79

До 80

преди 11 години

И слава Богу, че я си представи ако живееха до 60-70 години какво чудо щеше да е! От една страна щяхме да плащаме 100 вида помощи на Айше, от друга социалните и инвалидните пенсии на старите. Добре, че малко от тях доживяват до тая възраст, че да претендират за пенсия по старост (друга няма как да взимат защото нямат и 1 ден трудов стаж).

78

маат

преди 11 години

Какво е наказанието според НК за секс с малолетни?Как така има 12-13 годишни родилки?Защо тези момичета се водят самотни майки?Защо не се спазва законодателството, по смисъла на което това е престъпление?-това ще влезе ли в противоречие с традициите на ромите?В момента според НК бракът с непълнолетна се наказва с 2 години затвор или пробация. А ако момичето е под 14 г. - от 2 до 5 г. затвор.

77

Анонимен

преди 11 години

Кога ще спре насилието в домовете за деца? Когато въпросните домове останат в историята. Такива домове не трябва да има. Тези домове са пълни с деца от малцинствата. Тези деца имат родители. От къде на къде ще раждат и ще хвърлят на държавата, т.е. на нас да им ги отглеждаме? Една ***, в един репортаж по ТВ, каза, че те ще раждат, а българите ще им гледаме децата. Това е тяхната психология. Трябва с дърво, ако е необходимо, да се заставят да си гледат децата. Да си правят сметката.

76

Анонимен

преди 11 години

Никой не избира какъв да се роди

75

До 77

преди 11 години

Да системата е отвратителна, в това съм съгласна, но това не е оправдание да почнем да си изоставяме децата, нали?

74

до 78

преди 11 години

Статистката показва, че смъртността сред ромите е много по-висока в сравнение с останалото население. Продължителността на живота е по-ниска сред това малцинство, което е причинено от заболявания. За да не сме голослвони и понеже все пак темата е за децата - детската смъртност в страната средно е окло 10-11 на 1000, а в Сливен е 27 на 1000, заради компактното ромско население. Т.е техните деца умират повече от "нашите".

73

до ГОСТ

преди 11 години

Като толкова им завиждаш на живота защо те отидеш да живееш в някой катун с тях? Какво те спира?

72

ГОСТ

преди 11 години

служби знаят за това,но си пишат докладите и са добре и с управата и с ***.... Не ми се говори... Толкова мързелив народ няма.. Ама сме виновни ние,които работим,за да ползват помощи,ел.ток и вода... А те се жеселят и живеят ден за ден.Я си помислите дали сте чували *** да има заболяване от стрес ,или инсулт...Няма. То за това се иска напрягане и премисляне, а при тях това е като да идат на луната.Нали е по-лесно да хапват без да работят...А и държавата им го позволява...

71

Майка

преди 11 години

Слава богу се справям но системата ни е мафия и тя ги прави тези неща с домовете и излизащите от там деца не е редно в други държави помагат на самотните майки а не гледат да ги накарат да се откажат от децата си за да извлекат пари.

70

до 73

преди 11 години

какво означава - не беше "ром". просто човек. Ромите какви са според Вас?

69

гост

преди 11 години

Май никои от вас не е виждал живота на ***. 27 год.работя се налага да имам отношения с ***.На 100 един си изкарва прехраната и не като работи,а като купува и препродава я прасета, я дини и т.н. И всички се водят безработни, социално слаби и са на помощи. Нарочно не узаконяват бащинство, за да могат майките като самотни майки да получават допълнително среадства. Знаете ли , ч е има самотни майки с по 9 и 12 деца-от един баща.Е питам аз,каква е тая самотна майка.И знаете ли,че социалните

68

Анонимен

преди 11 години

Никой не казва, че е лесно, но щом си създала едно дете, ако трябва ти ще стоиш гладна за да има за него, а не при първата трудност и хайде... то за това да си родител е най-отговорното нещо на света! В момента, в който се роди детето трябва да приемеш, че животът ти никога няма да е същия и каквото и да става ти си отговорна за него. Това не е абе днес нещо не съм в настроение, я да го оставя, че то грижи, то пари... аааа, много сложно и да го зарежеш.

67

ДО 70

преди 11 години

В този казус съм от 2 години и нещата не са толкова прости .Статистика наем 250 ток 80 вода 30 работна заплата 400 и 3 годи6ният ми син не го приеха в детска градина а социалните бездеистват и не искат да помогонат за детска градина а ми викат даи го в дом за сираци и се откажи от детето.Аз излязох от такав пален сирак сам но по добре мъртжа от колкото да обрека детето си но социалните наистина продават бг деца на запад виждала съм го.

66

До 68 Майка

преди 11 години

Сега ако се научиш и да пишеш малко по-грамотно... И още нещо, социални грижи могат да съветват самотните майки каквото си искат, но се предполага, че жените сами могат да решат. Мен ако ще и папата да ме съветва да си оставя детето няма да го направя. Така, че изобщо не ги оневинявам тези жени. Ама те били съветвани, ама не чиновничките от социални грижи взимат решението, нали? Все пак решението си е на майката. Ако тя си обича детето никога няма да го изостави колкото и да и е трудно.

65

Маат

преди 11 години

Комплименти за коментар 66

64

Майка

преди 11 години

Докато имаме Социални грижи ,които напатстжат жсяка самотна маика да си даде детето в такав дом а не садеистват то да баде настанено в детска градина ще ги има тези домове.Да не говоря че самите социални грийи правят търговия с българ4ета когато ги осиновяват.И всичкото това сам пряк свидетел.

63

...

преди 11 години

ози има ли семейство? А деца има ли? Къде живее това момче - в България или някъде в Космоса? Има домове - има проблем, така ли? Този младеж явно не вижда, че насилието е начин на живот в тази нещастна държавица през последните 22 години. Слепи и глупави сме, и спим дълбоко... Лекувай причините,момче, симптомите сами ще изчезнат.

62

от нас зависи

преди 11 години

Докато сме разделени на "софиянци" и "провинциалисти", на "пушачи" и "непушачи" на "роми" "турци" и "българи" и т.н разделения живота ни няма много да се промени. Не осъзнаваме, че като цяло бихме постигнали много повече за да подобрим живота си. Може би наистина не сме били готови за "свободата" която имаме и в момента тя изкарва на показ всичко "най-лошо" в нас, вместо да е обратното. България е една прекрасна страна! Аз я обичам и наистина имам мечта- хората тук да са щастиви

61

Анонимен

преди 11 години

Аз съм съгласна с "майка" Вярно е, че всеки човек поставен /и роден/ в такива условия не може да стане различено то това , което са. В този смисъл те имат нужда от помощ, проблемът е, че 80% от българите също живеем в бедност и зле и така проблемът се изостря. Има начини с които всичко в държавата ни може да се оправи- но трябва първо някой да има желание за това, да има власт и също оп първостепенно значение да сме обединени- което оказва се е и най-трудното.

60

от 50

преди 11 години

Тук пишем мнение как би трябвало да бъде , а не как е сега. Как е сега всички го виждаме и знаем. Но ако се закрият домовете и сираците бъдат по приемни семейства ,то ще е добре да има такива къщи с по определен брой деца ,точно за описания от Вас случай или подобни. Също за току що изоставените бебета ще трябва да има някакъв дом ,докато ги разпределят в приемно семейство или ги осиновят ,ако има желаещи.