42

43

преди 10 години

Споровете са безсмислени. Крайностите винаги са нещо лошо. Със сигурност обаче човека е много по-жесток от кучето. Много малко кучета нападат просто ей така. А дори и при тях най-вероятно има причина и тя пак е свързана с неприятен досег с хората.Мен куче ме е хапало само веднъж през живота като дете и сам съм си виновен за това.

41

46

преди 10 години

Личи си, че от кучета не разбираш. Питбулът е селектирана порода за бой с диви животни, впоследствие с кучета. Той не понася себеподобни, особено мъжки, но спрямо човека е изключително дружелюбен, дори лигав. Питбула е на последно място от всички *** по нападение срещу хора.Гарантирам ти, че за да са агресивни срещу бабата собственика е положил сериозни усилия това да стане. Съмнявам се, че бабата ги е провокирала, защото тези кучета нямат навик да лаят. Те и за пазачи не стават.

40

Нов Закон

преди 10 години

Нов Закон , забрана на кучета извън двора на имота , а бездомните кучета прибрани или избити

39

ico

преди 10 години

И кво ако ме дразни някой, взимам два питбула, не ги храня 1 месец, пускам му ги, дават ми 5 год условно и тегля кредит 10 000 на основание - "изплащане на убииство" , който да си изплащам заедно с плазмата... В КАКЪВ СВЯТ ЖИВЕЕМ Е ?!?!?

38

доживотен Затвор

преди 10 години

Собственика на питбулите на доживотен Затвор , друг начин просто нема

37

kasi

преди 10 години

Xm ako teb te beshe nahapalo nqkakvo zlobno pse taka li shteshe da mislish che hora umirat vseki den.ti znachi ne zachitash choveshkiqt jivot.dano ne ti se sluchva podobno neshto,no se zamisli che ima i kucheta,koito trqbva da se obuchavat,a ne nastyrvqvat.

36

!

преди 10 години

До 33"Тези, които обичат животни обичат и хората."По принцип е така, но когато не се стигне до обсебване от животното/ите и човека -приятел с хората, става техен враг.Познавам такива, които заради едно убито или отровено куче са способни да ти видят сметката/не преносно!/Да се замислят тези, които тровят животните, дали няма да им излезе през носа един ден.Има достатъчно отмъстители за такова дело, стига да знаят кой е отровителя/убиеца/...

35

Анонимен

преди 10 години

Собствениците на кучетата трябва да носят Наказателна отговорност като съучастници при нанасяне на телесни повреди,а в случаи като този те трябва да бъдат съдени като Съучастници при причиняване на смърт .--------Представи си, че някое дете разхожда кучето си, то се отскубва и нахапва някой.Детето става съучастник, понеже е малолетно, под наказателна отговорност се подвеждат родителите. Накрая подсъдими са хора, които нямат пряко участие в инцидента.Справедливо се ядосваш, но не върви това

34

Анонимен

преди 10 години

Само за справка на кучемразците - убитите от кучета хора са стократно по-малко от убитите от хора. Та кво правим? Песовете ли да трепем или да трепем хората?

33

Анонимен

преди 10 години

До Аз Съм ЗА !Ти май много разбираш от право и закони :))). Собственика съучастник :)))). Съучастник на кой? На кучето :))).Законът е много ясен - в случая стопанина е причинил смърт по непредпазливост на жената - квал. състав наказание от 1 до 6 г. затвор.Няма съучастие, няма ала-бала. Животни нак. отговорност не носят, както и колата ми няма да носи нак. отговорност ако съм я паркирал на наклон, не съм дръпнал ръчната и тя тръгне и прегази някой.

32

Анонимен

преди 10 години

Do pitashtite kude sa zashtitnicite na jivotni i t.n- eto tuk sme! az i si priznavam nai-otkoveno, che obicham kuchetata pone 100 puti pove4e ot horata!!! Horata sa jestoki, glupavi i mrazeshti, za tova za sujalenie ima i takiva kucheta!!!!

31

PAVE

преди 10 години

SOBSVENNIKUT V KALU6A ZA 10 GODINI.UBIISTVO NA GRAJDANIN S NI6TO NE NARU6AVAIKI NEGOVATA SOBSTVENNOST.

30

Киро Музиканта

преди 10 години

Лека й пръст на жената!!!

29

29

преди 10 години

До Мина до 19Закон за кучетата има. Това, че у *** този закон, както и останалите не се спазва е тема на друг разговор. Но тук всеки е тарикат и законите касаят другите, а не него. Както и да е, ако се спазва закона стопанина трябва да получи една добра ефективна присъда и да плати едно доста голямо обезщетение.А да видим закон ли липсва или липсват такива, които да го прилагат.

28

DO MINA

преди 10 години

баба ми са я нападали не кучета а ХОРА.Дядо ми са се опитали да оберат и му разбиха главата на човека че се дълго време не можа да се оправи. Не съм кучкар и т.н или ненормалник както ме нарекоха по долу. В къщите с градини до жилището ни има питбули и ротвайлери на верига, до блока на баба ми има градинки на къщи с домашни кучета вързани на двора. Само изказах мнение...лелей злоба човешка.

27

30

преди 10 години

Тези, които обичат животни обичат и хората. Имам немска овчарка. Както и да минеш покрай нея дори няма да ти обърне внимание. Виж ако отидеш да и теглиш един шут вече не мога да знам какво ще ти се случи. Но няма да е приятно.А логиката ти е смехотворна. Тези кучета най-вероятно са обучавани за пазачи. Това, че два песа са нагризали някой не води до извода, че всички кучета са такива.Това, че ти си *** не налага извода, че всички са

26

Анонимен

преди 10 години

Къде са кучкарите, за които човешкия живот е нищо, но пред всеки уличен пес се умиляват?

25

Анонимен

преди 10 години

До Мина до 19На 75 е баба. Но не е това проблема. И естествено ако някое куче ухапе баба ми, децата ми и т.н. ще реагирам, но бъди сигурна, че няма да ходя да бия или да трепя кучето, а ще го направя със стопанина му. Защо изобщо е тази истерия срещу кучетата? Те сами ли са се заселили там? Виновен е стопанина. Той ги е завел, оставил без надзор, не е обезопасил двора си и т.н. и т.н. Утре ако лъва от зоопарка избяга и изяде някой лъва ли ще е виновен?

24

Анонимен

преди 10 години

25, не забравяй да си изпиеш хапчетата! Сигурно ако мина прекалено бавно покрай кучето и ме ухапе, ще съм виновен, че съм минал бавно или обратното - че съм бързал?Ама си прав де, хората имат до голяма степен вина - точно такива антисоциални кучкари като вас, които обичат кучетата и мразят хората. Каквото кучето, такъв и стопанинът

23

Мина до 19

преди 10 години

Това куче ако беше охапало твоята баба друга песен ще ше да пееш.Жената не е баба тя е на 62 год. и ако има внуци е баба на внуците си. Ако на 62 сме възрастни и баби, защо ще ни увеличават годините за пенсия. Който иска да си гледа такова куче-убиец да си го държи и дома, а сега стопанина на кучето да отговаря пред закона. Трябва да се приеме закон за кучетата и за техните стопани.