114

Истината

преди 13 години

Анонимен 128,както предполагам добре осъзнаваш, единсвеното ми общо нещо с Топлофикация е, че съм техен клиент, при това плащам за няколко жилища, вкл. и едно необитаемо. Просто за разлика от много други съм почитател на истината.

113

Анонимен

преди 13 години

Истината, напиши истинското си име - ТЕЦ София.аман от платени драскачи. я върви да си врътнеш кранчто да се сгрееш. стига си съзнела и треперела от студ. така или иначе накрая Топлофикацията ще те изшиба с една сметка, независимо дали си седяла на 1 или на 5.стига си киснел на тази новина и пишеш коментари. *** се сгрей. врътни си кранчето и махни замръзналите си ръце от клавиатурата върху топлия радиатор. и ще се сгрееш.и след това сметките ще те греят още дълго време ...

112

Анонимен

преди 13 години

нищо подобно, така наречените от теб селяни живеят в къщи на по 2-3 етажа и много от тях са големи даже като палати и дворци с по 10 стаи и повече и селяните си имат собствено парно, даже някои от селяните имат и по 2-3 къщи и са много по-богати от натъпканите в гета софиянци

111

Истината

преди 13 години

За съжаление доскоро населението на България беше предимно селско с селски манталитет. Премествайки се в градовете те дойдоха с селския си манталитет, при който няма общи задължения, ако има бунаци да си плащат, но той селянина не. Като резултат сградите са неподдържани и в лошо състояние и тези селяни предпочитат да плащат примерно двойно и да им е по-студено, но да не плащат за нещо общо с останалите. При това добре осъзнават, че в топлофицирана сграда ще им е доста по-топло и не я напускат.

110

Анонимен

преди 13 години

точно на село съм - тук в София. не знам защо миислиш, че селяните живеят в къща на 2 етажа с 6-8 стаи.селяните, приятелю, живеят в порутени панелки, вонящи на соц-романтизъм. тропат си по тръбите като се сърдят нещо, докато съседа бичи поп-фолк канала. и са доволни.най-важното е, обаче, че тези селяни са най-щастливите хора на света. имат всичко - порутена панелка, кабелна ТВ да бичат фолк и гледат цици, и най-важното - имат си топлофикация да ги топли.а какво по-хубаво от това ?

109

Истината

преди 13 години

Купуват си хората жилище в топлофицирана сграда, но след това някои оттях решават,че няма да отопляват с парно жилищата си. Ъж е само тяно право, но не е така. Това е пряко нарушение на правата на останалите, за които изведнъж парното става доста по-скъпо, а обикновено и по-студено. Основното е, че тези дето не искат парно, което си е тяхно право, правят лъжливо волеизявление, че го искат, притежавайки жилище в топлофицирана сграда и би трябвало останалите да ги съдят и осъдят при това с право.

108

Анонимен

преди 13 години

тръбите са обща етажна собственост и се дължи такса за поддръжка, като не искаш бегай на село

107

Анонимен

преди 13 години

120: именно. говорим за правата. не за глупостта на хората.според закона за етажната собственост може да те задължат да прекараш общи части, но никой не може да те задължи да плащаш след това ПОРАДИ ТОЗИ факт натрапена услуга!иначе аз съм твърдо против топлофикация. много добре си знам правата и много добре съм си направил сметката. и вервайте ми, не поради глупост. имам много по-добри алтернативи и дадености в случая.

106

обикновен

преди 13 години

Проблема не е толкова нерешим с малко инвестиции от Топлофикациите :)Който иска да не плаща - прави си някаква супер изолация, за да не топлоотдават тръбите и да нямат агуби, докато минават през етажа му и проблема е решен...

105

Анонимен

преди 13 години

Съдиите в Страсбург изобщо не ги интересува ти с какво ще се отопляваш след като си осъдил Топлофикация. Може да съдиш, когото си искаш и да мръзнеш при минус 20 без парно или да теглиш заем от 3 хиляди лева за климатици и тогава Страсбург или конституцията няма да те стоплят.

