58

Анонимен

преди 5 години

Като е имало режим на тока защо Брюксел изнуди Бъгария да спре два блока на АЕЦа?

57

кое му е чудното ?

преди 5 години

"Защо още се вдигат паметници на партийни величия от БКП?"..е как защо... защото БКП още управлява България.. НИКОГА НЕ Е СПИРАЛА да я управлява от 1945 насамсега сме в ПРОЕВРОПЕЙСКИЯ й период... че да текат еврофондовете . какъв по голям комунист от ДС~агент Буда... а ако някой ви каже "откакто дойде демокрацията в България....." спокойно го пратете в психиатрията демокрация означава признаяане на референдумите , не платени контрапротести и арестувани журналисти

56

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 63Глупости на търкалета. Не ви ли омръзнаха тия глупости дето ги дращите ?

55

Анонимен

преди 5 години

Режим на тока, опашки за всичко, побоища в милиционерските участъци, концлагери, възродителен процес, заразена със съветска радиация храна... Ето това е съветското робство.

54

Анонимен

преди 5 години

До bolbovСпряма "демокрацията" престъпния комунистически режим е просто цветя и рози. Едва ли другаде по сета е мила такъв див "капитализъм" изключая само робството.

53

Анонимен

преди 5 години

Онова управление не доведе страната до национална катастрофа - това е лъжа. По онова време страната се индустриализира, изгради се електропреносната мрежа, почти цялата пътна инфраструктура, проходи, тунели, десетки язовири, напоителни системи, залесиха стотици хиляди декари по планините, населението стигна почти 9 млн. жители, имахме над 100 хилядна армия, която респектираше, имаше работа за всички, хората не ровеха по кофите за ***, бяхме на 29-ти в света по индекс на развитие, образованиет

52

Анонимен

преди 5 години

Русо-съветското робство е по-лошо от турското по няколко основни показатели:1. Турците не отнемат земята и собствеността на българите за разлика от комунистите.2. Турците не лишпават българите от право на свободно придвижване и правото да напускат империста. Комунистическите пробители закрепостиха народа и превърнаха НРБ в ограден с бодлива тел концлагер.3. Турците не възпрепятстват българите да изповядват Християнството за разлика от комунистическите изверги.4. Турците не променят имената.

51

bolbov

преди 5 години

Ако този престъпен режим наречен Демокрация беше създал на хората по Добър и спокоен живот ,едва ли някой щеше да се сети за бившите червени величия,камо ли да им открива паметници.Проста истина като живота в агонизираща България.

50

Анонимен

преди 5 години

А каква е разликата между БКП и сегашните партии? На системно ниво питам. Няма нали.Тези дето преди бяха, и сега щяха да се борят в една партия, им създадохме условия, без сериозна конкуренция, да си създават партии, и да се представят пред народа като спасители. Обаче, вкарахме фактора пари в цялата игра. И сега се чудим, защо вместо държавници, получаваме бизнесмени-приватизатори, кеширащи излъгания да повярва на илюзиите им гласоподавател.

49

Анонимен

преди 5 години

Ако комунистическия режим е престъпен то всички властимащи до момента са все престъпници понеже преди промяната се имале всички червени книжки. Кво ми се правите на много хитри ?

48

КЛИЗМА НА КОМУНИЗМА

преди 5 години

България още е под кърваво комунистическо-болшевишко робство. Докато не се изреже туморът на комунизма, докато не се отстрани тая гнойна зараза, няма път напред!

47

Анонимен

преди 5 години

До москвич бракма ....ами просто не можеш да си я купиш тая руска ''бракма''!С твоите жалки подаяния от тиквата можеш да си позволиш само 20-25 западен таралясник!

46

Анонимен

преди 5 години

Когато синовете на фашагите, разни легионери, отецпаисиевци, ханкрумовци и прочая *** гласуваха този позорен закон, прекръщаваха улици с имената на антифашисти на разни съмнителни политикани, унищожаваха паметни плочи, взривиха Мавзолея, си мислеха, че са вечни! Не са! Истината ще възтържествува! Пишат "т.н.Народен съд". А не беше ли Народен съд? Не бяха ли наказани кървави убийци?Колкото до Кубадински, за мен той е противна личност.В Централните гробища паметникът му е с дискретни кръстчета

45

Mi6ospч

преди 5 години

Защо още се вдигат паметници? Защото колкото и да разрушавахте 29 години, още не сте в състояние само да боядисате това, което беше построено при социализма.

44

Анонимен

преди 5 години

Няма да споря за времето през което мина по-голямата част от живота ми,защото знам какъв беше живота на хората и не си струва да си хабя думите да убеждавам 2-3 хър.льо.вци в обратното на техните драсканици.

43

D

преди 5 години

До баба Мара: права си, ама какво чакаш тук да пишат разни чалгари, дето понятие си нямат от История на България! Набили им в *** тикви за рубли и комунизъм а какво е това и какво е било тогава - хабер си нямат! Пази боже от такива *** и американски партенки!!!

42

москвич бракма

преди 5 години

Защо никой не ще руска бракма а всички искат западни машуни ????

41

човек от народа

преди 5 години

ИСКРЕНО И ЛИЧНО...за комунизма как то и да е.... ама що позволихме комунисти да станат капиталисти за наша сметка и да ни правят демократичен преход след като свалиха сами Тато и хвърлиха цялата вина само върху него

40

Анонимен

преди 5 години

Не може да забраниш с закон на Хората да мислят и сравняват.На фона на качествата на днешния политически елит, стойностните държавници от предишната система за направо богове.Изказванията от трибуната на парламента са такова низко падение, интригантство и политиканство и манипулативност, каквато не си позволяваха дори и най големите нагаждачи в предишния строй.Ние не сменихме идеологията, а сменихме стойностите. За това някой си мечтаят, за старото време. Всъщност мечтаят за стойностите.

39

Професор

преди 5 години

Пенчо Кубадински е велик български поет и революционер написал "Под Индиго". Писал е така "Българския народ cикими ще стане народ. Нищо няма да стане от него".