8

да

преди 7 години

До ареПо време на"лошия"социализъм беше така....

7

ба-ти дър-та

преди 7 години

а аз ако го утрепам тоя бо-лук трябва да го лежа 20 години?

6

аре

преди 7 години

инжекцииката и да заминава

5

Анонимен

преди 7 години

И това държава ли трябва да се води??

4

Аз

преди 7 години

Ето това е големият парадокс...Ок, не носи наказателна отговорност, защото е невменяем, съгласен съм, не можеш да държиш отговорен някого за дейстив, които вероятно не осъзнава. Но в такъв случай трябва да можеш да го задържиш за принудително лечение до момента, в който екип от лекари не потъврдят, че може да бъде върнат в обществото, или ако този момент не настъпи - до смъртта му. Всичко останало е измиване на ръце и бягане от отговорност!

3

Анонимен

преди 7 години

Значи, ние сме делегирали права на нещото, наречено държава, да използва сила и да въвежда ред.Срещу това, същата тази държава ни дере сигурно 70-80% от всичко, което изработваме.Какво се получава - държавата пак си ни дере, но не изпълнява първоначалното условие, заради което сме се съгласили да е така - да въдворява ред.При това положение, "държавата" е нелегитимна, и следва правото на всеки ДА НЕ И ПЛАЩА.

2

Бе

преди 7 години

свитнете го без свидетели и толкоз!Тоя утре и деца ще започне да напада,а като е обезвреден никой няма да си даде зор на следствието!

1

Анонимен

преди 7 години

Е, браво! Не могат да го тикнат в затвора защото е невменяем, не могат обаче и да го затворят в психиатрия защото няма пари... значи човекът да си вилнее както си иска и никой не може с пръст да го пипне! Сега тези умници заслужават да им го пратим в Парламента, че поне да има малко полза от заболяването му!