14

Анонимен

преди 9 години

*наличието на повече алтернативни учебници гарантира свободен избор в съответствие с индивидуалния личностен потенциал на децата*по скоро гарантира избор в съответствие с желанието на директора на училището, който често е политически гъзоблизец

13

boc ДО КЙЧО

преди 9 години

БРАВО КОЙЧО!Прав си, след като образованието е държавно и задължително, Държавата трябва да осигури в своите учебни заведения единни за всички държавни учебни заведения учебници!Частните да си учат по каквито учебници си искат, но ДЪРЖАВНИТЕ трябва да учат по едни и същи учебници!Така ще стане ясно кое учебно заведение е по-добро - частното или държавното!Аз залагам на Държавните!

12

Анонимен

преди 9 години

Време е безумията с хилядата учебника и промяната им всяка година да спрат. Корупцията в образованието става непоносима и води до неграмотност и симулиране на дейност. Не може човек, не стъпил в класна стая, да пише учебници!!!

11

boc

преди 9 години

Да ме извинят издателите, но интересите на нацията и в частност на децата са по-важни от печалбите им!Естествено, че трябва един учебик, но съставен не от професори, а от учители - и този учебник трябва да е разбираем и усвояем от учениците!Без тежки думи, съждения и ненужна за практиката информация!Който иска да специализира в дадена област след общообразователния курс!Няма и едва ли ще има някога по-добра образователна система от тази до 1989г., но след като се изхвърли от нея политиката!

10

Иван

преди 9 години

След Освобождението сме приели най-либералното законодателство за тогава - Белгийската конституция. Явно не можем и в момента да сътворим нещо смислено сами с учебниците. Защо не се подберат от някоя чужда образователна система която се е доказала като ефективна?

9

Иван

преди 9 години

Цените на учебниците в България са най-ниски, а са по-добри от западните, включително и като дизайн - такава глупост скоро не бях чел. Детето ми учи в 1 клас в Австрия, а в събота посещава българско училище с БГ учебници. Сравнението е немислимо. Австрийските учебници са в пъти по-добри като дизайн и са написани така, че да се разбира всичко от децата за разлика от българските.

8

АНОНИМЕН

преди 9 години

По един учебник е най добре ,не като професора първо купи ,после чети ,а накрая покажи моя учебник за да вземеш изпит.

7

анонимен

преди 9 години

Преди да се издават каквито и да е учебници трябва да се извърши реформа в образованието, да се въведат 2 или 3 типа училища , в които учениците да бъдат насочени след 5-ти клас - според успеха и интелекта си . Като в гимназиите да попадат само тези, които наистина са с най- добри качества. Останалите ученици да учат професии и да работят. Така всяко дете ще открие своето място и ще учи според умствените си възможности

6

Анонимен

преди 9 години

Един учебник по предмет - пагубно е за образованието!I 21 uchebnika da sa po predmet pak shte bade pagubno.

5

Анонимен

преди 9 години

Когато аз съм ходил на училище имаше по един учебник на предмет. Завърших си успешно образованието и после още едно.Сега със образованието някакви *** си правят далавери и търговийки.

4

lupi

преди 9 години

Щяло да доведе до корупция! Давам пресен пример: Шеф на РИО го уволняват и той започва работа в Анубис. Възстановяват го на работа! Познайте кои учебници ще "предпочетат" учителите според индивидуалния личностен потенциал на децата. Прав е тоя дето каза за едно време: с по един учебник бяхме на първит еместа по грамотност. А сега?

3

Анонимен

преди 9 години

От много и различни учебници имат интерес издателствата и сума хора, които печелят от поръчки за правене на учебници. Това са големи пари. Ако има по 1 установен учебник, качеството на образованието ще се вдигне, ще има по-ясни критерии. И без това е ясно, че информацията вече е навсякъде, а не както едно време. Единният учебник ще е още по-полезен днес, за да са ясни критериите и да са еднакви за всички. От учителя зависи, разбира се, колко ще увлече учениците и как ще преподаде всичко.

2

койчо

преди 9 години

Щом образованието е държавно и безплатно, право и задължение на държавата е да определя съдържанието на учебниците! След като има държавна печатница нормално е там да се печатат и учебниците! Да избират различни учебници в частните училища за да отговори на различното им ниво, но пак да бъдат одобрени от МОН.

1

Анонимен

преди 9 години

а сега какво е-супер корупция