Снимка: архив, Bulphoto

В полицията са подавани множество жалби срещу Владимир Пенев - мъжът, намушкал свой познат в петък на ул. "Владайска" в София. Извършителят е психично болен, с параноидна шизофрения.

Жертвата на Пенев е с прободни рани - три в гърдите и една в ръката. Случаят не е единичен. Мъжът вилнее в територията на четири районни управления в София.

Още по темата
От болницата, в която е настанен Пенев в момента, твърдят, че той е изключително агресивен. Лекувал се е и в Белгия, но няма подобрение на здравословното му състояние.

Приятел на пострадалия в петък мъж разказа, че тормозът над него и негови приятели продължава повече от година. "От полицията ни казаха да пишем жалби. Последната обаче костваше осем месеца, за да я разгледат и накрая получихме отказ", разказва мъжът. Той е жертва на побой от Пенев.

Агресията у психично болния мъж не е провокирана. А според хората Владимир Пенев ще бъде пуснат от болницата днес.

От полицията обясняват, че според закона нищо не може да се направи, защото психично болните не носят наказателна отговорност. Това, което може да се направи, е да бъде задържан максимум за 6 месеца за принудително лечение. Поради липса на бюджет обаче болните бързо са освобождавани от психиатричните клиники.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase