94

Инкогнито

преди 13 години

До 94: Защо да се променят учебниците? Учебната програма остава същата, само графиците на ваканциите се изменят (а именно по-дълги коледна, пролетна и междусрочна ваканции).

93

гражданин

преди 13 години

по всичко личи тези родители,които подкрепят децата си какви ученици са били и колко наясно са с това.....................

92

Анонимен

преди 13 години

защо използвате децата като оръжия за да промените графика на учебнато време от 1 септември.Медиите непрекъснато повтарят за стачни действия-това си е чисто насърчаване.Стига вече-15 09.си енай -удобното време за започване на учебно време ,ако го промените,ще се наложи да преработвати и чебниците и не знам колко ше струва на държавата.

91

Анонимен

преди 13 години

добре,обиждайте и ругайте мнозинството от нас,учениците,наистина го заслужават...но хора,и от нас,ученолюбивите и амбициозните е останало нещо..не ни поставяйте под общ знаменател а ни изтъквайте повече! Защото е някак си обидно никой да не ти вижда труда,честно...

90

Антитурчин

преди 13 години

до 89Що ве да не смяташ,че горкичките са се преуморили?От учене никой не е умрял още.

89

Не е новост

преди 13 години

Началото на учебната година от 1-ви септември не е новост - от 1952/53 до 1956/57 учебна година по съветски образец тя започваше от тази дата. Учеше се на 4 срока: Х - Х, Х - Х, - иV - V, V месец. Пак по съветски образец през тези години най-високата оценка беше 5-тица.

88

Анонимен

преди 13 години

Значи относно учебните процеси можем да гледаме страните в Европа, а не действаме като тях срещу корупция, кражби и мафия. Яки сме! Оставете ваканцията на децата!

87

Антитурчин

преди 13 години

На който не му се учи да ходи и да бачка.Няма ние данъкоплатците да им плащаме социалните помощи,за да могат олигофренчетата да ходят и да пиянстват.

86

Не е новост

преди 13 години

Началото на учебната година от 1-ви септември не е новост - от 1952/53 до 1956/57 по съветски образец учебна година тя започваше от тази дата. Учеше се на 4 срока: Х - Х, Х - Х, - иV - V, V месец. Пак по съветски образец през тези години най-високата оценка беше 5-тица.

85

Аз

преди 13 години

До 70Кога точно беше това? Защото аз помня друго - Зимна ваканция - 15 д., пролетна - 10 д., лятна - от 2.5 м. до 3.5 м, почивни дни - 23.09., 01 и 02.01., 01. и 02.05, 24. и 25.05. и 4-5 дневна екскурзия из България в учебно време. Освен това 1 месец бригада в селското стопанство през октомври, а в 10-и клас - 15 дни военно, също през учебно време. Интересно как си научихме материала, така че и до днес го помня и четяхме книги. Но нямаше телевизия по цял ден, нито компютри. Интересно така ли щеше да бъде ако и ние тогава имахме тези неща? Задавали ли сте си въпроса дали щяхме да четем толкова книги, ако имахме по над 100 телевизионни канала по цял ден? Дали щяхме да спортуваме, ако имахме днешните комуникации и можехме да играем игри докато седим и да общуваме с цял свят, вместо да пишем писмо до руско другарче. Хора, ние едно време правехме това, което развитието ни позволяваше. Ако ние едно време на 10-15 години четяхме, играехме и излизахме на разходки, нашите баби и дядовци на същата възраст са работили на полето. И когато аз бях малка, също чувах: Ние, едно време......! Може би затова съм намразила този израз. Едно време хората са живели в пещери; едно време не са съществували и стоково-паричните отношения; едно време всеки е ядял това, което сам си изработи; едно време е нямало телефони, коли, телевизори, радио и какво ли още не. Добре че не всички се вторачват в това едно време, а има и хора, които да гледат напред. Вместо да намалят ваканциите, за да не се пропуска материал, от МОМН е по-добре да се замислят за подобряване качеството на образованието. Защото в момента, с това качество, и целогодишно да ходят на училище, ползата е нищожна.

