има нужда от работодатели, които да задържат хората с добри заплати, а не пъдари, които да ги гонят с жалко заплащане.

34

ognyanz

преди 6 години

До "леля Пена": Класът не е уравниловка от соца. Неговото социално значение е по законов начин да се накарат работодателите да актуализират заплатите на служителите си. На думи всички знаят, че заплатите в България са най-ниските в ЕС, но на практика на нашенските работодатели и те им се виждат твърде големи. Но когато търсят нови служители не пропускат да им искат да и трудов стаж за съответната позиция.

33

Анонимен

преди 6 години

Преди 3 седмици отивам на интервю във фирма за контрол на околната среда. Длъжността може да се изпълнява от човек завършил техникум с добри познания по електротехника. Ама те си търсят инж., и предлагат заплата 600-800 лв. Като им казах че под 1400 лв не бих се съгласил, ме изгледаха много странно и интервюто приключи много бързо. Ако има работодатели четящи сайта, искам да ги питам:При цена на квартирите в София от 600-800 лв, как очаквате да намерите работници за 800-900, че и със средно ?

32

коментатора

преди 6 години

В България заплатите на работници и администрация са най-ниските в целия свят, в страни като Мексико и Китай разходите за заплати са почти двойни. Ала българските Индустриалци непрекъснато се вълнуват от тва как да отрежат по 2 лв на човек. От друга страна, се оплакват, че няма хора в БГ и не съзират, че хората бягат заради геноцида, на които са подложени от техните монополи, в минното дело, строитлеството, енергетиката. Ако при такива цени на труда не печелите причината е че не струвате!

31

хахо

преди 6 години

Всички млади хора ще кажат - НЕ. Всички стари служители ще кажат - ДА! Но в крайна сметка става това, което работодателят реши.

30

леля Пена

преди 6 години

До до Другаря ВелевДо ДругаркатаЦкъпа Другарко,а кое наистина ни е в ред на нас българите??Дали отивайки на работа мислим как добре да я свършим? НЕ!Дали нащата производителност е ката на запад? НЕ!Дали дисциплината ни е като Тяхната? НЕ!И т н.Ние сме най-умни и креативни,но недисциплинирани,завистливи,нихилисти и т н.Класа е уравниловка от соца,която пречи.Да се махне не означава намаление на заплатата,само че всяка година трябва да се прави актуализация на заплатите.И т.н.

29

ЛЕЛЕ, ЛЕЛЕ!

преди 6 години

До РаботодателМи то скоро никой няма да ти работи. Просто вече много малко балъци се съгласяват да работят за 300 лв., разбираш ли? Къде ги видя опашките, бе???????????????? С тия растящи цени, кой ще ти кибичи за нищо???????

28

Бай Кольо

преди 6 години

Работодателите са спрели някъде около 2000-2003 г. и си мислят, че срещу тях още стоят същите хора смирени хора, които бяха тогава. Не е така. Поколенията се смениха и сегашните хора не са с робската психика, като предишните. Тепърва ще берат ядове, ако продължават с опитите си да запазят старото положение.

27

Анонимен

преди 6 години

ЗапознатОт 01.01.2018 г., осигуровките скачат с 1 %. Това допълнително ще ви свали заплатите. Отделно от това, вноската за безработица ще расте с 0.2 % всяка година от 2018 до 2026 година, когато ще стане 2 %. Като махнат възнаграждението за клас, заплатите ще се намалят допълнително. Аз не виждам за какво увеличение ховорят постоянно управляващите и за какъв икономически разстеж. Ако съдят по заплатите на ВСС, където един съдия взема 7000 лева, тогава няма какво изобщо да се коментира.

26

Анонимен

преди 6 години

държавните служители имат ред други привилегии, които бих искал да ги видя прилагани от работодателите - да са равни щом искате.

25

1

преди 6 години

Въпросът днес е; Да има ли ''заплати''работодателите това искат,да им се работи,а те да не плащат заплати.

24

Тато из Правец

преди 6 години

Махнете го ,та да видят колко добре живееха при мен ! Кой не скача е червен !!! Е, наскачахте ли се? А? СДС !!! СДС !!! НДСВ !!! НДСВ!!! ГЕРБ !!! ГЕРБ !!! Нали гласувахте за тия ? На ви сега ,,клас,, ...

23

Мислеща

преди 6 години

Защо не индексират всяка година заплатите с инфлационния индекс? Значи цените на основните стоки и услуги растат, а заплатите - не , и така РЕАЛНИТЕ доходи намаляват. С премахването на класа, съвсем ще намаляват и без това жалките ни доходи!

22

до Другаря Велев

преди 6 години

Другарю Велев , кое в България ни е както в Европейския съюз , та и класът прослужено време да е както при тях - заплатите ли , условията на труд ли , социалните условия ли ?!Аман от алчни червени капиталисти , които не виждат по-далеч от носа си и не мислят за нищо друго ,освен как да се нагушат максимално , изцеждайки робите до последно !

21

Цецо

преди 6 години

До Бай Иван 25Когато направиш още десет години трудов стаж, друга песен ще запееш... :)

20

митко

преди 6 години

Да има за всички без депутатите.

19

Бай Иван

преди 6 години

do 24Вече имам 10 г. трудов стаж и съм "ЗА" премахването на този клас. На човек трябва да му се плаща за свършена работа, а не прослужено време. Има професии където прослуженото време е от значение, но има и много такива където това няма значение. (Учители, чистачки, продавачи, шофьори и т.н.).

18

Анонимен

преди 6 години

ИЗЛИЗАМЕ НА ПЛОЩАДА АКО ТОВА СЕ ПРИЕМЕ НЯКОЙ ДЕН ... ДОКАТО НЕ БЪДЕ ОТМЕНЕНО!

17

Работник

преди 6 години

Предлагам да дойде народен съд N:2 и да избесим всички работодатели, да им вземем джиповете и да си ги караме ние работниците и да се кефиме на живота!

16

Оруел

преди 6 години

А работодателите ще спрат ли да осигуряват на минимална, заплата, ще спрат ли не дават пълен отпуск по закон, ще продължат ли да дават заплати в плик. Нека това да обсъждат не как да отрежат от робите си още пари!