105

Mangi4a

преди 10 години

Лаят по форумите(то да лаеш в кръчмата -- пари струва), олеква им и отиват с последните стотинки да се редят да си платят осигуровките

104

до 104

преди 10 години

дали един човек има или няма доходи, си е негова отговорност. Щом иска да ползва услуга, ще трябва да плаща. Те така и *** в градския транспорт с твоя аргумент се возят без билет. Като нямаш за билет, няма да се возиш, никой не те насилва. Парите в бюджета не падат пот небето, а се внасят от хората, които внасят осигуровки. Внасяш, а когато ти трябва-ползваш. А не така, давай да се лекуваме безплатно-няма нищо безплатно,някой друг плаща.

103

Анонимен

преди 10 години

Добре де, България има най-много болници на човек от населението в Европа. Очевидно е, че една част от тях трябва да бъдат затворени, а другите преструктурирани и този соц, който е в момента да се събират и харчат пари от един общ кюп, трябва да престане. За тази цел обаче трябват смели реформи, които май няма кой да направи. В сегашната инерция сме обречени на все по-малко и все по-некачествени здравни услуги, това обаче матрЯла от хора не го разбира.

102

taka e !

преди 10 години

Аз няма да плащам въпреки че мога! Защо? Защото не получавам нищо !!Otivam si na chastno i plashtam za sebe si a ne za *** i policai ! Plashtam poveche, no v kraina smetka mi izliza mnogo po-evtino otkolkoto chrez zdravna kasa koiato izpolzva parite mi za lechenie na *** i za doktori koito praviat na kasata PLADNESHKI OBIR

101

Мунчо

преди 10 години

Не знам едно време как го правеха комунистите, ама не помня някой да е плащал за здраве! Имахме 140 хил. армия, въоръжена по последен писък, имахме болници във всеки град с над 10 хил. население, училище във всяко село, а във всяко училище - лекар, зъболекар и сестри, пенсии се плащаха редовно, пътища се правеха, магистрали, и всичко това без еврофондове! Оставиха един борч от $12 млрд., а сега вече гони 40 млрд. евра и срещу него нищо! Ама НИЩО!Начи не са същите комунисти, тези са други!

100

Ицака

преди 10 години

И аз не си плащам здравните!... Плюс това като отида при личната, тя не проверя дали имам здравни или не... Така, че всичко е ок.

99

Анонимен

преди 10 години

Във ВМА вече всичко е платено - това е отражение на "социалната" политика на кабинета.

98

МИЛЕН ЦВЯТКОВ

преди 10 години

Е КАК ЩЕ ПЛАЩАТ БЕЗРАБОТНИ, КОИТО НЯМАТ ДОХОДИ. ВИЕ *** ЛИ СТЕ ИЛИ КАКВО. ТОВА Е ГЕНОЦИД И ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ ОСЪДЕНА В СТРАСБУРГ.

97

ultramind

преди 10 години

Гледайте разследването на Валя Ахчиева за това как НЗОК плаща медицински изделия много пъти по-скъпо отколкото те струват. Същата тази госпожа Тодорова в прав текст призна пред камера "ДА,източва се здравната каса.". Тя си го призна, а сега пак явно е отворила голяма уста, че пари нЯмало. Ми как ще има като плащате всичко в ПЪЪЪТИ повече. ***.

96

rm

преди 10 години

и аз не искам да си плащам осигуровките, защото не мога един профилактичен преглед да си направя после. Отивам, и профилактиката е "преслушване на дробовете". За повече, майка си и баща си трябва, направления, диагноза, съмнения, чудесия. За какво да плащам осигуровки?Ей това ми хареса - "има и малка група, които пък не знаели, че има здравно осигуряване" - ам знаят болницата къде е, а?

95

Голям смях

преди 10 години

Проблема не е само в здравеопазването а като цяло и е много ***-стадото български овце рязко намаля от близо 10 мил. за 25г отива на 6 мил.От друга страна овчарите тази работа не ги притеснява и продължават да си харчат(та дори и повече),както когато са имали близо 10 мил.овце.Какво следва в близките години за българските овце(които както се оказва са на изчезване)-те ще бъдат стригани целогодишно и до кръв.И все пак няма нищо лошо-нали овцете са за това.

94

до 95

преди 10 години

А как не само, че са се замислили ами обявиха и конкурс наскоро доколкото помня 30 000 или 50 000 дават за фирма която се наеме да отговори на този въпрос " Защо хората отказват да си плащат" Толкова е просто да го зададат на сайта си и да видят отговорите да ги обобщят и да предприемат някакви решения в тази насока - да ама не. Нито една политическа партия няма " топки" за да направи нещо в правилна насока, защото сега се ***, *** се и то МНОГО а сметката я плащат данъкоплатците.

93

Анонимен

преди 10 години

Спасението е нов шоков данък от 50% върху спестяванията на богатите с 30 милиарда лева в банките или просто махане на валутния борд и хиперинфлация за да се съберат пари в бюджета но тогава инфлационния данък ще удари и бедните.

92

Анонимен

преди 10 години

Др.Тодорова,на времето и Луканов спря едни плащания, нататък си спомняте какво стана. То на другарите все така им се получават нещата. Първо голеееееми обещания, после международното положение им криво, накрая натикани в *** г.зТа така. Само се чудя що не си ходите по живо - по здраво, управлението на държавата никога не ви се е удавало. Само с лапане не става - трябва и акъл.

91

Алипи

преди 10 години

Как да плащам за нещо, което не получавам, а парите ми ги крадат комуно-турците и си ги разпределят за техни хора?

90

Булгаристан

преди 10 години

Писна ми от тая държава, пълна с ***!

89

Анонимен

преди 10 години

Ми нема ли да се запитат тия тиквеници - защо не плащаме? Измислиха много *** система в здравеопазването, която изглежда има една основна цел - да станем двойно по-малко, и после защо не плащаме! За по-лесно отговарям - не плащаме защото не получаваме нищо насреща!

88

Голям смях

преди 10 години

Ние сме единствената територия(това не е държава вече) на цял 1 континент в която има върху акциз друг данък,на която народното събрание има повече автомобили отколкото линейки,администрацията работи с WINDOWS 8 za 70 мил.лева а няма пари за здраве,която закупи на депутатите си миналата г.BMW 7 серия и Мерцедеси S класа,която има винетки за второстепенни пътища,има 10 000 армия.И в тази същата територия от 25г.за народа няма пари.Простете какъв народ?НЕ НАРОД А МЪРШАААААА.

87

aha !!

преди 10 години

Bolnicite sa palni s *** zashtoto chrez tiahnata negramotnost doktorite iztochvat kasata. Dori i da sa gramotni, zatova che gi lekuvat bez da sa osigureni i bez da sa platili stotinka *** podpisvat manipulacii koito e sa im izvarsheli

86

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 58А дотогава държавата или фондовете, в които внасяш, ще ги изчезнат, както изчезна пенсионният фонд преди 20 години. И както се клатят сегашните частни пенсионни фондове, и се мота здравната застраховка. Нищо тук не е честно, само хитри форми на крадене от лековерния редови човек. У нас само мутрите и разновидностите им (в държавното управление, в здравеопазването, културата, търговията ) за известно време живеят добре просташки, но добре. Могат и на кино да идат, че за тях 12 лв. за билет за кино или 30 лв. евтин билет за концерт не са 10 % от пенсията и МРЗ..