177

Анонимен

преди 12 години

181 тикве, взе да ме изнервяш.Казах ти-нищо не разбираш от земеделие, а не се мъчиш да разбереш.Това не ти е да купиш декара за 500 лв и като му смениш статута на земеделска земя и направиш хотел печелиш.Ела да ти продам декар земя от шеста категория за 600 лв.Тук това е минимума.Ще чакам и да забогатееш работейки я.Смешен си.

176

Анонимен

преди 12 години

180 Въпросът е там, че Боко излъга.Това е проблема.За да си разсрочат заемите, банките искат от тях още обезпечение и наличие на повече пари по сметките им.След обещанието има хора, които са подписали новите условия с уверението и подписа на Боко.Ама сега Пикасото на Бг се отмята.На това хората му казват к...и номера.

175

179....

преди 12 години

ОТ 20 Г., ПАРТИЯТА УМИШЛЕНО СПИРА РАЗВИТИЕТО НА ПАЗАРА НА ЗЕМИ, ЗА ДА ГИ ЛАПНЕ БЕЗ ПАРИ ...ИЛИ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ!СЕГА ,КАГАТО В КРИЗАТА ПРОИЗВОДСТВОТОНА ХРАНИ Е ИЗХОД И НОСИ ДОХОДИ----СЕ ПРАВИ НОВ ОПИТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА СТАРИТЕ ТКЗС....СЪС УМИШЛЕНО ФИНАНСИРАНЕ НА "МЕХАНИЗАТОРИ",...А,НЕ НА ДЕЙСТВИТЕЛНИ СОБСТВЕНИЦИ НА ЗЕМЯ!КОГО ЗАБЛУЖДАВАШ....?

174

до 169

преди 12 години

Прав сте!Но въпросът не е в трите лева!Въпросът е в оцеляването на статуквото и създаването на служебно правителство в мандата на Първанов!Встъпването в длъжност на Плевнелиев обърква тотално сметките,а са вложени много пари!Разберете,не става дума за тези три лева по-малко,а за истински край на т.нар.преход!!!

173

Анонимен

преди 12 години

175 май си манечак.Що наследниците на баш седесара Стефан Савов не си работят земята?Дедо им за тая земя к'ви золуми сътвори с ликвидацията, а тия като върли антикомунисти я дават на други да я работят.Ми щом ги мързи да бачкат, субсидията ще иде при тоя дето работи земята.Инак е лесно-праскат един хуубав данък, и сите собственици ще я продадат набързо.Той мързела не мори, а мъчи...Мъчи гладките мозъци на някой, не виждал селскостопанска работа.

172

Анонимен

преди 12 години

Проестът е справедлив. Министрите се пънат, но вместо безумно да орязват размера на субсидиите е крайно време да седнат и да помислят как да субсидират малките фермери. Тези със стотици хиляди декари имат възможността сами да се оправят (ефекта от размера на обработваемата площ и обема получена продукция). При големите с едни и същи машини обработват повече и получават по-голям добив, което води до намаляване себестойността на продукцията.Но при малките далеч не е така.

171

romabene

преди 12 години

Тия искат субсидии,а изнасят после зърното в чужбина и се налага BG да внася за наши нужди.Ацената на хляба е висока.И колко пари дават сега за "разходката"на тракторите и за кебапчета?Тази селскостопанска техника в момента губи вместо да работи т.е те ще похарчат повече средства за протеста отколкото ще получат като субсидии.Къде е лог.

170

Анонимен

преди 12 години

174 ами к'во да ти редим...От (2) две години хер Флик не връща акциза за нафтата на земеделците.На всички, а не само на "житарите".Бави и ДДС-то по половин година.Ама банките не им пука, че тия овни не превеждат пари, а си искат вноските редовно.Налагат и наказателни лихви.Като бавят вноските за машините, е**ват и вносителите на техника.Нима си мислиш, че машини се купуват за лев-два?Без субсидии няма да спрем да ядем македонски зеленчук.

169

ТРЯБВА НОВ ЗАКОН....

преди 12 години

....ЗА АРЕНДАТА---ЗА ДА НЕ СЕ ПОЗВОЛЯВА НА НЕГОДНИЦИТЕ НА ПАРТИЯТА БКП/бсп ,ДА ИЗНУДВА И РЕКЕТИРА ХОРАТА ПО СЕЛАТА И ПРАВИТЕЛСТВОТО!ТОВА Е ЧИСТ РЕКЕТ И АБСОЛЮТНО НАСИЛИЕ НАД БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО!ТОВА Е ГАВРА С ДЕМОКРАТИЧНИТЕ УСТОИ НА ДЪРЖАВАТА И НЕЙНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО!ТЕЗИ ТРАКТОРИ ,СА СОБСТВЕНОСТ НА ВСИЧКИ ДРЕБНИ СОБСТВЕНИЦИ НА ЗЕМЯ.С ЕДИН СПРАВЕДЛИВ ЛИЗИНГ---МОЖЕШЕ ВСЕКИ ДА ГИ ИМА У ДОМА СИ!СЕГА СА СОБСТВЕНОСТ НА ЕДРИТЕ ,ЧЕРВЕНИ КО***ЕТА НА БКП/бсп!

