23

1111

преди 8 години

До БКПУбеден съм, че родителите на почето от частните училища получават и детски и се водят социално слаби, не ни обяснявай кой плаща данъци в тая държава, във всеки случай не и тези, дето имат пари за частни училища / в по-големия процент /.Що не се самосезира някоя институция и да го провери това , а ? Може ли някой да кара мерцедес и да получава детски ?Не става въпрос тука за принципа, а затова , че всичката Мара втасала ...

22

ДО 21 БКП

преди 8 години

Държавата да дава тези пари на частните училища, но детето да учи безплатно както в държавното училище.

21

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 12наиситна ли смяташ, че таксите в частните градини и училища ще намалеят ?! звучи примамливо на теория, но мен нещо ме съмнява, а иначе паричките от държавата ще си ги усвояват как няма да ги усвоят!

20

соол

преди 8 години

Щом си пращаш детето в частно училище ти си плащаш за кефа. И държавата още един път ли да плати за това.

19

БКП

преди 8 години

Като чета повечето коментари по-долу имам чувството , че са писани или от *** или от изкуфели комунисти. Държавна субсидия трябва да има за всяко българско дете, независимо в какво училище учи! А не като сега държавата да плаща субсидия за децата на е ,които не внасят НИКАКВИ данъци в хазната, а да дискриминира децата от частните училища, чиито родители с данъците си "де факто" издържат цялата скапана държава. Субсидията трябва да бъде за всички и да е без никакви условия!!!

18

vesko02

преди 8 години

Между другото ученическия бележник за тази година е с почти двойно по висока цена.Честито.

17

Анонимен

преди 8 години

Почти правилно решение. Трябва напълно да се изплаща задължителната държавна издръжка от 1300лв на дете на година, без значение дали е държавно или частно училище!

16

Иванов

преди 8 години

Понеже няма други проблеми в образованието, парламента реши да субсидира частното образование. Както е казано - Пари при пари отиват.

15

беден работещ

преди 8 години

Тогава върнете детските надбавки за всяко българско дете, че то сега само и тези, които укриват доходи , получават детски. И се получава отново, че работните пчелици от средната класа издържат и едните, и другите.

14

Анонимен

преди 8 години

На хора, които смятат, че да живееш в по-справедливо общество не означава автоматично............там е работата, че не можеш да обясниш нещо, защото нищо не разбираш ...

13

анонимен

преди 8 години

Затворихте държавни училища, съкратихте стотици учители, за останалите все няма достойно заплащане, а за частни училища намерихте пари! Браво на нашите дупетати!

12

vesko02

преди 8 години

У нас има ли несубсидиран бизнес,и капитализма ни е абсурден разходите за всички ,печалбите за нашите хора

11

Анонимен

преди 8 години

Защо сега никой не пита кой и не окупира площада?Че някои *** ги и оправдават даже!

10

Анонимен

преди 8 години

Ако за детето ви ,няма място в държавната детска градина,защо да не о запишете в частна такава,която да бъде финансирана от държавата.Така таксата няма да е безбожно фисока и ще се реши проблемът с малкото детски градини в големите градове.

9

Анонимен

преди 8 години

***, бел ден да не видите!

8

ongyla

преди 8 години

"Срещу това те поемат ангажимент да освободят от таксите за допълнителните дейности 20% от учениците." - познайте дали ще освободят от такси дори 1 ученик, това е далаверата, явно вече и частните училища имат силно лоби в парламента щом глсуват поредния безмислен закон.

7

x

преди 8 години

първо: 89 "за". 33 "против", 7 "въздържаха" - останалите тутманици дето взимат пари къде са?!?второ: защо са частни като ще получават държавно финансиране?!?

6

Ф.С.В

преди 8 години

Хаха? бедните пак ще плащат на богатите и тяхните дечица- - докога ?? Социалното неравенство в БГ е огромно- най много страдат обикновенните българи - защото и държавата ги обира и по-тъмнокожото население което не си плаща нищо - също-- Това е БГ абсурдът-

5

накъде духа вятъра

преди 8 години

В Свети Влас първи стъпки прави руско училище с европейски сертификат.Учебно време 9.00-17.00.Такса, 300 евро на месец, с включени храна и екскурзии за учениците.Заедно с английски ще се изучава и български език!

4

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 8 години

Мафиотите-собственици на частните училищас малко по-високи заплати примамват всеки по-къдърен учител към себе си, за което татковци-паричковци плащат скъпи такси.Печалбата е голяма. Когато Българските учители получат заслужено възнаграждение за труда си, тази печалба значително ще се стопи, защото учителят няма да е принуден да се занимава с разглезените мафиотски ***, а ще предпочете обикновенното училище...Тези учители, които се наемат да преподават в частните училища, ще трябва да бъдат много скъпо платени, за да търпят учениците си.