34

ясно е!

преди 12 години

В. "Уолстрийт джърнъл" обръща внимание на икономическото измерение на бъдещата победа на либийската опозиция в цяла Либия. Тази победа вероятно ще окаже допълнителен натиск върху цените на петрола да тръгнат надолу.ТОВА ИЗЧЕРПВА ТЕМАТА!!

33

Историк

преди 12 години

"Който днес контролира петрола, утре ще контролира целия свят" - Х.Кисинджър.Ето ви ясен отговор на въпроса какво търсят САЩ, Англия и Франция в Либия, а е цитатът е отпреди повече от 30 години. Предполагам се досещате кое място на въпросните държави ги боли за либийския народ.

32

Калин

преди 12 години

английски френски и американски фирми работеха петрола и газа на Либия .. това възтановяване си го пробутвай другаде .. петролните инсталации си работят, какво ще възтановяват .. палатките ли :)хаха скотски.. същества .. със съветски представи за света!!

31

1

преди 12 години

Разходите на САЩ и НАТО за войната ще трябва да се компенсират от Либия. Английски и френски фирми ще строят разрушената Либия. Цената на т.нар. демокрация ще бъде платена от либийците. Чака ги още по-голяма бедност. Справка - България след 20 г. демокрация.

30

Инструктора

преди 12 години

"В. "Уолстрийт джърнъл" обръща внимание на икономическото измерение на бъдещата победа на либийската опозиция в цяла Либия. Тази победа вероятно ще окаже допълнителен натиск върху цените на петрола да тръгнат надолу"Това е специално написано за всички българи - *** който подържаха по форумите Гадафи и неговия режим. Разбира се това не е добре и за Русия, но освен през руско- турската война (1877-1879 г.) кога ли сме имали с нея общи интереси ?

29

Реалист

преди 12 години

Сега им предстои на либийците да видят разликата между това как Кадафи е живял на техен гръб и как "новите освободители" от САЩ, Англия и Франция го могат "по-добре".... Ирак-2 ... сериалът продължава ...

28

Калин

преди 12 години

а бе тоя кадафито откъде .. се е обзавел с няколко стотин милиарда, сигурно са му излезли мазоли.. да ги ги копа :)

27

мале

преди 12 години

*** ДОЛНИТЕ ЛЪЖЛИВИ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ ПУМЯРИ.НИЩО ОТ ТОВА НЕ Е ВЯРНО.СИГУРНО ПОМНИТЕ КАК БЕШЕ ПАДНАЛ ПРЕДИ 6 МЕСЕЦА А ОЩЕ Е ТАМ.ОСВЕН ТОВА ЗЕЛЕНИЯТ ПЛОЩАД НЕ Е БИЛ ДОБЛИЖАВАН ОТ БУНТОВНИЦИ.ВСИЧКО Е ЕДНА ДОБРЕ СКАЛЪПЕНА ИЗМАМА.ТОВА СПОРЕД МЕН Е ЗА ДА СЕ ПРИКРИЕ НАВЛИЗАНЕТО НА НАТОВСКИ ВОЙСКИ.СЛЕДЕТЕ НОВИНИТЕ СЛЕДВАЩИТЕ ДНИ И ЗАПОМНЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР.

26

жоро

преди 12 години

Има няколко държави в които се живее добре-Швеция,Дания,Ноорвегия,финландия,КАНАДА,АВСТРАЛИЯ

25

Живков

преди 12 години

Кадафииииииии, да го ду**ш мойто момче!

24

Анонимен

преди 12 години

Днес е черен ден за българските социалисти (комунисти), тяхния голям приятел и съмишленик от Африка сдаде властта, узурпирана он него с кървав преврат и диктатура.

23

жоро

преди 12 години

Тези хора на снимката ще построят паметник на Кадафи след 20 години......с последнте си пари.На *** народ не му трябва демокрация .Колонизирането на Държави продължава и днес ,само театърът е по изискан.Франция,Англия ,Сащ-пийте кръвта и наздраве

22

bahura

преди 12 години

Кадафи туй, кадафи онуй... Проблема беше че репресираше народа. И няма проблем че е чопнал 50 млрд примерно. За 30 години. Щот ей сега ще дойдат братските американски корпорации и ще вдигнат 50 млрд за 1 година. И няма да им стигнат. И на всичкото отгоре всичко ще е съвсем легално. Да живее демокрацията, опс правописна грешка - да живеят корпорациите!

21

pepo

преди 12 години

Четеш тази статия, в която ти обясняват като на *** как всичко е за добро... а всъщност знаеш, че бавно те убиват.

20

Анонимен

преди 12 години

Естествено че САЩ ще се намесят там където има петрол ,но не за да го вземат ,а защото народът не би могъл да се освободи.Петролът се продава при всички случаи на западните държави и парите от това не трябва да се използват за подтискане и избиване на хората. Морално право е на западните държави е да се намесят ,в противен случай ще излезне ,че финансират тиранията

19

Анонимен

преди 12 години

Нищо страшно няма сега САЩ взима петрола, Ротшилд им отпуща един заем да си оправят разрушенията и ЛИБИЦИЙТЕ ДОВОЛНИ И САЩ доволни и Ротшилд доволен С един куршум 3 заека

18

Анонимен

преди 12 години

"Ударите на натовските самолети в последно време станаха все по-прецизни" - какво значи това? Може би, че на последък са избили по-малко деца?

17

bolka

преди 12 години

Да, Кадафи ще падне от власт, то е повече от ясно. Знае се, че ще настане и жестока анархия след това, защото измежду бунтовниците има съществени различия. И най-важното е кой ще застане начело на държавата и чии интереси ще обслужва. Е, знае се впрочем. Защото сега много от бунтовниците не са наясно с крайната цел относно свалянето на режима на Кадафи. А това означава още много години размирици и сгромолясване на жизнения стандарт на обикновените либийци.

16

мдам

преди 12 години

Преходният национален съвет с помощта на съветите на западняците вече има план за бъдещето на Либия.

15

Анонимен

преди 12 години

Как ще се смея, когато Либия стане Сомалия номер 2. От тълпа с автомати демокрация не очаквайте.