90

Хората се наплашиха

преди 9 години

още по времето, когато бяха започнали да "гърмят" банки, затова някои предпочитат да държат скътаните си парици у дома - това са възрастни, не много образовани хора, които живеят в малки населени места. И по 5 лв на месец да отделяш като "бели пари за черни дни", за 20 г. ще събереш над 1 000 лв. Обикновено целта е да има какво да даде на внука като се зажени, а също и да не затруднява децата си, когато дойде ред да го погребват. Затова казвам, хаир да не видят тези, които посягат на такива пари

89

До Някой си (99)

преди 9 години

Някой си (99),Има много начини да паникьосаш самотно живеещ стар човек.Аз съм млад човек, но, както веднъж вече разказах тук, в началото на такъв разговор също се подведох.На стационарния телефон се обади някой. Около него се вдигаше невъобразим шум - някакво бучене.Той крещеше, че се обажда братовчед ми от чужбина.Едва го чувах. Аз, също крещейки,попитах: "Ники, ти ли си?" Той отговори: "Да, да!" В този момент шумът секна и някой заприказва глупости за колет с пари."Хъхрещият" говор го издаде.

88

до 92

преди 9 години

До БЪЛГАРИНсериозно -значи според теб да живеем с по 400 лв заплатка,и после с по 200 лв пенсия ,ама сред природата .На природата вече й разказаха играта , не давай акъли ,всеки живее където иска ,аз сред толкова мутри, измамници ,тарикатчета не желая да живея ,мизерията в Бг ще нараства и това ражда само повече измами,или ставаш измамник или траеш да те правят на *** .не ми хвали ''природата''.А защо мислиш че родители и приятели не са извън Бг ?:)Мн хора от 90те год напуснаха ***..

87

смях

преди 9 години

На мен ми е интересно откъде ги вадят тея пари тез баби, след като мрънкат че едвам кретат с тея пенсии :D

86

Анонимен

преди 9 години

Има различни начини за противодействие. Продават се пиратки на достъпна цена. Едно пакетче с подобаващо количество и после може и да му поискам пари за да му извикам линейка. Пък и кво, нали не се познаваме . . .

85

Анонимен

преди 9 години

Кой да направи нещо като полицаите са в играта -- на мой възрастен комшия абсолютно легитимни и действащи полицаи му прибраха 1000лева с уловката че щял да спечели от някаква игра.Човека се усъмнил и записал номера на патрулката -- отива в районното и гледа колата там.Писа жалби и какво ли не обаче как да докаже че е дал парите като е бил сам? Пи една студена вода и това е !

84

Лора

преди 9 години

До БЪЛГАРИНАз не живея в България. Преселих се сред другите 6 милиарда, дето не са в Европа и другите няколко държави и не съжалявам.Както казах - няма значеие какво са правили скандинавците например, когато ние сме си писали азбуката. И на кой саговорили. Важното е, че сега хората им живеят в спокойствие и сигурност, при висок стандарт на живот, а ние живеем в бедност, корупция, задълбочваща се неграмотност сред хората. И това личи от поведението ни, включително и с телефонните измами.

83

някой си

преди 9 години

Докато има *** да плащат ще има и тарикати, които се облагодетелствуват от тях! Т. нар. "органи" са безсилни да ни спасяват от собствената ни глупост, пък те не си и дават много зор, де!Не мога да си представя, че нормален човек ще хвърли на вятъра пари, изкарани с честен труд! Май, от където дошло, там и отишло!

82

тцЪ

преди 9 години

Да Александре,Глупави сме. Глупави сме, защото плащаме на полиция и прокуратура да ги съди и прибира такива, вместо това седят и се почесват. Глупави сме, защото търпим учили-недоучили джурналистчета да обиждат родителите ни, на база старческа деменция!Глупави сме, защото търпим 500 000 *** да се качват на главата на останалите граждани в България. Глупави сме, защото все чакаме на някой месия да ни свърши работата и като не се появи, да започнем да цъкаме с език.

81

Лора

преди 9 години

До БПФИ колко са мургавеляците дето имат големи къщи? Защо данъчните не отидат в Бояна и Драгалевци да питат колко от собствениците на къши там имат декларирани доходи, които са достатъчни за построяването и поддръжката на тези имоти. Или например собствениците на апартаменти от по 300 квадрата в Манастирските ливади. Защото аз имам съвсем бели познати дето нямат официална работа, не плащат стотинка данък и живеят в центъра на София в големите апартаменти.

80

мда 3

преди 9 години

част 3 Колко пъти съм говорил с него да ми звънне ако има нещо, но в момент на афект човек не мисли по същия начин а да не говорим с възрастта какво се случва. Искам да кажа на тези, които съдят прибързано от камбанарията на собствените си години, не го правете, защото има приказка бай бабо да не срещнеш мечка в гората. Вина имаме ние самите, че не искаме да имаме държава, в която това да не се случва както и редица други неща пречещи ни да сме малко от малко добре.

79

мда 2

преди 9 години

част 2 Въпросът им беше Ама на вратат ли са? и обадете се когато са. Поради една или друга причина имаше страничен начин да дойдат неуниформени криминалисти, които само констатираха и казаха, че няма нищяо да се случи от тук натак. Истината беше, че законите им връзват ръцете (наистина е така не епросто оправдание, дори не могат да искат разпечатка от операторите).

78

анонимен

преди 9 години

С малко усилия и желание от страна на съответните институции лесно могат да бъдат хванати телеф. измамници.Толкова ли е трудно да се проследят абонатите със "скрит номер", които правят всеки месец впечатляващ брой разговори, а дори не работят, особено когато се знае районът?Техника има, институции бол, но желание липсва.Нима при един хванат измамник не могат да се установят и другите около него на принципа на проследяване на телефоните им?В много случаи стресът заплашва живота на измамените

77

мда

преди 9 години

Кръстника ми е ветеран от ВСВ. Човека е на доста години, както мож еи да с епредположи. Гледа жена си която е на легло и едвам го познава. Сена на жена му е на легло като майка си във Вегас. Измамили са го с 5 000 лв в момент когато е бил под напрежение, ноо има и продължение. След 2 дни се обаждат да го заплашват за още и още и няма да го има повече. Когато се намесих полицията не пожела дори да изпрати патрулка, макар че само преди половин час е била заплахата. следва част 2

76

БЪЛГАРИН

преди 9 години

до Лора,Всички искат пари в тоя объркан Свят, пак ще кажа в златния 1 милиард сме, този милиард е Европа + няколко държави още! А ако не беше имала късмета да се родиш в него........А другите 6 милиарда ?Когато ние сме си писали азбуката повечето Европейски страни са си говорели с конете !Животът не е пари, И ВИНАГИ ЩЕ ИМА ПОВЕЧЕ, НО ЗАПОМНЕТЕ 1 ЩАСТИЕТО Е ПРИ РОДНИНИТЕ, ДРУГАДЕ ГО НЯМА, ПРАЗНИЦИ..... НЕ ЕМИГРИРАЙТЕ НЕ ПРАВЕТЕ ТАЗИ ГРЕШКА!Имаме най-хубавата природа и най-хубавите хора !

75

Аз

преди 9 години

Няма начин човек да помъдрява с възрастта, щом всеки ден умират милиони мозъчни клетки. Всички това ни чака. Отделно, че не е нужно да си старец, за да те измамят - със заплатата; с отпуската; с работното време; с условията на труд и т.н. - все пари откраднати от младите. А за "ужилените" старци съм сигурен, че до един са оставени самотни и ако роднините им им обръщаха ежедневно внимание, нямаше да пострадат

74

ХММММ

преди 9 години

И ПОСЛЕ КАЗВАТ ЧЕ ПЕНСИИТЕ ИМ СА МАЛКИ И НЕДОСТАТЪЧНИ НАЛИ ???АМА ЗА ИЗМАМНИЦИ ДАВАТ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ!!!!

73

БПФ

преди 9 години

Проблемът е много лесно разрешим - прави се една данъчна проверка на мургавеляците - нека им се потърси сметка ОТКЪДЕ имат пари за да построят големи къщи и да водят луксозен живот, без никакви законни доходи и без стотинка платен данък?После - тъй като къщите им са НЕЗАКОННИ - те се разрушават, а *** отива в затвора за незаконно строителство и укриване на данъци !!!Елементарно, лесно - просто се прилга закона... но за целта трябва решителен главен прокурор, а не безполезна *** !!!

72

Лора

преди 9 години

До БЪЛГАРИНЕ, тогава защо продължават хората да се подлъгват и да дават пари на измамници? Защото са ни твърди балканските глави. И за успехите на хората се съди не по златните медали по физика и древността на нацията (Египет са още по древни от нас, нали така), а по това как живеят и какво сапостигнали. Английските коне управляват света - нищо, че нямат медали. Германците са една отнай-богатите държави и също диктуват световната политика. А ние продължаваме да сме най-бедните - но с медали...

71

Незнайко

преди 9 години

Това става само в страни където корупцията и беднотията са високи. Що не пробват в Англия например? Ами защото пенсионерите ще те изгледат (изслушат) като изкопаемо, "за кви пари говориш ти може би..." ще се обади я на полицията, я на болницата и ще разбере. Въпреки че старите пак са наивни.Обаче в България, където лекаря ти иска пари преди да те погледне, всяка операция става след като кихнеш на доктора лично, или "уреждането" почти винаги с даване на пари няма как да не процъфтява това