60

,

преди 11 години

Казвам го като човек осъзнаващ,че подобно заболяване не изключва никого! Но щом такива хора могат да отнемат живот и да не носят отговорност, то тогава някой трябва да я понесе тази отговорност: държавата,която трябва да се грижи за такива болни или близките,които са попечители на такова лице! Не може невинни хора да умират заради неглижираността на институциите и хората в частност! Или от утре всички да станем "луди" и да си вършеем коня!!?

59

mecho puh

преди 11 години

i az chuvam glasove, ot tv-to. i ot mp3kata i ot taba, i ot okolnosta , i muzika dori chuvam ot komshiataaz sum opasno ludza psihiatria sum obache zakona purvo kazva che triabva da se izvurshi pristuplenie i chak togava da se zatvori prinuditelnopromenete zakona che shte ima i oshte. . .tova ne e zaplaha, TOVA E REALNOSTTA

58

Анонимен

преди 11 години

До Анонименти има ли идея как изобщо се извършва тази проверка ?става с официално писмо, бумащина, прочие ...а по празниците психодиспансерите да не мислиш че работят ?

57

abc

преди 11 години

Като е чувал гласове, как поне един глас не му е казал да скочи той на релсите?

56

Анонимен

преди 11 години

Извода е, че ако сме невменяеми, можем да трепем наред.

55

Анонимен

преди 11 години

ne e lud mnooooo xamerikanski filmi e gledal

54

Анонимен

преди 11 години

Само се питам, защо чак след 3 дни се появи този документ за заболяването.Та нали още веднага след ареста е трябвало да се провери дали е регистриран като психично болен. Още веднага дознателя каза, че се държал неадекватно. Но това му държание може да се дължи и на артистични заложби.Тайни и загадки.Да ни пази Господ.

53

Да

преди 11 години

ДА така е , и да искаш да помогнеш на близък , не можеш да го заведеш на преглед . нарушаваш му правата !Трябва да минеш през съда , а докато минеш ... Агресивния е изнесъл всичко от къщата и чак като разбие и банята и водата започне да наводнява всички етажи , след седмица от полицията назначават една психиатрична проверка и до там .

52

Анонимен

преди 11 години

И отгога е диагсностициран? От след случката със задна дата. Хич таман не сме гледали такива филми - със задна дата. Досега нещо друго налудничаво правил ли е на обществено място? А в къщи? Сега вече обаче тоя може и наистина да е луднал, постфактум. Угризенията на съвестта си казват своето.

51

Тихомир Томов

преди 11 години

И все пак нека докторите да кажат точно чии гласове и каква музика му се чува та да им се подчинява и то в демоничен аспект ! Защо не вземе лопата и да чисти снега например ........

50

Анонимен

преди 11 години

ne e vinoven samo toq poburkanqk, durjavata dokara 90% ot naselenieto do nekakvi psihi4ni krizi

49

запозната

преди 11 години

мили хора, имам близка с психично заболяване. Не мога да ви опиша за каква трагедия и за какво страдание става на въпрос. На никого не го пожелавам. Никой не е застрахован един ден това да се отпуши в него и да се разболее. Отделен е въпроса, че нашето законодателство е толкова тромав в такъв случай и дори близките да искат да помогнат и да настанят болния в съответното заведение, това е невъзможно, защото болния има неограничени права. Т.е минава се пре прокурор- грозно, бавно и мъчително за вс

48

От US

преди 11 години

До 45. За нервните влакна от бялото вещество , обясняваше доктора - говорител на CNN. Че при аутопсията ще се види дали съществуват ,на 20 годишния убиец в училището в щата Кънектикът. Трябвало е да се види предварително ?Но и да са знаели и е приемал лекарства , в момента в който спре лекарствата стават още по зле ?И някой трябва да е сигурен че ги взема ??Сигурно прекъсване на тези влакна е решение !!

47

!

преди 11 години

Човешката психика е много сложно нещо. Вие, които смятате, че на вас няма как да се случи- дано да е така. Държавата не иска да намира ресурси за отглеждане на българските деца, за лекуването на редките болести при децата- а те са единици, какво остава за психично болните. Все повече виждаме по улиците хора, млади при това, които си говорят сами. Търсех за нашият познат психиатър, защото беше се отчаял, в софийска болница влязох- мизерия до уши, и да не си луд- ще полудееш!

46

Анонимен

преди 11 години

Щом е болен, човека не е виновен, но е ОПАСЕН!

45

От US

преди 11 години

До 51. Всяка държава има проблем с психично болни ?Става въпрос , как го реша ?

44

Адам Смит

преди 11 години

Под душа...

43

joro

преди 11 години

До Анонимен ei blgarite otka4ixte

42

Култура ми Янков

преди 11 години

Вече 23г. всеки дава ---акъл ,и нищо не се създава ,само рушим !Чакаме "друг'' да ни свърши работата ,за да не бъде вината в нас !

41

fefe

преди 11 години

Цолов,или Чолов.....за последно?