58

Анонимен

преди 5 години

До До 38Естествено, че трябва, те малки ли са, че не си купуват свои..

57

Чиновник

преди 5 години

До До 38Ами като имаш 4 жилища, много ясно че ще плащаш ПОВЕЧЕ за три от тях. Абе вие се научихте да живеете на аванта през соца и си мислите, че вечно ще я карате така.

56

Анонимен

преди 5 години

По-висок данък за собствениците, означава по-висок наем, който те ще искат за жилището си.Ами да искат, ама ако има кой да им го даде, защото бългрите намаляваме с 50 000 всяка година. младите емигрират, остават пенсионери с 200 лева пенсия, които няма от къде да извадят 500 лева за наем, а и повечето са със собствени жилища. А тарамбуките наеми не плащат. Та ще се молите да дойде да ви живее някой за 100 лева в празните апартаменти.

55

Анонимен

преди 5 години

По-голям данък ли? Няма проблем. Ако данъка се вдигне с 1000 лева за някакво жилище, тогава вместо по 400 евро наем на месец, вече ще го дават за 450 евро и пак няма да декларират доходи от наеми. 50 евро повече по 12 месеца са 600 евро или 1200 лева, т.е. 200 лева чиста печалба за собствениците и още 1000 лева загуба за наемателите.

54

4714

преди 5 години

Аз пък предлагам да се монтира на всеки човек измервателно устройство за обема на вдишания въздух и на всеки кубик да се плаща дадена цена плюс акциз 60% и 20% ДДС.

53

Анонимен

преди 5 години

Хахахааааа.... Значи каквото ви даде комунизма, демокрацията ще ви го гепи! Опааааа... Ибрееее.... Ясууууууууу!

52

bolbov

преди 5 години

Поредната бухалка на управляващите мутри.Спомняте си началните години на мутрокрациятаята, замирише някъде на пари и ето банда мутри бодро бодро качат натам.Сега вече са стари,но управляват и държавата е тяхната бухалка.Избирайте ги още и още докато останем само по кожа и кости.

51

Анонимен

преди 5 години

Защо ***-анарите гледат в чуждата паница!? Запрегнете си дир-ника ,работете и си купувайте каквото искате.ЦоциализЪма свърши, дрОгаре....

50

Анонимен

преди 5 години

Това никога няма да стане, ако тия посегнат на имотите на българина ще стане революция и ще хвърчат глави. Вижте какво стана с Истамбулската Конвенция - народа скорчи! На българина децата и имотите са му свещенни пипне ли ги някой политик ще си замине за отрицателно време.

49

Анонимен

преди 5 години

Всеки с повече от едно жилище трябва да го освободи за мигранти включително цв.цв.

48

Анонимен

преди 5 години

Пределно ми е ясно. Ако плащат данъци цените за наем ще бъдат по високи и от тези в Лондон. Така и вълкът си и агнето цяло. Но поради неплащане на данъци наемите в България трябва да бъдат много по ниски.

47

До 38

преди 5 години

Казаш, че трябва да плащам голям данък за жилището, в което живее големият ми син, както и за жилището на другия ми син и третото на дъщеря ми. Всичките те се водят на мен и на жена ми. Нещо да не си се побъркал или да...

46

Рентиер

преди 5 години

Много добра идея, но ще минат поне 3-4 години преди да се приложи на практика. Който има имот, който не ползва, трябва или да го продава, или да го дава под наем. И да си плаща данъка върху прихода от наем.

45

чичо Гошо

преди 5 години

Тоя законопроект е по предложение на патриотара Винкелов.Честито на гласувалите за НФСБ.

44

Анонимен

преди 5 години

Много са ви имотите! Трябва да ви ги поорежат. Западняка живее под наем в големите градове. И вас ви чака същото! Нали бехте жадни за демокрация. Заповядайте!

43

Анонимен

преди 5 години

Зашо никой не се сети, че и сега само първото жилище е с намален данък, а следващите са с пълен данък?То е така, но ние сме на едно от първите места в света по най-нисък данък имоти. Трябва да се вдигне в пъти данъка за второ, трето и т.н. жилище, като само са основното жилище остане нисък. Иначе се получава една доста нечестна схема на разпределение на жилищата в която малко на брой рентиери държат повечето от тях и спекулират с цените, защото могат да си позволят да държат празни жилища.

42

Анонимен

преди 5 години

Трябва задължително да се заделят промили годишно за ремонт на сградата и който не заделя във фонд, който може и да е държавен, става длъжник или има по- висок данък, а то сега ще се срути сградата и никой не дава пари за ремонт и е зле. В Унгария е задължителен професионален домоуправител ако апартаментите са повече от няколко... има готови схеми и работят- преводачи трябват и воля за налагане на закона.

41

До 35 jjj

преди 5 години

Казваш, че трябва наемателите трябва да плащат по-висок наем или не си разбрал, че точно това искаш? По-висок данък за собствениците, означава по-висок наем, който те ще искат за жилището си. Всяко подобно нещо произлязло от демократите след 1989 година води до прибиране на още едни пари от най-бедните в България, както ще е и в случая.

40

Анонимен

преди 5 години

Власта да спре да дава разрешителни и ще се реши проблемът, много хора имат втори апартамент, който ползват рядко, а и има много непродадени апартаменти, само брокерите отричат да няма.

39

до 33...

преди 5 години

Хората които наистина имат нужда от жилище просто си купуват, другите са социално слаби *** от етноса или бели живеещи с мама и тате. Те никога няма да изкарат пари за жилище ако ще и по 10 бона да са двустайните... Аман от социализъм ей, безплатно и по равно за всички...