75

айде

преди 8 години

До Анонимен124спри се !!! нали знаеш , че в България НЯМАМЕ индивидуални партиди(каквито имат на запад) ??? а нямаме защото пенсионният фонд е празен по причината , че беше създаден 1989 и тогава започна да се пълни. но същевременно веднага започна да изплаща пенсии които НЕ бяха внесени в него . сега бюджета плаща 40 % от пенсиите .

74

Анонимен

преди 8 години

ЕС е не само предимства,има и недостатъци,примерно да наложат ТТИП на всички,да ни напълнят с мигранти,които не сме искали,а след време може и фракинга да ни наложат,тъй като големи лобита имат тези унищожителни продукти и много пари се раздават за корупция

73

до защитника

преди 8 години

на планавата икономика ...защо не ми отговори каква руска техника ползваш? нали твърдиш , че при соца сме имали икономика на световно ниво....като такава би трябвало да е и руската техника. нали те не се подложиха на преход,не са в ес...айде кажи защо не караш лада и не ползваш йота-жсм+*** им ?

72

е как да си внесем

преди 8 години

До Анонимен121като такива като теб гласуваха доверие на другарите...прехода да бил плавен,мирен и безболезнен !!!като са ба.лък ще те лъжат и цакат.поради корупцията която оставяме ние да се развива не идват западни инвеститори-а те нямат нужда да придобият морално остарелите ни заводи които не са съвместими с тяхното ноухау. лично видях как грък закупи фабрика само заради земята НО построи нови сгради и мощности защото му излизало скъпо да обнови старата инфраструктура

71

а бе

преди 8 години

До Анонимен120нали се сещаш , че при соца без индивидуални партиди за пенсия и пенсионен фонд пенсионерите бяха издържани от работещите в момента БЕЗ да се отчита заслугата им за тази пенсия ? за какви милиарди сме изнасяли....рубли или левове защото валутата ни не беше конвертируема .колко добре са живеели хората тогава-ами то и прасетата във фермите ги хранят по три пъти на ден и имат сигурност.а дълга го напрупахме не заради ес или капитализма а защото НИЕ си избираме управниците.

70

защо

преди 8 години

до 117пенсионерите ровят в кофите ли ? ами нали по-долу обясних , че при соца ние се преструвахме , че работим а те , че ни плащат . нали не очакваш за преструване да получиш добра пенсия ? освен това при соца нямаше пенсионен фонд където да се събират парите за бъдещи пенсии. комунистите заграбиха 44-та пенсионният фонд НО не създадоха такъв

69

нямаме икономика

преди 8 години

До Анонимен117първо защото се оставихме другарите да ни залъжат и да придобият средствата за производство които те за съжаление не са спосбни да развиват конкурентно-просто защото откраднаха предприятията а не ги създадоха от нулата.второ пак ние допуснахме корупцията да завладее българия и да отблъсква всеки нормален инвеститор.освентова усещам , че говориш за българска индустрия но при частна собственост е без значение националността на собственика а колко плаща

68

забравяш

преди 8 години

до 113, че индустрията ни беше планова ...което не означава , че беше модерна и конкурентна.просто в сив ролите бяха разпределени и нямаше какво да избираш-един вид телевизор,един вид радио,перална и т.н. за това и имахне икономика защото другите бяха ПРИНУДЕНИ да вземат *** ни както и ние техните.да те питам...нали русия не е била опустошена от евроатлантизма ...значи ти ползваш тяхна върхова техника? значи имаш руска кола,телевизор,пералня,комп,телефон ???

67

Мишо

преди 8 години

До Анонимен 113 Не бих го казал по-добре.

66

Анонимен

преди 8 години

Трябва да се потътси наказателна и репараторна отговорност от комунистическите престъпници. Да върнат ограбеното и доживотни присъди в затвора.

65

Анонимен

преди 8 години

ЕС ще съществува дълго след като Фарадж е погребан и забравен.

64

Анонимен

преди 8 години

Преди комунизма България по население е повече от Гърция и много по-напред в икономическо отношение.В края на комунизма Гърция е над 11 млн.,а Бг 8 млн. и то с привнесените от *** Живков негови събратими.Колкото до икономиката,ако някой представи счетоводни документи за печалба дори и само на едно предприятие,ще получи орден "Стара планина".Такова просто няма, всичко е на загуба и кредит,който още изплащаме.Един грабеж и разсипия е комунистическото робство.

63

р

преди 8 години

Няма приятелю ,всичко е фалшифицирано ...ЕС ще се разпадне ,когато всички африканци и ислямисти станат еворпейци.

62

всички

преди 8 години

До Анонимен98работеха здраво !!!! май се бъзикаш нали ? знаеш ли колко пъти съм тръгвал за риба с баща ми към 15,00 през работните дни...защото шефа му беше изчезнал и той от работа.относно жилищата както казах бяха заводски жилища. икономиката ни беше планова и изнасяхме защото в сив така се бяха разбрали а не защото бяхме конкурентни.

61

Румби

преди 8 години

Ааааа, не! Да си имаме уважението, този път не е по наша вина! То верно, който се е хванал с нас не е прокопсал, ама тоя път не сме виновни! :)

60

Пъзел

преди 8 години

Много ясно...на някой не му трябва единна и силна Европа. Някой от въд океана постоянно се чуди как да прецака икономиката и политическата стабилност в Европа...бежанци, руско ембарго (гледам, че руснаците измряха от глад и жажда), военни конфликти...Така е, като сме роби на едни чиф*ти които Хитлер не успя да прочисти....

59

за 98..ха,ха,хааааа

преди 8 години

......И ЗАЩО ОБЯВИХТЕ "ФАЛИТ" ТОГАВА ,БЕ.....ДРУГАРЮ-------като е било толкова хубаво ....??!!

58

един от слугуващите

преди 8 години

До Анонимен95 в момента заплатата ми е 12,20 евро на час и работя в строителството. внасят ми здравни и пенсионни осигуровки и не смятам , че са жълти стотинки-толкова получават и местните защото това е по колективен трудов договор. наложи се да живея извън българия заради такива като теб които 25 години избирате политици които ви обещават да живеете добре без да се трудите. а ес дава възможност за развите НО не го гарантира ако не искаш да се промениш .

57

ТАКА Е ..90

преди 8 години

"СОЦИАЛИЗЪМ" --БЕЗ ПАРИ ...СИ Е ЧИСТ....... КАПИТАЛИЗЪМ!!САМО ГДЕТО , ПАРИТЕ ГИ ВЗЕХА ***!!!АКО ИСКАТЕ "СОЦИАЛИЗЪМ"------избийте тия ...където свалиха Тато от власт ...и МУ ВЗЕХА ПАРТИЙНАТА КНИЖКА ОТ ПОЗИТАНО-20!!!

56

относно

преди 8 години

До Анонимен 90бройката българи не смятам , че сме паднали под 9 млн...просто една част вече не живеят в България. за живота тогава ...това си беше живот без развитие и бъдеще , всичко беше регулирано и монотонно . ясно беше как ще ти протече живота . за мързеливците беше супер ...както си го описал-сигурна работа ..без да я работиш,заплатка,ведомствено жилище ииии желязната завеса. ако ти липсва това северна корея приемат хора.