71

Анонимен

преди 11 години

Това се опитвам да кажа и аз , като ти излезе някой птпред , който не иска и да знае в каква ситуация те поставя , а ако кара в платно до теб и с много по малка скпрост и ти го настигаш в твоето со платно , как да отгатнеш той лакво ще прави ? той трябва да прецени да не те кара да скачаш на спирачката Този момент не се набляга като важен на курсовете в БГ, Това е културата на каране което спасява живота

70

до ...# 77...

преди 11 години

Братче, или не си шофьор,или си слаб такъв...Ако си шофьор,има още много хляб да изядеш,докато се научуш да караш... По какво съдя? Ами,по това,че превключването на скоростите те разконцентрира...Ти сам си го написал в поста си... А не гледаш ли и кой *** натискаш с краката? Пази се, и набирай опит, като внимаваш! Пожелавам ти успех!

69

Из патилата по шофир

преди 11 години

Абе тестовия изпит се взема от първия път и ти дават картонче , с което може да се учиш и шофираш на собствената ви кола като някой от семейството седо на предната седалка . После като ни поскъсат 2 пъти на шофиране и се научаваш . Спомням си една българка която я късаха и беше голямо събитие като взе всички паркирания. И като се качи сама в колата и мъжът и отвън я гледаше и тя " Ами сега ? " и той " Ами бутай се и ти с хората , карай браво "

68

Анонимен

преди 11 години

Да имам предвид Америка. , колите имат автомат . Скорости и е по лесно да се концентрираш на пътя и да маневрираш . Ако стане карастрофа е много лошо , всички трябва да убият скороста веднага и да се избегне верижна реакзия . Понякога това се случва , но магистралите са много добри и са избегнати завои и сфетофари. Някий са построени от цимент.

67

Анонимен

преди 11 години

Ами ако си със група коли , които карат с 120 км и ти караш с тази скорост , ако настигнете дтуги , които карат с 100 пред вас и твоята колона ще намали на 100 , и всеки ще си намери начин да си смени платното ако иска пак 120,ако пък тази скорост ти е голяма и искаш с 80 не се изнасяш в левите платна стоиш в десно.

66

Анонимен

преди 11 години

Ако под други страни имаш предвид Америка, то там карането изобщо е много далече от добро. Хората нямат никакви навици на пътя. То и колите им са автоматични и теглят много, но те карат с минимално усилие - доста катастрофи стават и там. Особено камионите, които карат и те на 120 км/ч. Изобщо не е добро сравнение с тази държава.

65

От US

преди 11 години

В Хюстън Тексас живеят 3,000 българи

64

Анонимен

преди 11 години

Карането по магистрала с 3 , 4 платна в една посока или както казваш ленти и скороста е 120 км. Не усещаш че скороста е висока порадо хубаво направени шосета . Правилника е ако не ти се налага не си сменяй лентата , в дясната лента се изнасяш , когато ти наблжи екзита , да излезеш от магистралата . В момента като обсъждаме как се кара и си представете че и този човек , който ме псува и той кара . Не може ли да научите как се кара и в дриги страни , не сте ли гледали големи магистрали ,

63

Анонимен

преди 11 години

Да де, ама 110-120 км/ч е при липса на трафик. Може ли при натоварено движение да се кара с такава скорост? Та това си е самоубийство. Скороста се определя според трафика и според състоянието на пътя. А иначе е лекуване на нервите или бабаитизъм. В двата случая - избиване на комплекси. В Германия например, където на доста от магистралите няма максимално ограничение на скоростта, като съм карал там от 1 километър и повече почвам да намалявам скоростта, като наближавам по-бавни превозни средства.

62

Анонимен

преди 11 години

И пак и пак и пак.... *** каращи със превишена скорост. Няма нужда от коментар. Пишман шофьори.

61

Кардашев

преди 11 години

до 67 анонимникаСМЪРТ НА АМЕРИКА!!!*** ли си, пич. В америка се колят и застрелват под път и над път.Жени, деца, старци и кучета имат оръжия и се колят и стрелят по цел ден, ти ми говориш за платна и магистрали. Аре чао и да не ни занимаваш.Внимавай да не те заколят ***, докато те изнасилват:))))С най-добри пожелания от нас, живеещите в бг, дет нямаме 100 платняни магистрали...

60

ch darwin

преди 11 години

хубаво шосе хубава кола хубави хора .... каране като за пол позишан .... и класиране там - втора алея,шести парцел ... Еволюцията може да продължи . . .

59

Анонимен

преди 11 години

В америка караме със 75 мили на магистралите , което е 120 км. .Имаме 3 платна , в Техас има 4 платна в една посока . Когато сменяш платното си абсолютно отговорен , даваш мигач и гледаш отзад като си обръщаш главата назад , и след това огледалата и се изнасяш със същата скорост , защото всички платна са заети. В България пътувах с роднина по магистр. с 2 платна. Тировете са в дясното и той кара в дясното, -, изпреварва ги в лявото и пак отива в дясното и пак убива скороста , Имаш 2 платна?

58

батко

преди 11 години

Днес по същото време или може би малко преди това минахме по този път. Както казаха някои хора- пътят е дву(три)лентов с отделни платна за движение за всяка посока. Прав е и има видимост на километър. Момчето е карало с над 110-120 предполагам. Доста шофьори ни изпревариха с огромна скорост. При ограничения 90-60-50. Но въпреки скоростта, пак остава въпросът защо не са избегнали удара. Логиката сочи, че товарният е сменял лентите. Дори е възможно да се е включвал от друг път и да е избързал.

57

Анонимен

преди 11 години

Какво значи няма значение дали завиваш на ляво или надясно . Тира е дал ляв мигач , кога ? Колата е итнесена от дясно . Изглежда и Тира както карат по бавно , трябва да прецени ако иска да влезе в друго платно дали няма да пресече пътя . Пиша от Техас .В правилника има един важен момент ,че трябва да влезеш със същата скорост на другите коли в платното . Те не трябва да бият спирачка. И тук тировете карат в дясното , . Леките коли карат с по висока скорост и те си карат в левите платна ,

56

турбо гъзар

преди 11 години

Голем съм селянин шот до вчера пасах овци ама неска си купих едно 25 годишно бемеве и са глей шо че праа от перник до софеа и обратно яко ръчка газ до ламарин и гупи на сино

55

Vesso

преди 11 години

До АнонименЗа съжаление колко случая вече имаме на спрени по сигнал на родителите подпийнали водачи на автобиси с детски екскурзии.Та не е въпрос на мека китка.Като гледам маркировката, положението и щетите по ватомобилите, тоя с аудито буквално се заврял отдолу,повдигнал и отместил задницата на ТИР-а.А ТИР-а си е в лентата.В този случай радващото е,че *** са се блъснали в ТИР,а не са затрили невинни хора.

54

huston babe

преди 11 години

ето къде 4157'5.83"С 2533'24.71"И

53

марин

преди 11 години

до 55Изпреварваш го с 50-60 км. Каквото е ограничението в случея, а не със 150-160. Те са изгубили контрол и айде в десно.

52

do 53

преди 11 години

Dobre de tozi uchastak s edno platno li e I ne moje da IZPREVARISH do kolkoto razbiram e ednoposochno s pone dve platna I tam TIR ne moje li da IZPREVARI dvijeshta se kola pred nego I da ne podade signal??? Ne sam naqsno s obstanivkata tam I za tova pitam,no ne zaqjdam ili da se pravq na mn otvoren s 19g staj