28

ХА,ХА,ХАААА

преди 7 години

...КОЙ ТЕ ПРИТИСКА БЕ , ХРИСТО ....БЪЛГАРСКАТА СЛИВОВА ШЛЬОКАВИЦА ИЛИ НУЖДАТА ОТ ПАРИ??!!АКО НЕ Е ТУРЦИЯ ---ДОСЕГА ДА СА ТЕ ИЗПЕРВАЗИЛИ МИГРАНТИТЕ , НА ПЪРВАТА ПРЕКА ОТ ДОМА ТИ!ДОБРЕ , ЧЕ Е ТУРЦИЯ И ЕРДОГАН ---ТА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ!КОЙ ШЕ ТЕ ПАЗИ ИНАЧЕ ...БЕЛАТА ЗЛАТКА ИЛИ ДИНКОВЧЕТАТА ...ГДЕТО ГЛЕДАТ КАК ДА СИ НАПЪЛНЯТ ДЖОБОВЕТЕ ОТ МИГРАНТИТЕ??!ТРАЙ СИ ПОНЕ И СИ ПИЙ БИРИЧКАТА .....И ДА ТИЕ ЗДРАВО СЪРЧИЦЕТО...

27

123

преди 7 години

До 31Не минуси ще ти цъкаме, а два шамара ще ти шляпнем, защото не са го направили родителите ти, докато са те възпитавали, а и...явно, че и на театър не са те водили. Я марш зад клавиатурата и си джиткай на Legends ]:}

26

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен Христо, държавата с нищо не ви е длъжна. Ние данъкоплатците също не сме. Бъдете като Бродуей- който е талантлив, само той оцелява. Всичко е самоиздръжка и спонсори, ако се намерят. Ако пиесата е кофти и няма зрителски интерес, пада от афиша и идват други. Естественият подбор! Иначе и плявата и зърното- на едно място!

25

Анонимен

преди 7 години

СЕГА ЩЕ МИ НАТИСНЕТЕ МИНУСИТЕ, НО ЩЕ СИ КАЖА МНЕНИЕТО :))))))ТЕАТЪРА Е ОТЖИВЕЛИЦА ОТ 18-ТИ ВЕК, ОТ ВРЕМЕНАТА КОГАТО Е НЯМАЛО ТЕЛЕВИЗИЯ ИНТЕРНЕТ :)))))ТО КИНОТО СТАНА ОТЖИВЕЛИЦА, ГОЛЕМИ ТЕЛЕВИЗОРИ, ОЗВУЧИТЕЛНИ СИСТЕМИ :))))ДА СИ КАЖЕМ ИСТИНАТА В ОЧИТЕ :)))))ПОДКРЕПЯМ ФЕСТИВАЛИТЕ, НАРОДНИ, МУЗИКАЛНИ,ЗА ТЯХ ДА СЕ ОТПУСКАТ ПОВЕЧЕ СРЕДСТВА :)

24

Язе

преди 7 години

До AzТака де, ама тоя не иска от държавата театрите да са независими и да се самоиздържат а иска да му се дадат повече пари. Според мен така им отърва защото на свободния пазар може и да фалираш както и може да забогатееш. Тези обаче искат да са на сигурно, да не си дават много зор но да си получават дотациите редовно, заплатаджии.

23

Az

преди 7 години

Абе много сте прости писачите. Да ви светна - театрите се самоиздържат и сега - парите, които печелят влизат обаче в бюджета, а не могат да ги реинвестират. Могат да харчат само това, което имат по бюджет. Така, че ако бюджета е малък ако ще и 100 пъти повече да изкарат не могат да ги усвоят. Та не пишете глупости.

22

един Българин

преди 7 години

"Искаме България и българската идентичност да са над всичко"Вярата в Тангра е единственната българска религия, а не някакво християнство. Аспарух и прабългарите му са вярвали в Тангра. Така че за каква културна идентичност говорим, като повечето от българите сега са християни. Като истинската им вяра е променена при покръстването отпреди повече от 1000 години. Християни и мюсюлмани за мен са същите - те са само секта на Юдаизма, проповядващ, че израелците са избран от бога народ.

