41

mailman

преди 12 години

до Калинчо:пичага, макар да съм съгласен, че образованието ни е скапано, на теб очевидно също ти липсва... от което пък следва заключението - Селинджър и "трябва" (особено пък "Спасителя в ръжта"), за което изявяваш пристрастие, как въобще ти е хрумнало... Т'ва е най-малоумната книга на всички времена и само *** (по мое скромно мнение) може да нарече задължително четиво.. само такъв ще успее да я "прочете". Като цяло определението "трябва" е нужно на децата, за да започнат да четат, но какво

40

ДО 58

преди 12 години

Калинчо, защо целия форум знае какво ***** си, а само ти не знаеш?

39

ммм

преди 12 години

КРАЙ С НАШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ! ТАЯ ЩЕ ГО ЗАКОПАЕ СЪВСЕМ.

38

Анонимен

преди 12 години

Най-простото нещо е децата от малките селища да се извозват ежедневно до по-големите населени места и да получават по-качествено образование от първи клас. Това е единствено правилното решение. Иначе тези от по-малките селища после гледат като хванати зверчета и не могат да отлепят с материала. Може да се спори, но е вярно.

37

Аз

преди 12 години

Калине,Калине!!!!При първото "не могът"помислих за грешка при натискане на клавишите,но след второто?!!!!-без коментар.

36

1911

преди 12 години

"Стресова ситуация"... Как пък предните поколения не са се стресирали?Реформаторите размърдали ли са поне малко сивото (ако го имат) или искат тотално да откажат децата от училище?Затъпяваме и ще продължаваме ако позволяваме на такива малоумщини да се приемат и да привилегироват мързеливите.Пращайте дипломите на ромите като подарък за 14-ия им рожден ден и спрете да отчайвайте децата, които един ден ще са управляващите. Нека не мечтаят да станат като Азис, а да са грамотни и трудолюбиви!

35

Анонимен

преди 12 години

Съсипахте образованието, ей, съсипахте го с тези безсмислени "реформи"...

34

Аз

преди 12 години

Страшно е!!!!! Имам колега - инженер, завършил ТУ - София, електронна техника.Пише молбата си за отпуска с 4=ч и 6=ш.Не коментирам другите стилни и граматически грешки. ИЗГЛЕЖДА, ТОВА Е КРАЯТ!

33

Българин

преди 12 години

Ламбо, прав си. Преди време четох за някакво селско училище, в което средният успех бил 2.00. Разбира се "учениците" били само ***, поне едно турче не е имало, да повиши успехът на 2.03 например. Интересно колко "индивидуални учители" ще назначат на тия твари. Да не говорим, че то има специален дял от педагогиката, посветен на обучението на ***. В България колко специалисти имаме по "дебилология"?

32

Ран-ът в действие...

преди 12 години

Чета я и косите ми настръхват. Все едно чета Откровението на Йоан или предсказанията на Ностарадамус за Апокалипсиса Очаква се невиждан глад. Българинът все по-трудно ще се изхранва. На пазара ще се появят всякакви ментета. Най-уязвимата част от населението децата и възрастните ще получават тежки хипотрофични увреждания от системното недояждане. Непрекъснато ще се увеличава дистанцията между цените на стоките и заплатите покупателната способност на населението неспирно ще спада и ще стигнем нивото, нужно само за биологично оцеляване. Ще се появи безработица. Предвижда се нивото й да достигне около един милион. Най-квалифицираните млади българи ще напуснат страната. Ще възкръснат отдавна погребани болести Всички тези благини могат да породят силни обществени сътресения. Затова трябва да се въвеждат постепенно, като се държи непрекъснато сметка за прага на издръжливостта на народа. Мизерия, глад, болести, нищета това прокобва поверителната част от плана Ран Ът. Да работиш за осъществяването на този план, значи да станеш палач на собствения си народ. Признавам, че ако ме блъснеше кола, нямаше да ме разтърси така, както ужасяващата картина на Прехода. Американските специалисти и българските експерти ни казват в очите какво ни чака.

31

39 Чуждосвиров

преди 12 години

Бъркаш умен с тарикат. Това е традиционна грешка, но само някои могат да я оценят. Освен това честният човек се опитва да спазва закона и няма как да изплува, защото законите се пишат от същите тарикати. Гневът се е събудил, не го разпалвайте! Мисли над разликата между цивилизован и технологично развит! Това ще е следващият сблъсък.

30

Защо нападате 29?

преди 12 години

В коментар 39 той е малко краен, но никъде не твърди, че онзи, който е роден в богато семейство е наистина умен. Ако богаташчето е тъпо и мързеливо, то ще пропилее онова, което е наследило.Доколкото аз разбирам текстът в пост.29, той иска да каже, че онзи, който е умен по рождение и желае да учи, рано или късно ще успее.А този,който е *** по рождение или е много мързелив,няма смисъл да бъде държан в училище дълго време - по-добре е навреме да го научат на някакъв занаят,за да върши нещо полезно

29

anonimen

преди 12 години

america e vinovna nali seliani i partizani mrasni?Sedite na danoto na gerana i pliuvate america t.e. na glavata si nali selian4eta?Mrasni komunisti i iataci kade skapahte bg-to.

28

До 32.Правиш разумно

преди 12 години

предложение.Всички знаем как пречи на останалите деца само един-единствен примитив в паралелката - върти се,защото му е скучно,закача другите,говори на висок глас /нали учителят няма право да го шамароса/.Другите деца,нали са още малки, започват да се кикотят и докрая на часа вече не внимават.Резултатът ми е пред очите - работя уж в престижна институция,но имам колеги-връзкари,деца на бивша червена номенклатура от среден ранг. Няколко от тях са с леки психични отклонения - носим ги на гърба си.

27

EU citizen

преди 12 години

до 36В България умните хора отдавна са си дошли на мястото и имат пари. Тези, които в момента нямат пари сте само необразованите мързеливци, които чакате всичко наготово. На вас не ви трябва образование, а само работа. Целия свят отдавна е приел, че българите просто са евтина нискоквалифицирана работна ръка и нищо повече.

26

Анонимен

преди 12 години

До 29.Явно си започнал да работиш доста рано!

25

29 EU Govnaria

преди 12 години

Ти си жив пример, че богат и интелигентен в България не вървят ръка за ръка. Чувството на превъзходство, с което ни споделяш клиничен пример на собствена недооценка. И ако има виновни за това те са 50 % в образованието. За останалите е ясно, чия поръчка изпълнява мекерето - на великите неоколониални европейски ***!

24

Чужденец

преди 12 години

Българите ще излезете от калта тогава, когато не остане нито един от вас, който да се съгласява с мнения като на 29 EU citizen. Факта, че на този голтак му слагате плюсове, ясно показва колко сте доволни, че целия свят ви смята за второ качество хора и всеки ви използва и захвърля.

23

Зиг

преди 12 години

До 29: Да, точно така, EU citizen, ежедневно се сблъскваме с доказателства, как пари и акъл вървят ръка за ръка, нали?

22

До 29

преди 12 години

Това, което пишеш, звучи жестоко и затова няма да се хареса на много хора. Обаче, който се замисли, ще се убеди, че си прав(а). Вярно е, че ако умен човек се роди беден, ще му бъде много трудно да се оттласне от дъното, но точно поради тази причина в нормалните държави има множество благотворителни фондове, които издирват и закрилят такива деца. Учителите също имат грижата да търсят спонсори и да насочват подобни хлапета как да кандидатстват за стипендии.На *** по рождение му е нужен занаят.