40

Какво каза М.Земан?

преди 7 години

Той се обърна към мигрантите с думите:1. Не сме ви канили.2. След като сте дошли, ще спазвате нашите правила.3. На когото нашите правила не харесват - да си върви!България е ограбена, изнемогваща страна. Много от нейните граждани живеят с пенсии под 200 лв. Много от хората с по35-40 г. трудов стаж са с пенсии 200-250 лв. С такива доходи едва се оцелява. Млади хора, дори и висшисти, с по 2 деца живеят със заплати до 500 лвОнези в Харманли са нарушители. За какви условия претендират?

39

ха

преди 7 години

Какво ги кара да правят всичко това ? Да дойдат и да полагат труд като всички нас . Да плащат квартири , осигуровки и данъци . Да научат езика , да се образоват , да положат усилия да научат нещо от нашия начин на живот , а не обратно . Тогава ще бъдат приети .

38

RUSSIA the best

преди 7 години

46 , 47 - Нормално е руснаци да живеят в България и българи в Русия , без да има проблеми , а да са си взаимно полезни. Двата народа са със сходна религия , корени и манталитет. Дълги години бяхме и братски държави. Просто започна да се насажда изкуствена омраза у българите към Русия , който дава своите плодове , за съжаление. Руски език се учи в много училища в България и то от деца , чиито семейства нямат нищо общо с Русия.

37

до 43

преди 7 години

По някаква причина се предпочели у нас да се развиват. И не не визирам руснаците които изкупиха сумати имоти у нас , а съвсем обекновенни граждани като теб и мен на които да закупиш собствен имот е блян . Давам примерите за да се видят ясно разликите в манталитета на приобщаване . Едните искат да бъдат , другите се опъват и знаят че държавата усвоява пари благодарение на тяхното присъствие тук .

36

До 43

преди 7 години

Като каза Русия ..да ти допълня информацията . В Бургас има огромен брой руснаци които развиват много икономиката ни . Русначетата които имат желание се записват в паралелка на рункоговорящи , имат си и такава в държавно училище . Останалите са приобщени в класовете . Има и по детските градини . Има частна детска градина в Бургас чийто собствени са руснаци . Не създават проблеми , а се опитват да помагат с благотворителни каузи .

35

RUSSIA the best

преди 7 години

46 - Сигурен съм , че 99 % от българите биха дали хляб и дрехи на бедно сирийско дете или жена . 1 % не биха до направили , просто защото и те самите нямат и са в същото положение , макар и в родната си държава. Но да се сърдиш , че българите мразят пришълци , демонстриращи неуважение към родината им и нежелаещи да спазват законите и мисля , че не си прав.

34

Nadia Nikolova

преди 7 години

Че има корупция има.Че има лошо отношение към тях има.Но също така е вярно,че не можеш да си позволяваш да имаш претенции при положение,че си влязъл незаконно в държавата.Не можеш и да си позволяваш да отказваш предлаганата ти храна,да очакваш,че някой ще чисти след теб все едно си без ръце,да не оставяш да бъдеш преглеждан от мед. персонал и т.н.Най-голямата наглост в случая е желанието им да живеят като *** без да учат езика,без да се трудят като всички останали и без да спазват правилата

33

Анонимен

преди 7 години

Плюете ги и ги мразите, но кой ги изгони от родните им места? Предизвикаха войни и опустошение там, разрушиха семейства и продължават да избиват невинни. Да не би да бягат от родината си от хубаво? Всичко на този свят се връща, рано или късно! Бог да е с тях!

32

RUSSIA the best

преди 7 години

Вина за ситуацията има и вашата държава. Не можеш да приемаш всички , които доближат българската граница. Русия е приела само 5000 сирийски бежанци , повечето от които християни и такива с руски корени. При вас само в Харманли са 3 - 3500 човека. Ами по останалите лагери в страната ? Ами колко са по улиците , без да са регистрирани ? Не искали в България ? Ами колко ходят свободно ежедневно по Лъвов мост и не отиват в никаква Европа.

31

Анонимен

преди 7 години

Очевидно е че отношението на българите към емигрантите е нечовешко, беззаконно, недемократично комунистическо-фашистко, а не само некомпетентно. Нарушавани са правата на бежанците системно, настанени са принудително в гето като в концлагер,третирани са като безправни роби и престъпници,те са неправомерно затворени, бити,ограбвани,клеветени, без да им се доставят условия за нормален живот, въпреки че повечето от тях са жертви на терористи а не терористи и без доказана вина по закон са невинни.

30

Суека

преди 7 години

Нелегалните а те всички са такива кажи речи шут в гъзът и обратно в Близкият Изток да се борят за родините си или в най-лошият случай на самолети спонсорирани от СОРОС и към АМЕРИКА родината на мултикултурализма !

29

Анонимен

преди 7 години

Абе хора какво лаете за условията като тия живеят на племена в полузрмлянки в Афганисран без вода и канал и спят с козите си бре?Условията са им такива каквито са си ги направили.

28

Анонимен

преди 7 години

Вожда да не се озърта, ами да тропне по масата на Перкел и да и каже, че ако не се смени политиката към скакалците, всичката гмеж, струпана у нас и тази, която се кани да ни изпрати Ердо, моментално ще бъде телепортирана в Ггермания. Стига с тези меки китки и потупване по рамото! Или да се маха и де факто и де юре!!! Омръзна ми все нещо да лънготи, а навън да ни продава за жълти пари! Всеки път омазва нещата и се изнизва като мокра връв! Идва някой, пооправя бъркотията и ето го на бял кон!

27

1

преди 7 години

Живял съм 2г. и 1 месец в този лагер, когато беше поделение 24 160 и условията не са били,като в хотел!Тогава тези хора просто нямаше, как да влязат в България нелегално, защото щяха да съхнат по кльоновете натръшкани от граничарите!Тогава си защитавахме държавата!

26

RUSSIA the best

преди 7 години

Преди години , бежанците от Косово бяха настанени в обикновени палатки на голо поле на границата с Албания , без ток , вода и интернет. Хората не се бунтуваха , не хвърляха камъни срещу албанската полиция , нито настояваха за специално отношение и права. Но бяха по-различни - хора наистина бягащи от война.

25

анонимен

преди 7 години

"Горките бежанци" са по-добре облечени от нас, работещите българи!

24

Анонимен

преди 7 години

"Ако заведем там няколко дружества за защита на животните, сигурно ще избягат с писъци..., коментира от своя страна юристът Николай Хаджигенов."А да ги заведем да видят как живее средностатистическия Българина. Тогава няма ли да избягат с писъци, продажник такъв? За петака *** йката си тра ка

23

1

преди 7 години

До фНе искали?Тогава, защо влизат нелегално в България?

22

Неа

преди 7 години

Е какъв стимул е за работещите ако всичко могат да ти осигурят наготово ?

21

RUSSIA the best

преди 7 години

28 - Имаш пари за скъп телефон , а нямаш 5-10 лв. за чехли от Женския пазар ? Плащаш на трафиканти по 2-3000 евро , а си със скъсани дрехи и мръсен ? Моля не на мене тези !