Тежката катастрофа отне човешки живот. Снимка: Impact Press Group

Жестока катастрофа отне живота на 25-годишен димитровградчанин, инцидентът стана по обяд днес на входа на Хасково откъм Димитровград.

Младият мъж пътувал в лек автомобил Ауди, управляван от негов връстник. Предполага се, че поради движение с несъобразена скорост шофьорът изгубил контрол над возилото и се врязъл в задната част на движещ се отпред ТИР.

"Не разбрах какво стана. Движех се бавно, дадох мигач, за да завия, когато младият шофьор се заби в ТИР-а", разказа 58-годишният шофьор на тежкотоварния автомобил.

На място пристигнали полицаи, медици, пожарникари и спасители. Те констатирали смъртта на 25-годишния мъж, който се е возел на предната седалка.

Шофьорът бил целия в кръв. След като разбрал за загубата на приятеля си, изпаднал в шок. По-късно бе откаран за обстоен преглед в областната болница в Хасково.

Няколко часа движението от Димитровград за Хасково бе затруднено и през определен период от време бяха пропускани автомобили. Бус на дом за деца "Асен Златаров" засече пътя на междуградски автобус и двете возила се удариха леко. Въпреки че инцидентът се размина с драскотини, случката допълнително затрудни работата на униформените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase