21

Ъц

преди 12 години

До 20Това е вторият самолет/истребител МИГ -29 от придобиването му през 1989 г. от БГ та чак до сега, това да ти говори нещо?За 23 години само 2 загубени машини, като първата, доколкото си спомням бе в началния период при усвояването на машината.

20

теория

преди 12 години

За излитането има една дума - газ и си във въздуха.При полет се съблюдават много параметри и ако няма автопилот напрежението нараства.При кацане трябва да съобразиш скоростта на приземяване, със скоростта на вятър(ако има такъв и е страничен на пистата), с дължината на оставащата писта, с допирана колесниците до пистата, спирачките кога да се задействат и ако скоростта все още не е паднала да се форсират двигателите за излитане, за да не влезеш в ловушката.Неприбирай колесници преди излитане!

19

до 22

преди 12 години

Bob, липсата на инфраструктура може да е романтична, вярвай ми гледката: поле, а насред полето навес, а под навеса ескалатор, е направо невероятна. :)))) А пък съборетината до спирката са я закрили с бели платнища, сякаш я е опаковал Кристо!!

18

Калин

преди 12 години

пилотската грешка се изразява в това, че не е остъргал ръждата .. по мига .. па и като му видиш снимките на пилота ..къде ги разпространиха и за теляк не става .. :)

17

така така до 7

преди 12 години

хахаххаха, да, то по соца като падаха самолети, пилотите излизаха от пепелта, изтупваха прахта и се качваха на следващия, нали? Лично аз знам за 2 трагедии с пилоти, които обаче никога не бяха признати пред обществото.

16

Анонимен

преди 12 години

mig 29 e edin ot nai dobrite iztrebiteli v sveta

15

Bob

преди 12 години

Нямат достатъчно летателни часове хората явно, но уважавайте пилотите и труда им, това не е като да караш валяк..друг е проблема- един, дето се клати от крак на крак и реже платнени изделия с повод и без, и опасе бюджета. (Откри нова отсечка на метро, без направена инфраструктура около станциите, една плочка сложена няма; не е по темата, ще прощавате, ама глупостите напоследък край нямат...)

14

Анонимен

преди 12 години

ТОЯ ГОРЕ НА СНИМКАТА КАКВО СЕ ОПИТВА ДА ПРАВИ???

13

До 7

преди 12 години

Бедна ти е фантазията колко изтребителя са паднали и колко загинали има по време на Соца включително и сина на Добри Джуров, *** толкова ти разбира и главата от авиация де.

12

кондьо

преди 12 години

Това нямаше да се случи, ако ВВС бяха заложили на безмоторни изтребители.

11

ceci_

преди 12 години

Аню като е сигурен че не нальота е виновен, да каже по колко часа годишно летят летците в БГ. И да сподели в локален конфликт с Турция или Гърция примерно, за колко време ще стигнат 15-те истребителя?

10

God

преди 12 години

Пилотът може да е виновен ако е забил умишлено самолета в земята. Не виждам как може да е виновен за пожар. Навремето, когато служех във ВВС, пилотите се смятаха за свещени крави. Винаги последно в тях се търсеше вина при инцидент. Тук по-скоро е имало технически проблем, за който отговаря наземния персонал. Съдейки от информацията за нараняванията, които имат пилотите, явно са катапултирали много късно от сравнително ниска височина, опитвайки се да спасят машината. Добре,че няма жертви.

9

Калин

преди 12 години

ами просто.. в тази страна .. всичко смърди на тях :)

8

Анонимен

преди 12 години

Калине ти сигурно и като спиш те гонят болшевики!Какви болни мозъци сте, нямам думи!

7

Анонимен

преди 12 години

И защо снимката пак нищо общо с темата ?Този нито е бил там нито нищо...Той дори не знае какво е това хеликоптер и т.н...

6

Калин

преди 12 години

ПА НАЛИ... БОЛШЕВИШКИТЕ ЛЕТЦИ .. СА НАЙ КВАЛИФИЦИРАНИТЕ .. НАЙ ДОБРИТЕ ... АЛОУУУ НАЦИЯ ТЕХНИЧЕСКА :)

5

Житан

преди 12 години

Обаче па как Аньо гледа слушалките....а? Малейййййй,сякаш че е гепил коктейл *** !

4

Анонимен

преди 12 години

Много притеснително, че нямаме кадри, които да могат да се справят с техниката! При соца паднал военен самолет няма, защото много пари се наливаха в армията, а сега с някакво смешно подобие на армия ходим да служим на САЩ по света.......

3

do 2

преди 12 години

Бъркаш нещата.Русофоби сред българите няма.Има Путинофоби, комунистофоби, диктатурофоби ... всеки интелигентен човек трябва да е такъв.

2

Анонимен

преди 12 години

Пилота си е отклонил вниманието за секунда - 100 милиона долара загуба за държавата