30

Анонимен

преди 11 години

Обща култура = основни знания. Основни знания в математиката са събиране, изваждане, умножение и деление. Не формули, не алгебра, не параметрични уравнения. Проверете си фактите.

29

до 31

преди 11 години

Въпросът е, че един очек трябва да има минимална обща култура във всяка една област. Не може някой да ти каже първата световна и да нямаш понятие кой е участвал и кога е била. Иначе едно дете дори и на 15 често пъти не осъзнава какво ще му е нужно в живота. Материалът по математика намира приложение в редица науки като икономика, инженерства, математика и т.н, което малко деца го осъзнават. Те свързват физиката с физиците, но общо понятие от физика трябва за доста професии.

28

Седмокласник

преди 11 години

А по - голяма простотия от Историята в седми клас няма. Миналата година учихме за Първата и Втората световни войни, за комунизма, за Освобождението, а сега - за Вавилон и шумерите. Не схващам каква е идеята, а вие?

27

Анонимен

преди 11 години

Учебниците в Чалгария се пишат не от способни автори, а от шуробаджанаци. Всичко в тая държава е танто за кукуригу. Или поне опозицията се опитва да запази статуквото.

26

Анонимен

преди 11 години

Между другото, човекът под мен е прав. Какъв е смисъла, да уча формулите за съкратено умножение, като мен не ме влече математиката? Само ни стресират с глупости, никой не ни пита ние какво харесваме, какви са нашите интереси и т.н. За справка вижте Съдбърийския модел (Sudbury's model). Когато ученикът сам избира какво да учи, неговата грамотност и познания се увеличават.

25

ku4eto

преди 11 години

Опростяват програмата по български език за началните класове .....................не им трябва на БЪЛГАРЧЕТАТА да знаят български я да учат английски

24

Анонимен

преди 11 години

пред ЧЕ, ТАКА ЧЕ, ЗАЩОТО, КЪДЕТО, ОТКЪДЕТО ... се пише запетая. Като го дадеш напр.това на първолака дори, той ще го запомни и ще го прилага точно както трябва при диктовки. Но много даскали с високи дипломи няма да се справят. За куриоз, може да се проведе състезание между учители и начални ученици по диктовка.

23

Седмокласник

преди 11 години

Учебниците тази година са просто ужасни. Особено по български. Никакви примери, сух текст, неточни обяснения - въобще манджа с грозде. Имам чувството, че нарочно го правят, за да може да ходим на частни уроци.

22

Анонимен

преди 11 години

Еми дай да я опростиме и нея , на какво да ги у4име , на латински ,руски , англиски или на арабски ?

21

ВВН

преди 11 години

Нека, тези които коментират колко е елементарно сложното изречение да си направят труда да видят материала за сложно изречение в учебника и тогава да говорят колко е лесно. Ненужно е и затормозяващо.

20

Анонимен

преди 11 години

НЕ Е НУЖНО ДА СЕ ОПРОСТЯВАТ УЧЕБНИЦИТЕ И МАТЕРИАЛА- И БЕЗ ТОВА СА НАПИСАНИ ОТ ПРОСТИ ХОРА.Добре е да се НАПИШАТ ГРАМОТНО УЧЕБНИЦИ ЗА ДЕЦАТА.....И НЕ ДАВАЙТЕ ЗА ПРИМЕР АМЕРИКАНЦИТЕ!

19

Анонимен

преди 11 години

Е как да ти обясни неподготвен пишман даскал нещо, па било и просто изречение. В трети клас учениците напълно добре разбират просто и сложно изречение, когато им е обяснено просто и ясно. Но простотата в поведението и в обяснението е присъща само за качествения ум и подготвения преподавател. Такива в бг училища къде ти. Да не коментираме даскали-*** и дааскали-психопати и с разни френии. То не че такива са само в тази професия...

18

ввн

преди 11 години

Сложното изречение трябва изобщо да отпадне от учебния материал.

17

Анонимен

преди 11 години

Според мене трябва да се опрости цялата образователна система, а не да се затрмозяват децата с излишни неща, които с нищо не биха им били полезни в живота. В САЩ например дробите се учат в 8 клас, а тука в пети.

16

АСАС

преди 11 години

Що да не могат да разберат простото и сложното изречение, ако е само това, то много подценяват децата. Просто трябва да им се обясни добре.Тука разни родители с главни букви се сърдят колко са лоши децата и учителите и не се сещат, че отговорността е тяхна.

15

Анонимен

преди 11 години

Заради *** е всичко! Те са половината от първолаците,/ако не и повече/ и вместо да се направи всичко възможно да научат както трябва българския, ако трябва и с допълнителни часове, управляващите искат българчетата да паднат на нивото на ***!!!!!!!

14

PAVE

преди 11 години

DO N 9AZ ZNAM, NO ZAM MINISTURA MOJEBI E 20 GODINI PO MLAD OT NEN I NE ZNAM TI ANONIMNIKO KOLKO SI PO MAKUK OT MEN.

13

chicago

преди 11 години

До 10 Абсолютно си прав.Децата трудно разбират определението за сказуемо.Много академично е обяснено.

12

Анонимен

преди 11 години

Почти всички ***, които завършват средното си образование, много трудно четат и пишат на български, но въпреки това се дипломират!

11

Лелее

преди 11 години

Колко сложно може да е да различиш сложното от простото изречение?! Ние ще продължаваме да бълваме общи работници, сервитьорки и камериерки или и хора, които ще могат сами да си закопчеят ризите?