41

Do Petar

преди 12 години

Tova e dobre ama ot *** zavar4ik stava li be 4ovek napravo ste napravi *** raboti.

40

петър

преди 12 години

имаме толкова млади *** на помощи ....да ги специализиран в заварчици и корпусници там голямо образование не им трябва и и ще са полезни за държавата и обществота...но от ЕС да некажат чеее дискриминация и ги караме да работят вместо да крадът.....

39

Анонимен

преди 12 години

Е**** геноцида! Значи, ако си чужденец ти се плаща повече, но ако си българин не? Че то по-добре в чужбина да прислугвам за 1200 евро, от колкото тук да търпя унижения и подигравки за 100 евро заплата. Я сиктир... Четох една статия, преди малко че масово шефовете и началниците са среднисти - а подчинените са висшисти или поне им се изисква висше образование. Що за пародия? Тия от третите страни дали поне основно ще имат? Изгониха българите зад граница сега ще търсят "специалисти". ***...

38

Анонимен

преди 12 години

Каква е тази дискриминация на българи от българи тук и навън немога да го разбера.

37

Biznesman

преди 12 години

Ot 4erveni kopeltii biznesmeni stavat li? tova ne sa biznesmeni a kradci.

36

Biznesman

преди 12 години

Mnogo mi e interesno,kavi biznesmeni ima v BG ? ta tova sa Baiganiovski anre6kovci xaxaxa biznes i BG.

35

Alastair

преди 12 години

Ръбам комат хляб, падат трохи на земята... блещя се в екрана - ново чудо на простотията, чак комата изтървах на земята от зор. Значи, ако средната заплата е 700 лв, то тези специалисти трябва да получават 1750 лв ли ? А защо тези пари да не се дават на българи, защо въобще заплатата за съответната позиция не е толкова и да внаясме какво... *** от индия ? Все едно нашите не са ни достатъчно. Уродливо нелогично, нерационално, подло спрямо българите решение. Ще ви кажа само едно, пъкъла ви чака.

34

Анонимен

преди 12 години

при тая безработица?Герб ли?е,никога вече.

33

Чудене

преди 12 години

Значи тъй:Български професионалист - 600 лева.Чужденец , не че ще хукне в България, - 1000 лева.Абе нали е криза и няма пари, що така?

32

Анонимен

преди 12 години

40, те нацията затриха успешно за 22-23 г., няма нищо чудно че всичко останало също се затри покрай това, тая територия след още 20 г. ще е клоаката на европа, квото не щат там, ще го интернират тук

31

до 40

преди 12 години

Ами тогава на някой като му предложат мениджърската позиция да казва: "Имам проблем с образованието, назначете тайландец".

30

Чорбаджия-изедник

преди 12 години

Има една приказка:"Алчността ще погуби алчните"...Може да се каже и по друг начин:"Глупостта ще погуби глупавите"!Много скоро тия т.нар.БГ-капиталисти,работодатели и чорбаджии(изедници) ще си внасят не само липсващи специалисти но и народ!Т.е. роби дето да им работят за без пари!Ама дори и африканските *** няма да искат да им работят за такива мизерни пари!Гледайте им сеира на БГ-богаташите и си свиркайте(и междувременно се изнасяйте от БГ-то)-те сами ще се самоунищожат!

29

до 38

преди 12 години

Твърде повърхностно... Българските мениджъри.. Те не падат от Марс! Кой ги създава? От къде излизат? Големия проблем, огромния проблем е българското ОБРАЗОВАНИЕ! - И онези, които го затриват!

28

Анонимен

преди 12 години

еми президента има ново прозрение, не магистрали, ами фабрики и заводи ще строи покрай магистралите, на клъстери - още раб. ръка ще им трябва, ще внасят, де ще идат, то докато станат въпросните фабрики, няма да има годно за работа население изобщо

27

Старт

преди 12 години

Айде почна се! Внос на скъпи специалисти поради липса на родни. Изгонихте хората и сега ще плащате скъпо за това. Да видим как германски инженер ще дойде да работи тук за 500лв? Това май е началото на края на евтината квалифицирана работна ръка.

26

Анонимен

преди 12 години

Ха-хааа!Надя Димитрова от Международния център за развитие на миграционната политика и външен експерт към Европейския институт в София съобщава от пресконференция във Варна, че през втората половина на миналата година у нас има издадени седем сини карти, а от началото на тази работодатели за заявили още пет сини карти. Хората си "отчитат" разходката до Варна бе! Я какво време се е отворило!С бомбастични приказки покрай 12 сини карти. :)А и журналистите нали трябва да "журналистват" нещо.:)

25

Анонимен

преди 12 години

Проблема не е в българските специалисти, а в българските мениджъри. Те са тези, които имат нужда от подмяна. Те са и тези, които са причината за непрекъснато натякваната ниска производителност. Собствениците също в това число.

24

Анонимен

преди 12 години

Ако тази новина беше излязла в Япония, какви масови харакирита на професори и доценти щеше да има.. Ай ай ай...

23

uzunski

преди 12 години

В Африка има много тесни специалисти , само трябва да занесете стълби - за да ги свалите от палмите ! Те не искат заплата , по един банан на ден само !*** нещастни , можете само себе си да заблудите , 21 век няма други *** освен вас ! Скоро ще се убедите в това !

22

Опитно зайче

преди 12 години

Ще дойдат стажанти.Стара приказка " Доктор се става ако напълни от грешки едно гробище".А тук некачествен матляль колкото сакаш.Докато нашите политици ще хванат полет с Лувтханза и ще се лекуват качествено според доходите си.