38

Анонимен

преди 7 години

До ДемократДългът си е дълг, тогава, когато го има! Ако не знам, че имам дълг, значи го нямам! От друга страна в очите на някой, аз имам дълг, но аз все още смятам, че нямам, защото не знам за него! Затова се срещаме и ми се изяснява защо имам дълг. А до тогава - нямам дълг! Всеки е невинен до доказване на противното, нали? Всеки няма дълг, до доказване на противното! Това е демокрация! А не твоята повърхностна, само на думи!

37

Анонимен

преди 7 години

Мой познат за дълг от 21лв към топлофикация в какъв филм влезе.Топлофикация без да го уведоми го дава на ЧСИ където за нула време + такси се оказва че дължи 700 и нещо лева. Той подава жалба че това не е правилно в софийски съд. Там се оказва чи всичко е законно и трябва да плати още около 300лв. Та в крайна сметка плати към 1000 лв.А въпросните 21лв са за жилище в което никой не живее и същите 21лв са от някакво изравняване за което той дори не е разбрал че дължи.Няма такава държава

36

Анонимен

преди 7 години

До ЗапасенНе виждам какво се напъваш като гладен на cране? На хората са им предлно ясни всичките неща, а ти преоткриваш топлата вода и си мислиш, че коментарите ти са обществено значими едва ли не. Сега стига и до там, да ми обясняваш за "социално-икономически" простотии, после ще тръгнеш да ме облъчваш само за "социума"... Боли ме фaра, брато! Сега кажи, че е така, защото вече го няма комунизма и те признавам!

35

Запасен

преди 7 години

До Анонимен 41Алтерантивата, вече реализирана: Слънчеви колектори и безплатна топла вода през лятотои проточен бойлер за дозагряване зимата. А за отопление - климатици, работещи на MAX предимно нощем. Резултата - топлоенергия с цена прибизително 3 ст/кВтч или 30 лв/ МВтч.,При голям студ - месечни сметки около 90-100 лв (вкл. топлата вода), 50-60 лв при маък студ. Лятото - около 20 лв/ месец.

34

Анонимен

преди 7 години

Най-много се смях на този, който се е писал топлотехник и в същото време говори как климатик се ползва за охлаждане, но не и за топлене, понеже въздухът е изолатор. :)))) Изолаторът изолира и топло и студено бе глyпи! :)))

33

Анонимен

преди 7 години

Отново започва едни безмислени спорово, ще помислите ли каква алтернатива имате? Отказвате се от топлофикация и спират абонатната станция. До тука добре после?

32

ах

преди 7 години

крадлааааа, отмъкнала ЦЕЛИ 0,00000021 милиона лева.Срааааам

31

Запасен

преди 7 години

До Анонимен 35На повечето СЕС тръбите минават вертикално. Това е било направено поради стремежа към икономично изграждане на системата и поради ред социално-икономически фактори, имащи значителна роля в периода на изграждане. И тръбите не са "техни", а са И твои. Когато захранаващите тръбопроводи минават през тълбището, имаме ХОРИЗОНТАЛНА сградан инсталация. При тях общо взето проблемите са решени в някаква степен. При ВЕРТИКАЛНИТЕ сгр. инст. имаме проблем. А в панелни блокове са с такива.

30

Анонимен

преди 7 години

Горещата вода, която идва от ТЕЦ-вете и която пълни радиаторите в домовете ни всъщност е загрята от ТУРБИНИТЕ на ТЕЦ-а, който произвежда електрическа енергия (ток). Водата служи за ОХЛАЖДАНЕТО на турбините и би трябвало да се продава на символични цени имайки предвид, че тази вряла вода няма къде да циркулира и да се охлажда.

29

Анонимен

преди 7 години

"Щранговете в новите блокове са хоризонтални и горе долу сметките са по-точни!"Да де, и човекът точно това е казал!

28

Анонимен

преди 7 години

До ЗапасенТрябва и друго да ти се изясни:1. Че не е задължително тръбите да минават отдолу от съседа! Може да минават пак през етажна собственост, но през стълбището! И всеки да си плаща това, което му влезне в апартамента!2. Ако минават през красивия ми апартамент техните грозни тръби, значи НЯКОЙ ТРЯБВА ДА МИ ПЛАЩА, че неговите тръби минават през апартамента ми! Иначе ги срязвам и ги пускам да минават навън по фасадата на сградата! Да видим тогава като имат загуби на топлина, хубави ли е?

27

Анонимен

преди 7 години

До ЗапасенA на теб трябва да ти се изясни следното:1. Всеки е наясно, че се краде от съседите и в момента "отваряш очите" на точно... никой!2. Топлофикация в края на съответен период си иска парите!3. Има топлинни загуби в преноса и Топлофикация си избива фирата от хората.4. След като границата на собственост на Топлофикация спира до първи кран, значи следва Топлофикация да съди етажната собственост, а не конкретен човек В СЛУЧАЙ НА СПОР. А етажната собственост да съди конкретен човек!

26

Запасен

преди 7 години

въпросът с алтернативните източници и начини на отопление в сгредите с ет.собств., каквито несъсмнено има и се използват масово! - дори да има топлопритоци вследствие разлика в температурите, то тези топлопритоци преди това са отчетени, начислени, фактурирани и платени от съответните собственици на имоти. Ерго: Топлофикация чрез т.н."Сградна инсталация" ни продава втори път една и съща топлина. Което си е чиста измама откъдето и да го погледнеш.

25

до 27

преди 7 години

всеки месец се получават хартиени известия, края на всеки сезон се получава изравнителна сметка + обща разпечатка на консумацията по абонатни номера, която е общодостъпна. Да не говорим, че едни лели обикалят и пускат по пщенските кутии или лепят на вратите известия за просрочените суми.

24

Запасен

преди 7 години

Ерго: те са наясно, че ще "вменят" задължения на съседите и същите ще трябва да плащат заради тях.Трябва да е ясно също ,че:- такива неща като отопление чрез "Топлопритоци от съседни отопляеми (с парно) помещения" няма! Такива топлопотоци има само при наличие на разлика в температурите! Едно помещение със свалени или липсавщи радиатори не е НЕОТОПЛЯЕМО по ЗУТ, но (трябва да) е неотопляемо по ЗЕ и Наредбата за топлофикация, защото никъде в нормативната уредба не се третира въпросът с алтернати

23

Запасен

преди 7 години

Трябва да се изяснят на тук пишещите веднъж завинаг следните моменти:1.Тръбите през апартаментите са на етажната собственост, не на топлофикация. Границата на собственост на Т/ция спира до първия кран след абонатната.2.Краде се не от Т-ция, а от съседите!3.Който си "поръчва" парно, е абсолютно наясно със следното:- че топлото ще дойде по тръби-че тези тръби минават през съседите отдолу-че тези тръби може да излъчат топлина и у съседитеЕрго: те са наясно, че ще "вменят" задължения на съсед

22

Анонимен

преди 7 години

до 22: ами ако не ти кажат че дължиш 21 стотинки как ще идеш да си ги платиш?представи си, отиваш на касата и ти казват :128.50 и си ги плащаш.След 2 месеца някой вижда че нещо е объркано и ти пренаправя сметката на 128,71, ти си платил 128,50 и дефакто дължиш още 21 стотинки по тяхна грешка.5 години по късно идва някакъв *** и ти иска 325лв с таксите за дето те не са ти ги взели тези 21 ст.

21

Брадвата

преди 7 години

мхм, и тия са като вивакон, същите нелепости навсякъде из тая територия

20

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 20Ти какво предлагаш да започнем ново перпетум мобиле с тръбите както санирането на бай ***? Че се краде краде се но това че няма закони не е повод да срутиме сградите.

19

Анонимен

преди 7 години

Цитирам:"Климатикът топли въздуха - Въздуха е изолатор. Учи се във втори курс Топлотехника!"и после казва:"И аз имам климатик (хубав японски), но го ползвам предимно за охлаждане"А как охлажда, след като въздуха е изолатор?Дефинирай "студ". Студ е неналичието на топлина. За да кажеш колко е студено, всъщност измерваш колко е топло! Учи се в 1-ви клас в началното училище!Тъй че дали го ползваш за топло или за студено, няма значение, след като променя въздуха!Не си топлотехник...