333

Най-същественото

преди 11 години

Грешката на много от нас е, че разглеждаме БЮРМ като самостоятелен и независим политически субект. Реалноста, обаче, е съвсем различна. Сръбската държава нито за миг не е престанала да разглежда БЮРМ като своя изконна провинция и да контролира чрез агентурните си структури нейния цялостен обществено-политически живот. Ако се запознаете с вратичките в самия текст на Декларацията за независимост на БЮРМ, ще видите, че тази независимост не е необратима ! Сигурно неслучайно всеки опит за независимо поведение на македонски президент (като напр. на Киро Григиров и Борис Трайковси) е завършил с атентат. Така че тук става въпрос за волята на Белград ! Именно в този контекст следва да се интерпретира цялостното отношение на Скопските управници към България. Една сграда е сеизмично устойчива, само когато се гради върху здрава основа ! А по-здрава основа от историческата истина няма ! А историческата истина е добре известна на целия цивилизован свят: Основите на днешната македонска идентичност (както наименованието, така и езиково-книжовната норма) на нововъзникналата 22 годишна държава БЮРМ са положени през 1945 г. в рамките единствено и само на бивша Югославия.Докато БЮРМ не конституира този факт, България няма как да вдигне зелен семафор за присъединяването й в ЕС и НАТО !

332

Анонимен

преди 11 години

Гърците ви *** всеки ден, а мълчите като бит г*з, щото там не ви минават номерцата! Айде шт!

331

батето

преди 11 години

Тъпо, по-тъпо, най-тъпо - македонец! Къде го чукаш-къде се пука, майко мила!!! Не ви чака добро, да знаете!!! Няма да ви защитаваме винаги, я...

330

Българин

преди 11 години

Най-добре е македонците да влязат по-бързо в ЕС, за бъдат толко бързо и изхвърлени след като си покажат македонските магарии пред останалите страни членки, а не сега само да подскачат че българите им виновни за това и за онова

329

Анонимен

преди 11 години

Достатъчно е да се избият 10-15000 сръбски *** и югославски комунисти, които са във власта в Македония и може и да влезете в ЕС.

328

стършел

преди 11 години

Сръбският шовинизъм/ разбирай - руски/ има за цел да НЕ допусне Македония до ЕС!!! Иначе ще гони Михаля...Затова - за да приобщим безвъзвратно западното българско, трябва час по-скоро да ги приемат в ЕС!? Тогава сръбските мекерета газ ще пикаят...Не се връзвайте на провокации...Колкото до фарисейците - това е друга тема! Писанията в техният ТАЛМУД нищо добро не вещае на нас християните!?

327

някой

преди 11 години

Како л**** сте много,како македонци малко.Може ли да сте толкова глупави,марсианци такива.То бива, бива,ама такава простотия редко бива.Дерзайте,може и в Авганистан да намерите някой потомък на Сашко македонеца.***.

326

7

преди 11 години

Политиката на Сръпската -Макдонщина ги води към гибел.Българският народ и България ще ви отрежат завинаги,няма да ви пуснем после да ни ходите по-главите.Нека да не се забравя че Македония е географско понятие което е Българско/Македония,Мизия и Тракия са Велика България/

325

Kreti

преди 11 години

Ей тва Македонските политици са много по *** и от нашите ***.Скоро ще им се наложи Албански да учат, даже ме е жал за тях .С какво им пречим така и не разбирам , още се чудя как може да са толкова прости.

324

Пешо от Поибрене

преди 11 години

Чудя им се на братята македонци. Защо им е да се заяждат?! Вместо да плеснат с ръце и да ни се зарадват. Културата си е култура. Историята си е история. Да ни се зарадват, па да запретнат ръкави и да се оправят, па да вървят напред. Така е много по-лесно. Иначе вси знаем що за хора сме. Две шепи хора, които не могат да се разберат. Странно и много тъпо!?

323

Дядо Колю

преди 11 години

Тия измислени майкопродавци,които се наричат македонци,колко евреи спасиха,че нещо не си спомням?

322

Ванче Михайлов

преди 11 години

Плюя на македонизма им! То бива наглост, но тяхното си е чиста проба сърбовизъм и войнставаща простащина. Ако там е обидно да си българин защо искат да стават членове на ЕС, заедно с българите?! Що е маке се е тъпо, като шиптърски овчар! Не в ЕС, земното кълбо да напускат, нихната мама просташка! Да идат на марс да обясняват на марсианците, че са прави македонци, защото бог Марс е македонски бог!!!

321

дейвид

преди 11 години

а бе люде каква работа имате в европа ние като че влезнахме какво стана чистим тоалетните на европейците стойте си там

320

Анонимен

преди 11 години

господа днес пак не пускат коментарите.

319

Do 350,mac k*pele

преди 11 години

Ako te poznavax da sam te raz4eknal na 4 konia.

318

талибан

преди 11 години

До Петьо-Евреи-българската нация също не е съществувала ,тя също е измислена от русия.

317

black

преди 11 години

Време е вече. Неотдавна им подарихме танкове. Време е да отидем и да си ги вземем заедно с територията. Ако още малко чакаме - това ще е краят на Българската Нация! Рядко пиша коментари, но това е моето мнение!

316

Анонимен

преди 11 години

българия трябва да стане основна пречка за македония за ес. не можем да подкрепяме държава в която най-голямото престъпление е да кажеш че си българин. и терора над 6-тимата българи е поредната наглост на властите там. по отношение на историята - да се представят за каквито искат но не и с нашата история. това е българска история, а не обща с други хора, които нямали нищо общо с нас.

315

bai mango

преди 11 години

До Анонимен saglasen sam sas teb no priznavaneto na //makedoniq // ot na6ite politici be6e edna ot golemite politi4eski gluposti

314

уфффф

преди 11 години

Пак уидурми от болни мозъци,стига с тая антибългарска пропаганда.Осъзнаите се не е проблем България за вас.Друг ви е проблема,от него остана белградска околия и воивдина.