55

До 88

преди 6 години

Димчо, Американците да го духат. Обаче още повече да го духат руснаците. Не американците ни окупираха и не те избиха българската интелигенция. Не американците ни наложиха насилствен комунизъм.

54

Запознат

преди 6 години

До Анонимен--72;Има версия за умразата на Александър 3 към Батенберг; Нашия ХУБАВЕЦ е прекарал жена му, датчанката Дагмар.Пък и нашия е бил коцкър.Ти запознат ли си с опита за преврат срещу Батенберг 1883г.Водачи са Ген. Соболев и Каулбарс има и други руски офицери. Нашите усетили и сложили 3 взвода в храстите.Когато идват нашите са ги погнали и са ги мушкали по гъзягите.Тогава Батенберг прогонва Соболев. който се държал с нашия като ординарец,

53

Димо

преди 6 години

До ЗапознатКакво да ви кажа освен, че сте ***. И честит 4 юли сигурно ще го отпразнувате в американското посолство. И ще ви наградят с накой и друг цент.

52

Анонимен

преди 6 години

До АнонименСССР бомбардира немските войски в България а не България.

51

Анонимен

преди 6 години

До ЗапознатАнглия пази целостта на Турция за себе си и е била против освобождение на България защото нямаеш да има руско-турска война. В 1941 г. България обявява война на Англия.

50

Анонимен

преди 6 години

През 1942-ра Руснаците без да сме в състояние на война с тях бомбардират Русе, Стара Загора, Казанлък, Горна Оряховица. Нападенията срещу България не са само по въздух -съветска подводница атакува и потапя кораба Струма, при което загиват над 700 пътника.Русофилите, обаче помнят само американските бомби

49

Ура Другаре

преди 6 години

Какво му се обяснявате на тоя червен.... Димо ? Американците бомбардирали, ама той е и против Списаревски, щото той пък е бил "фашистки" офицер...а пък те американците са били съюзници с Червената армия, а той си е русофилче...така че объркана работа. Затова дайте да построим нещо дето да замаже вскичко, да няма имена на конкретни хора, загинали за Родината, а да направим един Петохуйник кръстен 1300 години , с пластики приличащи на комунистически ***....

48

Запознат

преди 6 години

До Димо--76.Първите бомби са пуснати от Сърбите 1941г. Русия бомби Русе,Силистра,Добрич и София,През ПСВ Русия със 17 кораба срина Варна , Балчик и Каварна.! залп на 1 дреднаут е 6 тона. Немска подводница ги прогонва.Сталин най--много настоява да бъде наказана Б--я. Дрезден е смлян по искане на Русия. Чети бре неграмотен.

47

Нов

преди 6 години

Ако паметникът беше направен качествено и не се разпадаше, на никой нямаше да му дойде на ум да го събаря. Обаче не. Да ме извинява автора, ама трябваше да го накарат за собствена сметка да го демонтира.

46

Анонимен

преди 6 години

Първото нещо,което трябва да се премахне е паметникът на червената окупационна армия, поробила станата ни за повече от половин век! Няма народ, уважаващ преците и себе си, който бидържал такава гавра в центъра на столицата

45

Запознат

преди 6 години

До Анонимен--68; Англия дръпна Флот в Мраморно море за да каже на Русия "до тук".Ръсия започна войната заради проливите ,а не заради нас.Англия жпризна първа СЪЕДИНЕНИЕТО и предупреди Турция;НИКАКВИ ВОЕНИ ДЕЙСТВИЯ СРЕЩУ Б--я. Тя беше покровителката му.Когато Русия дръпна флот във Варна за да ни окупира,Солсбъри и каза;Ще се бием с вас заради българската НЕЗАВИСИМОСТ. Русия си тръгна и скъса Диплом. Отношения с нас зая 9--10 г, Турция ни изпрати помощ през в2оната със Сърбия./2 табора/

44

Димо

преди 6 години

Някой да каже едно добро нещо което рейгън е направил за България за да има той паметник тук.Аз си спомням за бомбардировките на британските и американските военни над България. Как цяла София беше изравнена с земята и в това число и други градове.

43

Запознат

преди 6 години

До Сокол 9--62;Поздравления СОКОЛ. Желая ти дълъг живот и здраве, Да ти се сбъдне мечтата ,която е и моя.

42

Анонимен

преди 6 години

и германците трябваше да си оставят всичкото свастика, за да не са племе без минало и бъдеще, не ги е срам така да заличават историята

41

Анонимен

преди 6 години

До ЗапознатТурците са заклали българите а Англия праща кораби срещу Гурко и после бомби София през 1944 г.

40

Анонимен

преди 6 години

Соколе, по-важно е да станем свидетели на премахването на петолъчките от сърцата и умовете на българите (заблудени или генетично деформирани от смесени рушки бракове).Другото бързо ще си дойде на мястото, я виж поляците, как бързо се разправиха със сАвецката символика.

39

Запознат

преди 6 години

До Анонимен--58;Така е. Тя и майката на Батенберг е полска Графиня.

38

Анонимен

преди 6 години

Събарят го, защото след 1340 г. България влиза в ЕС и няма повече държава.

37

Запознат

преди 6 години

До Анонимен--53;Ами некадърника Гурко? Тръгна да освобождава Ст. Загора с Кавалерия. Турците го набиха и той се скри в Хаинбоаз. Заради него опожариха Ст. Загора и излкаха 15000 българи.Опъченците спряха Сюлейман. Те спасиха Б--я. Спасиха Русия и руската армия от6 ПОЗОР. Кога Русия ще им направи паяметник в центърая на Москва? Паметни и на ОПЪЛЧЕНЦИТЕ на мястото на Коника Александър2. Крайно време е.

36

Анонимен

преди 6 години

Разтегливо и променливо нещо е "историята". То дори точни уж науки, като математиката търпят изменения във времето, та историята ли, дето се пише все от победители/поробители и техните послушни "историчари".