47

Анонимен

преди 10 години

отново кухи лекции.трябва практически занятия които ще са по интересни на децата

46

Анонимен

преди 10 години

Четейки само темите разбирам че тия деца нищо нема да научат , загуба на време и пари отвсякъде. Докато не излезеш на учение с пълно бойно и нямаш поне 2 пъти в месеца стрелби нищо нема разбереш за военните. Навремето също имахме НВО което си беше чиста загуба на време и пълнене на главата с глупости които няма да запомнят никога.

45

Калина

преди 10 години

Не мисля, че точно тази дисциплина е оправията за децата ни. Аз съм учила НВО, била съм на военно.Сглобявах и разглобявах Калашник, имах строеви подготовки по плаца...И??? Какво от това?За децата ни алтернативата е спортът. Не военищината!Поредните глупости на червеното безсилие!

44

умен гущер

преди 10 години

Раз-два! Враз-два! Камъни по пътя! Камъни по пътяяя! Враз-два-три! В Строя! Напред!

43

бачо

преди 10 години

Казармата ако не всичко поне възпитаваше и там разбираш че си никой и трябва да разчиташ най-вече на себе си не на майка си или баща си.Подготвяше те за действителността в реалния живот.Дисциплина,ред,уважение към по-старите и тези с пагоните,а сега какво нали ги виждам посерковците мамини синчета.Всеки с претенции не искал с този да работи не искал с другия да работи,закъсняват за работа,пият и т.н.Всеки с някакви претенции като на девици,в която и фирма да отида едно и също е.

42

Кибик

преди 10 години

Тези ***, вместо да се правят на даскали,да вземат кирките и да ходят да правят ограда на границата с Турция

41

Селски Глупак

преди 10 години

Поредната простотия и разсипване на средства за да има работа на пенсионираните овенни....

40

Анонимен

преди 10 години

Доста "образовани" глупости сте изписали в коментарите, но какзано е кой спори с ***. Всеки случай, както далеч по-образованите от вас разказват, на върха на балона на тълпата живота изглежда песен. Депресията на 20 век учи други уроци, а тез които не ги учат ги повтарят. Да се надяваме на чудо, че тълпата ще стане народ. Друго не остана. Когато "петро"-долара тръгне по нанадолнището, Господ да ви е на помощ, защото никой не го е еня за вас наивници.youtube/watch?v=T8j38-oPuB0

39

Добро начало

преди 10 години

Чудесна идея, трябва повече обаче! ССА официално иска Странджа за "своя" vestnikataka.bg/2013/10/джихадисти-искат-странджа/ , Ердоган онзи ден каза на Вигенин че БГ за него е "врата", това докато си чисти терористичните лагери на границата със Сирия, хиляди затворници-джихадисти от затворите на няколко страни са "безследно изчезнали" докато БГ се пълни с нелегално-пресичащи без документи ... правете си изводите, ако можете!

38

IT

преди 10 години

Vsi4ko tova vreme i sredsva mogat da se izpolzvat za podpomagane na duxovno i kulturno izrastvane, kato flilisioq ili iu4avane da kulturata na drugi durjavi ili kritichna analisi na sozialnite i ikonomicheskite problemi.Tova voenno obuchenie somo ste podpomaga i zasilva edna nazionalna bezmislena ideologiq vurxu nistoto. az sum zabubil vreme i sili vtova ma pone imashe izvinenieto za soziqlizma. Shokiran sum!

37

Миро

преди 10 години

голяма глупост. Звучи все едно е нещо от 80-те или 90-те годни. В време когато Румънците ни бият по кадри, и Чехите, и Унагрците, и Руснаците също, вместо да спрат да изкарват зубрачи които само четат думи и ги рецитират те губят време с кретенизми като "Въоръжените сили на Република България история и настояще" - каква история, какво настояще?!

36

IT

преди 10 години

Oste li tupchat tiq tupotii v BG?!

35

Анонимен

преди 10 години

Щом само в девети и десети клас е задължително, явно и това нещо не е за ***, така че стягайте се и да ги пазите, избирателите на червения бахур.

34

Анонимен

преди 10 години

Господа политици вие умишлено съсипахте армията а сега какво става. Нали не ни трябва армия.Сета що се пънете да обучавате децата.Нали нато и сащ ще ни пазят при военен комфликт.

33

az

преди 10 години

Пълна имитация си беше наборната. 2 години загуба на време- безплатен хотел, платен от данъкоплатците, на нищо не ни учеха, нито бойни изкуства, нито стреляхме. Само времето чакахме да мине. Като влизаш по задължение- така е. Никаква мотивация. При война такава изкуствено раздута армия се разбягва. Сега професионалните поне са подготвени.

32

Панчо

преди 10 години

В рамките на 5 часа щял да ми предоставя информация за отбраната на страната?!Нито ще му разбера информацията,нито отбраната!Или се да се връща задължителната военна служба в рамките на 2 год.или нищо!Само че първото е невъзможно породи липса на средства,така,че остово второто.А Жельо Желев Жабока нека Господ да го съди,за това че разсипа държавата,разгради границите и ни навря на кучето в дирника!

31

Анонимен

преди 10 години

Подкрепям това начинание но часовете трябва да са много повече.

30

Анонимен

преди 10 години

До glarus 3Никога не сме били по добре от повечето соц. страни. Бяхме по добре от Румъния и Албания, иначе с другите не можехме да се сравняваме, поне съм ходил и съм видял.

29

Анонимен

преди 10 години

до 37Абе нещо подобно беше това...тези резервоари за гориво. Няма значение каква е думата, важното е че ме разбра...

28

Йово

преди 10 години

Днес втора добра новина след "Мрежата" по границата. Нормално е в много западни държави военното обучение в класните стай се прилага от години. Това не е нещо ново за държава в ЕС. Просто е добро за начало, трябва да се знае поне малко какво трябва да се прави при извънредни ситуации( това не означава непременно война, може земетресение или катастрофа) поне да се знаят елементарните неща.