21

Българска халтура

преди 7 години

Говорете ми за идентичност и култура, вие пост социалистически пияндета, които едно стойностно и заинтригуващо нещо не направихте. Само за пари и пиячка гледате, пълна деградация, свестните считате за луди. Нормалните, интелигентните и талантливите, така и така не ги приемате!!!Сега се сетихте!!!!!!!!!!!!!!!!

20

:(

преди 7 години

Едно време продаваше секса,сега продава волята,издръжливостта,здравето и как се печелят пари.За едно представление пълна торба със семинар,мода,квалификация, алинея от новия закон и някакво ноу хау,малко хитова музика и нови контакти

19

Язе

преди 7 години

Пълните една зала, да речем 1000 човека по 10 лв. билета. Общо 10000 лева и държавата ви да ва дотация на стойността на билетите. Получавате общо 20000, плащате си заплати, наеми, такси, данъци и т.н. Каквото ви остане си е за вас, инвестирате в нова дейност и така. Но да искате да ви се дадат едни пари ей така, преди да сте си мръднали пръста. Иначе като ви питат какво работите, "В шоу бизнеса". В шоуто сте ама сте заплатаджии а не бизнесмени.

18

дедеде

преди 7 години

До АнонименЗащото Бай ти Тошо разполагаше с по-голям ресурс, ето защо... Годините на плановия социализъм ги няма вече, държавата не разполага с ресурсите, които ги е имала тогава. Като някой иска повече пари за култура, да помисли как да си увеличи приходите, да помисли как да си намери спонсори и т.н.

17

Анонимен

преди 7 години

поизтрезня и "прогледна".. милинкия

16

Язе

преди 7 години

А? Ама нали ти искаше неолиберални отношения в обществото. Сега ревеш за соц-финансиране. В неолибералната икономика всяка сфера от живота трябва да носи печалба ако ли не, се закрива. На Бродуей да не ги финансира правителството? В Холивуд кой ги финансира. Да си ги нямаме тия, започвайте да бачкате и като напълните театрите, галериите, концертните зали, тогава ще говорим. Дотации ще има но след това.

15

Ангел

преди 7 години

Стига със вашия бюджет бе .И вие ли искате да сте на хранилка в Държавата .Навсякъде по света Културата е бизнес а вашата Култура която прявите е калпава затова не може да се самоиздържяте и искате данакоплатците да ви хрантутят!!!Защо в Америка правят милиарди от култура без държавата да се намества?Защото културните произведения са качествени и се гледат от хората!!!!А на вашата "култура" която се прави от алкохолици и наркомани мога само да пикам върху нея !!!!

14

boyko.uzunov

преди 7 години

Г-н Мутафчиев добре е да се загрижите също да не ни засипват с *** турски сериали!Някой в България усилено снабдява телевизиите с тази плява а държавата нехае ...

13

Анонимен

преди 7 години

До дедеде 10Тъъъъъъъъй ли? Че как така при "лошия и тоталитарен" Бай Тошо имаше пари за всичко? И за храна, и за лекарства (а и здравеопазването и образованието бяха безплатни!); и за сметки (за ток и парно плащахме по 15 лв). И НА ТЕАТЪР ИЛИ КИНО, НА ОПЕРЕТА ИЛИ ДРУГО КУЛТУРНО МЕРОПРИЯТИЕ ХОДЕХМЕ ВСЯКА СЕДМИЦА.....А сега даже да се гътнеш и за това няма пари?! "демокрация", моля ви се......дааа, явно това вече ще става *** дума!

12

krasimir velchev

преди 7 години

аТози индивид говори за култура.Главният и общо взето единствен проблем на бългрската култура е ,,недофинансирането'',както е впрочем във всички останали сфери.Когато Христо Мутафчиев получи инсулт ,беше изпратен правителствен самолет,да го закара от Бургас до София в ВМА.Сещате се,че за останалите български граждани с инсулт ,подобни мерки не се вземат.При ,такъв ориенталски манталитет ,култура не може,да има под никаква форма.

11

Анонимен

преди 7 години

Братчет, много късно се сети за идентичност.Когато подскачаше в екстаз по властта която затрива България не мислеше какво ще се случи.Сега ще си носите последствията

10

без пардон

преди 7 години

Христо Мутафчиев настоя за увеличаване на бюджета за алкохол, пардон, за култура

9

Levski

преди 7 години

V BG NE OSTANA 4ITAV BALGARIN. SAMO PENSIONERI I NEKADARNI MARZELIVCI