84

Даскала

преди 13 години

Сууупер големия проблем разбираш ли.. А друго е че децата над 90 набор са тотално неграмотни, пишат Обиец, Омрял, кАде, тичЪм, ноШТА и т.н. Като *** са, майтап няма!

83

NEMO

преди 13 години

Аз май живея в различна България.Ходеноето на ски е толкова масово сред обикнновените българи че нямам думи за морето в гърция да не почвам 10 до 15% от хората си позволяват почивки извън страната.Децата ни са умни но остават необразованни по редица причини,свързани със семеиството училището и политиците които разсипаха държавата.

82

Родител

преди 13 години

Никой не казва най-важното. Не е важно колко време ходиш на училище. Важно е какво учиш и каква е успеваемостта на учебния материал.Има си ученици една година я учат две години и да не са по-преуспели. Не!Важното е да се постигнат хорариумите от учебни часове на учителите за да защитят заплатите си.Едно време като учихме на 3 (три) срока, да не беше по лесно, та даже и в събота се ходеше на училище, а 2 смяна до 20.00 часа и само в неделя беше почивка.Времена, трябва промяна.

81

Инкогнито

преди 13 години

Знаеш ли каква е разликата между светски и религиозен празник? Това, че празникът се е комерсиализирал, не значи, че не е религиозен.Да, ти празнуваш раждането на бъдещото зомби Христос с всичките му прилежащи приказни елементи, говорещи змии, кръвосмешения и изнасилвания на ангели от Стария и Новия завет. Примири се и недей от девет кладенеца вода да носиш, за да се оправдаеш.

80

Селянин

преди 13 години

А НАЙ-ДОБРЕ ДА СЕ ХОДИ НА УЧИЛИЩЕ САМО ТРИ ДЕНА В ГОДИНАТА.ТАКА СУПЕР ЗА ВСИЧКИ БЪДЕЩИ БАЧКАТОРИ НА ЕС.ХЕМ ЩЕ СИ ХОДЯТ ПРОСТИ,ПИЯНИ И ЩЕ БЪДЕ ВЕЧЕН КУПОН.

79

Аз

преди 13 години

"И с какво ги тормозим?!?! Като не са на училище с какво се занимават? Не спортуват, не четат, не правят нищо полезно, за какво им е ваканция?!?!"От опит ли говориш или просто повтаряш като папагал това, което тълпата врещи? Аз имам 2 деца и съм ги научила да четат, така че в къщи книгата е спътник на цялото семейство. Децата са пластелин, ние и учителите ги моделираме. А сега виждам, че и родителите и учителите реват - лошо сме се справили. Но с малки ваканции едва ли ще поправим грешките си.

78

Снежанка

преди 13 години

Много ясно,че отдавна е станал светски празник. Ти вярваш ли,че едно момченце,родено в сламата все още е символ-верую на милиони хора ? Това е празник на търговците и хората имат нужда от три дни безумно пиене,след което гледат витрините като улично кутре до следващия уж църковен празник/повод за пиене/. Да живей дядото с чувала! Да живей ваканцията!

77

Анонимен

преди 13 години

Омръзна ми през зимната ваканция на децата да плащам 2380 лв за 4 дена ски вместо 680 лв за същото ,само че по-късно! Затова твърдя, че ваканцията трябва да е след 1-2 януари и да се почва от 15 септември ! Защото от 1 до 15 септември е най-точното време за Аквафентъзи, ако ме разбираш, мейт! 2 пъти по-евтино е!

76

Инкогнито

преди 13 години

Къде в Германия лятната ваканция е 3 седмици??? Само в островите в Северно море е по 5 седмици, навсякъде другаде е по 6 (в едните от областите учебната година почва по-рано и свършва по-рано, в други - почва по-късно и свършва по-късно). Та къде лятната ваканция е 3 седмици (имай предвид, че говорим за официална лятна ваканция! ходенето на доброволно лятно училище не означава по-къса ваканция!)?

75

Анонимен

преди 13 години

В краят на декември няма известен елен в природата от мъжки род ,който де има рога! Единствено женските имат и мъжки ,с нарушена хромонална нагласа.