168

до 172

преди 12 години

Нищо не си разбрал.И Европа разбра-от 2012 няма да се субсидират собственици на повече от 300 000 дка.Германия има 5 пъти повече обработваема зема,но няма собственик на 1 млн.дка като у нас.Субсидията 50% е заминала за Арабия и Китай вместо да остане у нас и се завърти през животновъдство и обработваща промишленост.В същото време внасяме стотици хиляди т.плодове и зеленчуци,вместо ние да я произвеждаме ако субсидуята се разпределя разумно.Разбра ли сега-трудно ше е с твоето КВО,но опитай...

167

Анонимен

преди 12 години

Не наричайте тези,които се трудят на село "***".Уважавайте труда им зашото е жесток.Те са оръдие в т.н.стачка на едрите собственици.Нямат какво друго да направят-ще останат да гладуват иначе.Цялата работа е ,че субсидията се намалява от 28 на 25 лв на дка.Арендаторите това ще го избият от нещастните собственици на земи,които никой не защитава.От 2112 в ЕС субсидии за притежатели на над 300 000 дка няма да се дават и затова са протестите-да лапнат сега каквото могат.

166

Анонимен

преди 12 години

169 и к'во като са 3%?Субсидираното жито е на цени, които се определят от пазара.В цяла Европа субсидират земеделието, само *** реве-не, та не...Вие ще дойдете по-големи разбирачи и от европейците...бе гъдулки.Между ушите ви е пълно с въздух.Боко ги излъга-това е.

165

ГЕРБ , СА ВИНОВНИ...

преди 12 години

...ЧЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ФИНАНСИРАТ ЕДРИТЕ ЛАТИФУНДИСТИ НА ПАРТИЯТА....СЪС ТРАКТОРИТЕ ,ЗАКУПЕНИ С ПАРИТЕ НА ЕВРОПА!ТЕЗИ ТРАКТОРИ, СА НА ХОРАТА---ДРЕБНИТЕ ЗЕМЕДЕЛЦИ В БЪЛГАРИЯ!ТРАКТОРИТЕ СА ЗАКУПЕНИ ,ЗА НУЖДИТЕ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ----НЕ ЗА КО***ЕТАТА НА ПОЗИТАНО-20!ТЕ СА ВАШИ ,БЪЛГАРИ....ВЗЕМЕТЕ СИ ГИ !С ТЯХ ,ЩЕ ОРЕТЕ ЗЕМИТЕ НА ДЕДИТЕ СИ----НЯМА ДА СТЕ БЕЗРАБОТНИ ПРОСЯЦИ, ***-ПРОЛЕТАРИИ......!ТОВА Е ВАША ЗАКОННА СОБСТВЕНОСТ---СЕГА Е ВРЕМЕДА СИ Я ВЗЕМЕТЕ !!!!ТЯ ВИ ИДВА НА КРАКА В СОФИЯ......

164

дон

преди 12 години

Всички трактори марш към Банкя,да изорете на Боко картофите!

163

Анонимен

преди 12 години

80%от субсидуята на зърнопроизводителите се получава от 3% от "земеделците"./знесени за 2010 2 млн.т.зърно,субсидирано от държавата.В кого остава печалбата?В тези "земеделци"с Бентлита,Беемвета и Мерцедеси.В същото време внесени 220 000 т месо и около 250 000 т плодове и зеленчуци.Субсидиите за тях са 8%.Китайци,араби благодарят за държавната субсидия.Стачката се командва от 4 чокой/ЕКошлуков-тв7/.Той предложи вместо с трактори да направят един парад с автомобили в София.И цялата работа за 3 лв.

162

Василев

преди 12 години

Бившите комунисти номенклатура и функционери никога няма да бъдат бедни и просяци!!!Гарантирано от ГЕРБ!!!

161

Партия НЕЗАВИСИМОСТ

преди 12 години

ТРАКТОРИТЕ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ И ДА ВЛЕЗНАТ ТАМ КЪДЕТО ТРЯБВА ИНАЧЕ НЯМА ОПРАВИЯ

160

Дид

преди 12 години

Тия на София ще ходат..., я да си ходат на село!!!

159

Един

преди 12 години

Енергията на вашия робски протест стига до първото робско подаяние. Два хладилника с колбаси са способни да усмирят всичките ви страсти и да приспят мечтите ви.Много ще сам учуден ,ако БДЖ до край протестира .За земеделците вече техния протест пропадна нищо няма да направят .

158

Simo

преди 12 години

Абе няма лошо-нека си направят хорицата екскурзия до София, като няма влакове с какво да дойдат. Ще си хапнат, пийнат, ще метнат по едно хорце и ще си отидат. Зима е все пак-на нивата работа няма.