Снимка. Архив: Булфото

Осемдесет и пет годишната Димитра Г. от русенското село Червена вода, която беше нахапана от два домашни питбула, е починала снощи в русенската болница. Това съобщиха от лечебното заведение в крайдунавския град.

Инцидентът стана на 29 март по обяд, когато жената отивала до магазина и минала покрай къщата, където са се разхождали животните. Двата питбула прескочили оградата, нахвърлили се върху нея и я нахапали по ръцете, лицето и краката. След инцидента пострадалата бе приета в болницата в критично състояние и с опасност за живота.

Още по темата
Въпреки всички усилия, които лекарите са положили - с интензивно лечение и с грижи, тя е починала, обясниха от болницата.

Говорителят на Районната прокуратура в Русе Радослав Батанов заяви, че се провежда разследване за извършено престъпление по  чл. 325 в, ал.1 от НК срещу 62-годишната А.К., като към момента обвинение не е повдигано. 

След смъртта на жената е назначена съдебно-медицинска експертиза, която да установи дали тя е настъпила от причинените от кучетата травматични увреждания по тялото.

Ако това се установи и се съберат достатъчно доказателства за вината на лицето в извършване на престъплението, ще бъде повдигнато евентуално обвинение по член от НК, който предвижда до пет години затвор и глоба до 10 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase