167

селски Бек

преди 11 години

Е ли пясъка пясък и е ли морето море, питам началника и той ми казва. Аз само подписвам.

166

Sting

преди 11 години

'Dune' + 'Натура 2000' = 'Dune 2000'

165

Българин

преди 11 години

То всички видяхме, че са дюни ! Само управляващите не виждат и не спират сделката ВЕДНАГА, без връщане на пари и по бързата процедура да се вкарат в затвора реализиралите сделката длъжностни лица. Как тогава да повярва, че и те не са в играта. Явно още от 2007 всеки по веригата е взел по малко парички !

164

Анонимен

преди 11 години

Специализираният ми орган се изказа по въпроса с даването на дюните за строежи:- Еб*л съм ви м*йк*т*!И още:-Сега да ги накарат да махнат строежите и да възстановят дюните!

163

Анонимен

преди 11 години

След като тракторът изора дюните, там вече дюни няма.

162

Анонимен

преди 11 години

БЪЛГАРИЯ- страна с внезапно променящо се МИНАЛО!!!

161

хамстера

преди 11 години

Димитър Петров - първоначалният купувач от 2007 г. малко инфо да ви дам -> Димитър Петров -баща на МАРИЯ ПЕТРОВА- ГИМНАСТИЧКАТА,сега жена на БОБИ МИХАЙЛОВ- вратаря,Е ПА КАК СЕ ТАКИВА СЛУЧАЙНИ КУПУВАЧИ СЕ СЛУЧВАТ ??????

160

Дюни няма

преди 11 години

Сега ще пренапишем и географията.

159

ха ха ха ...

преди 11 години

Някъде в Бантутвистан имало нещо което не е било далавера ... ха ха ха , но за всеки случай и там назначили подписваща Калинка за по - сигурно.

158

Анонимен

преди 11 години

Миро, ха пак да внесеш 20 годишно месо за радост на пенсионерите .Така двамцата с Дянков ще ги изтребите.

157

Миро тъпото

преди 11 години

Уф , какво да лъжа, как да замажа, абе требе хем агнето -хем вълчето ама как ? Тия па не разбраха ли че аз съм турен на това место за да права делаверки иначе щех да сам си комбайнер.

156

Анонимен

преди 11 години

Помните ли преди три години, когато от НАП обикаляха с хеликоптер да броят морските имения на мафията. И какво стана? Едно ГОЛЯМО НИЩО! Защото трябваше да ударят и по министрите на Тиквата, начело с шушумигата-крадец Пленелиев, инсталиран по-късно като президент за да рекламира достойнствата на Скалистите планини!

155

РУМЕН221

преди 11 години

АБЕ ШАРАН..., IQ146"...Имотът се намира на 460 м. от морето..."ВЛЕЗ В "ЧИЧКО ГУГЪЛ" И ЧЕТИ...:" Дюнаот Уикипедия, Във физическата география дюна се нарича пясъчен хълм, създаден от ветрови процеси. Голите дюни променят местоположението и размера си под въздействието на вятъра.В някои крайбрежни райони има една или повече редици дюни, успоредни на брега, непосредствено зад плажната ивица. В тези случаи те са важни за защитата на сушата от вълнението на морето при буря. Макар че най-често срещаните дюни са крайбрежните, най-обширните територии, покрити с дюни, са в сухи райони във вътрешността на сушата, в леглата на някогашни морета или езера.

154

Анонимен

преди 11 години

Тия пак се о..аха !!

153

РУМЕН221

преди 11 години

КОЛКО ПРОСТО Е ВСИЧКО...НАПИСАХ В ТЪРСАЧКАТА "ПЯСЪЧНИ ДЮНИ" И...:"...ПРИРОДНА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТ ПЯСЪЧНИ ДЮНИПясъчните дюни са образувания с млад еволюционен процес и с много малко съдържание на свързващи вещества, поради което цялостният почвено-растителен комплекс е изключително крехка екосистема, която лесно се наранява и разпада. Пясъчните дюни са 5 на брой, в землището на гр. Несебър, с обща площ около тях 10 хектара.Там върху специфична екологична среда в продължение на векове са възникнали растителни формации от изключително редки храстови, цветни и тревни видове. Те са представители на така наречената псамофитна (пясъчна) флора, но някои от тях вече са в Червената книга на България. Сред тях са:Пясъчна лилия /Pancratium maritimum/ изключително красиво листно декоративно растение от семейство кокичеви, което цъфти с едри, бели и ароматни цветове през цялото лято от юли до септември;Равенски ериантус /Erianthus ravennae/ тревен вид висок около два метра, с красиви панделковидни листа и сребристобяло съцветие. Расте по пясъчните дюни. Видът e включен в Червената книга на България;Морски ветрогон /Eringium maritimum/ рядко многогодишно тревисто растение със сребристи листа и светлосини цветове;Морски ранилист /Stachys maritima/ рядко растение, което цъфти от месец май до август.Освен тези характерни за дюните и пясъчните територии растения има още редица красиви и интересни видове. Те също създават специфичен облик на отделните местности и са интересни за ботаниците. Сред тях са пясъчен мак, жълт пясъчен лен, пясъчна дзука, марзденията и др.

152

мак

преди 11 години

Изглежда, че природата е нещо излишно, нещо, което пречи на бизнеса с хотели, ресторанти, лифтове. Затова трябва да бъде смачкана.

151

Анонимен

преди 11 години

до 183Много си *** да знаеш.

150

Анонимен

преди 11 години

България се управлява от природозащитниците. Показва се някой от тях и казва нещо за нарушения, кражби, пропуснати ползи за държавата и пр. Да се чудиш дали са природозащитници, счетоводители на държавата, полиция, какво ли не още. Те са всичко. И се юрва управлението да проверява, да назначава комисии, ревизии и пр. До тук добре. Ако се окаже, че сигналите за нарушения са неоснователни и действията са според закона, кой ще плаща загубите? Трябва да са природозащитниците. Справедливо е.

149

Анонимен

преди 11 години

Грабежът продължава, гарантиран от ГЕРБ! Целта е ясна - до края на мандата да се задминат кражбите на Тройната коалиция.

148

съби

преди 11 години

Мирко подай си оставката другият министър ще разследва бе човек ти си вътре не можеш сам да се разследваш.Оттук до изборите всяка седмица ще ви вадят кражбите и вие все ще се разследвате.Отивай си каквото беше беше бе докторе писна ни вече от вас.Най много Боянова да отнесе Боковия"справедлив гняв" и той пък все не разбрал.