18

Да ама

преди 12 години

Белене е опасна за българския ни окъсан джоб

17

to

преди 12 години

всички големи проекти се затварят, защото нашите вече са наясно със схемите. искат дял от цялата работа. проблема на руснаците е, че те вече на предишните са дали, а сега им се налага да дават на други. при проект от 6 млрд., ако изчезнат няколко десетки милиона, никой няма да забележи или усети, но гушичките на нашите ще бъдат доволно запълнени. проблема за нас обикновенните хора е, че тези парички са от нашия джоб. нашият джоб, който Вожда си мисли, че е негов и се разпорежда как си иска.

16

rumen221

преди 12 години

За ЕНЕРГИЙНАТА СИГУРНОСТ, на България АЕЦ Белене Е ВЪПИЮЩА НЕОБХОДИМОСТ, а шистов газ от Добруджа - изобщо не ни трябва Проблема енергийна сигурност, не е нито труден нито сложен за решаване... 1. АЕЦ Козлодуй да работи само за вътрешния пазар, защото е правен с нашите пари и себестойността на тока от него е само 0,169 стотинки !!!2. Необходимо е днешните - "Свободен" и "Регулиран" пазар, наложени от "Енергийната мафия", да се заменят с доказано работещия... - "Регламентиран (чрез закон) пазар и разделяне участниците в играта на:- Производители;- Преносители; - Търговци на енергия!Що е това...? Това разделение ще ликвидира днешния монопол на ЕРП-тата и ГАЗОВИТЕ МОНОПОЛИСТИ1. Печалбата на Производителите Преносители трябва да се лимитира до 10% и се въведе контрол на инвестициите.2. Търговците на енергия, да продават до 50% от консумацията в най-много три (от общо седемте) социално-икономически Области (ЗЗК) и с лимитирана печалба до 10% (ЗЗК).3. Едва при тези условия - Пазара решава проблемите...4. Зелената енергия не е само свръхскъпата от "Възобновяеми" източници..., а и всяка друга "Невъглеродна"... Ядрената също е "Зелена", при това е неприлично евтина себестойността на козлодуйския ток на 1 до 4-ти реактори беше 0.2, а от Белене ще е 3 стотинки !!! ЗАТОВА КОРУМПИРАНИ ЕВРО-ТАРИКАТИ НИ КАРАТ ДА ГИ ЗАКРИЕМ!!!5. Шистов газ не ни трябва, защото в България има разработени и "запечатани" уранови находища, със залежи за стотици хиляди години..., чрез които можем да станем не просто Свръхнезависими..., а Енергийните господари на Европа!6. За да се случи всичко това, обаче..., е необходим Патриотизъм и "Политическо дупе", а не чуждопоклонничество...и алчност...! 7. Всичко друго е от Лукавава и от Златния телец!

15

Анонимен

преди 12 години

И какво се оказа, АЕЦ Козлодуй е напълно безопасна, а Пръмовица с лъжите пред ЕС прецака всички българи /освен енергийната ни мафия, начело с Гоце Койота/ като наляво и надясно тръбеше за опасностите, които уж грозят Европа от АЕЦ Козлудуй и допринесе за затварянето на 2 и 3 блок, а се оказа след официално питане до ЕС, че изобщо от там не са повдигали този въпрос, а Пръмовица т.е. Мадам Йес както е известна сред приближените на Барозу е обслужила частни интереси. Наглостта и е огромна, че след като излезе наяве цялата тая история, има наглостта да се явява изобщо по медиите, върха на гьонсуратлъка й е да се кандидатира за президент, а сега и партия ще прави, аман от продажни долни ку-ви ей!

14

Анонимен

преди 12 години

Да не дава Господ природата да доказва твърденията вИ!!Бенефициента ще е *** Балкански.

13

ф-1

преди 12 години

Кой е ТОЗИ, който тествяа НЕЩО, което не съществува?/Колко ли плащат за подобна статия?

12

Анонимен

преди 12 години

"От Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) са категорични, че площадката на АЕЦ "Белене" трябва да бъде използвана за строителството на атомна електроцентрала и отхвърлят категорично опасенията, че районът е сеизмичен и може да се стигне до тежки аварии. "Това прочетоха ли го ***, дето мячат, че щяло да тръсне и да стане дерт? Ха сега - да се ритнат с пета в образованите ***.

11

от 1

преди 12 години

Номер 2 каза мнението ми доста по-оригинално!!!

10

arhar

преди 12 години

' Трайков: Нов реактор в Козлодуй, в Белене - друго производство '......................................................................................................И каква стана тя сега - ' големият шлем ' на Гоце стана един ' голям член ' , както пишеше в един руски вестник ?! Нито АЕЦ Белене, нито Бургас - Александруполис, нито ' Южен поток ' ...

9

Марульо

преди 12 години

За това ли онази уличница Кунева ги затвори реакторите!?

8

Анонимен

преди 12 години

председателя на АЯР Сергей Цочев, ДА КАЖЕ ЗАЩО РУСНАЦИТЕ СА ОТКАЗАЛИ СЕРТИФИКАТ ЗА СТРОЕЖ НА БЕЛЕНЕ, НАВРЕМЕТО?прегледайте предаването на Г.КоритаровРазплита ли се политическия възел около АЕЦ"Белене"

7

иван

преди 12 години

много интересено заключение.при скъсване на хидровъзел ,,железни врата''нивото на река дунав ще се повиши с 32метра,АЕЦ,,КОЗЛОДУЙ'' е на кота 35 и няма проблем.Но АЕЦ,,БЕЛЕНЕ'' Е НА КОТА 28,5 И ЩЕ СЕ ОКАЖЕ НА -3,5АЗметра под вода.как ли ще работи тогава???

6

стефан

преди 12 години

Едно нещо е безопасно или не, смислено или не, печелившо или не, само ако тези които го оценяват са обективни и не корумпирани. Докато в ядрената ни индустрия цари корупция и арогантност към обществото, дотогава всичко в нея ще е възможно.

5

Анонимен

преди 12 години

AEЦ Белене от кога заработи ?

4

Анонимен

преди 12 години

АЕЦ Белене е най-безопасният в света по всякакви показатели.

3

Бо

преди 12 години

Няма значение Кунева ще ги затвори и тях.

2

.

преди 12 години

То бива и едно голо поле да не е безопасно :)

1

.......

преди 12 години

"АЕЦ "Козлодуй" и АЕЦ "Белене" са безопасни"-От това заглавие оставам с впечатлението ,че сме супер сила в енергетиката....а реалностите са други....