104

Истината

преди 13 години

Основното неразбиране в България е, че твоите права не трябва да нарушават правата на другите. Така е с правата на ***, така е и с правата на тези дето хем искат да са в топлофицирана сграда, хем твърдят, че са им нарушени правата, защото трябвало да плащат за това, че са в топлофицирана сграда. Аналогията с *** е адски близка - и те без основания ни съдят в страсбург, и те печелят делата там, а ние мигаме неразбиращо.

103

Анонимен

преди 13 години

115 - другарю, ти явно си от нашата партия. много те бива да дрънкаш за общите части, но по партийна линия явно дрънкаш каквото ти е удобно и изгодно. като заговорихме за общите части, дай тогава да обърнем внимание на един факт общите части се поддържат от касата - т.е. с общи пари. като върви топлина по общите части дай тогава да я плащаме общо като цяло?не става така - дай тук общи части да прекараме. чудесно! съгласен. ама дай сега да си плащаш индивидуално, щото минавали общи части.

102

Истината

преди 13 години

И ти си прав ... но аз лично не виждам начин да се плаща при парното точно реално потребеното. За мен най-близоп до истината беше плащането според кубатурата на жилището, колкото и парадоксално да изглежда на пръв поглед. При това повечето хора, когато са си купували жилището са го купували при това условие за плащане, едностранно изменено след това от държавата. Основното е, че за разлика от тока, водата, телефона, при парното има отопление на цялата сграда, а не само на отделни имоти.

101

Анонимен

преди 13 години

Истината ще я разберете съвсем скоро. хубавата новина е, че влязохме в ЕС. има вече осъдили Топлофикация в Страсбург. осъдиш ли Топлофикация, осъждаш разбирането на всички ***, че Топлофикация е даденост и трябва да си търпиш и мълчиш. че нямаш права.правата за общата етажна собственост задължават, защото не можеш да резнеш носеща колона на сградата. но не може да те задължават да ставаш роб и да плащаш по никакъв начин за натрапена услуга.ако не вярвате, съда в Страсбург така отсъжда.

100

Истината

преди 13 години

Има и един начин да кажеш, че искаш парно в сградата, за което разбира се се плаща. Начинът е да притежаваш жилище в топлофицирана сграда, съответно с задължението да плащаш за общите части на сградата, които са твоя съсобственост както е записано в закона. Тръбите на парното минаващи през сградата по този закон са твоя съсобственост, останалите съсобственици са другите собственици на жилища в сградата. Вие съсъобствениците решавате дали в сградата да има парно и да плащате за общите части.

99

обикновен

преди 13 години

Прав си, ама само донякъде... Всеки, който плаща има право да иска да знае какво плаща, а реално Топлофикациите от девет кладенеца вода носят, само и само да не им хванеш спатиите...Иначе и аз съм "за" всеки да си плаща сметките, но само реално потребеното... И за парното и за водата, тока, мобилните оператори... Ама с монополисти не е точно така...

98

Истината

преди 13 години

Колкото и да се мрънка от разно разбрали-недоразбрали, парното засега е без конкуренция при отоплението. Най-смешното е, че тези хора мрънкат, че им "налагат" най-добрия начин за отопление. Все пак не ги разбирам - ако не искат парно има два начина да го нямат - купуват си жилище в нетоплофицирана сграда и се топлят подскачайки от радост, че нямат парно или втория вариант - събират се всички собственици в блока, решават да се откачат от топлофикация и пак скачат от радост, за да се топлят.

97

до 109

преди 13 години

въпроса е принципен

96

Трътлив търтей

преди 13 години

Всъщност е очевидно, че процента не неизрядните в Шумен е в пъти по-висок от този в София.

95

Анонимен

преди 13 години

ами като са моя собственост тръбите дай да ги режа тогава и да ги махам? какво ще кажеш? я по-добре хвани прочети малко закона за общата етажна собственост, след това прочети закона на тази държава наречен конституция, за да видиш правата си и свободите си и открий 100-те разлики.как така твоя собственост, но не можеш да я пипаш или махнеш?как така потребяваш услуга, на която накрая ще разбереш цената, а и колко си потребил.как така плащаш загуби по трасето, които хич не са твое задължение?