41

Анонимен

преди 4 години

За армията може да са мерили, но какво го топли това народът като никой нищо не му каза и на 24 май беше на задължителна манифестация като всички тогава ни пра радиоационния дъжд. Величията явно са знаели и яли специална храна, а ние рупахме салати от пазара и млека и сирене без да имаме идея какво зло се е случило и че управляващите са крили толкова време.

40

МНЕНИЕ

преди 4 години

През 1986 бях в казармата , беше ни омръзнало от консерви свинско желирано с моркови и кока кола и сух шпек с чай със сухари . Ама сега ми текат лига за тази консерва и колата от това време .

39

Анонимен

преди 4 години

Интерсно как шведите са открили радиация в Швеция, как са проследирли облака и как са установили, че случайно точно от Чернобил е дошла радиацията, след като никой не е знаел за аварията (много силна интуиция са имали тези шведи, или някой украински работник е имал леля чистачка в Швеция и и е разказал по скайпа), а и дори в района на Чернобил не е имало радиациа, само на мястото на аварията и тя е отстранена за 24 часа с цената на жертви от екипите.

38

Анонимен

преди 4 години

В България е имало два радиоактивни облака които са преминали първия случай е Чернобил втория е от войната в Сърбия, в първия случай се реагира с голямо закъснение в втория случай въобще не се реагира.За това че армията сама може да определи радиацията нямаме съмнение, гражданите нямат обаче измервателна техника и там важи само информацията кога излиза или дали въобще да излиза. а

37

Пешо

преди 4 години

Чернобилската авария извади на бял свят "грижата" на комунистическата върхушка към народа, а тя е НУЛА!

36

Сърбия

преди 4 години

До ИНЖА защо не се е мерила радиацията в цяла западна България през 1999-2000г.? И никой не говори за бомбандировките над Югославия. Никаква информация няма и досега, само раковите заболявания са се увеличил в тези райони!

35

До Ристу

преди 4 години

Нагъл си. ГМО треволяците са лицензирани от химията Дюпон и компании, а патените се държат от няколко щатски корпорации, отровите на които са устойчиви ГМО-тата специално се произвеждат от хим корпорациии и за да засадиш домати трябва да си купиш от техните лицензирани семена, чиито семена от новата реколта не можеш да използваш за ново засаждане! Алчните лапачи са го измислили. Това имам против ГМО, освен, че е толкоз вредно, за колкото си нямаш понятие и акъл.

34

нвнвнв

преди 4 години

Аварии е имало и ще има, както и ядрени взривове. Всяка подобна авария изхвърля в природата милиарди "горещи частици", които е невъзможно да бъдат засечени когато са разпръснати. И най-съвременната техника ги засича едва от няколко сантиметра. Съприкосновението с "гореща частица" (например прашинка попаднала по дрехите) не само може да те убие в страшни мъки, а също и децата ти и семейството ти и т.н. Ядрената индустрия засега е твърде млада за да е нанесла фатални щети върху планетата. Но...

33

до 30

преди 4 години

В Гранични войски, а сега ГПолиция винаги е имало повече ред! Справка от последните дни - Кой отиде от другия крайна България да задържа Зайков? Ти кажи, аз само ти напомням! Та не се учудвам, че при вас техниката не е работила! Във всички Гранични отряди имаше офицер - ЗОМП, обучаваше войници - ЗОМП и на заставите имаше поне 1 от набор да върши тази работа! Тва РР, АСР, ВПХР го знаеха всички граничарчета! Аз бях ВСКуче ,,Доцент"!

32

KOSTAS LINKE

преди 4 години

На третия ден от савецката екзоплозия, - от 26.04--значи на 29.04 --- ШВЕДСКИТЕ ФИЗИЦИ ОТ УПСАЛА, ОТКРИВАТ РАДИАЦИЯ НАД ИНСТИТУТА, И ВЕДНАГА ПРОСЛЕДЯВАТ ОБЛАКА !...И СТИГАТ ДО РАЙОНА НА СЛАВЯНСКИТЕ ПОЛЕТА В ПРИПЯТ, И КАЗВАТ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ ЧЕ Е ИМАЛО ''ГОЛЯМО БУМ-БУМ В СЕ-СЕ-СЕ-РЕЕЕ'' .

31

Tangra

преди 4 години

Опитват се да занимават света със скелетите на комунизма. А зомбитата на капитализма почти са не изяли вече.

30

Анонимен

преди 4 години

По време на аварията бях на село, в Северозападна България, близо до сръбската граница.За аварията научих от сръбските радиостанции на УКВ.Пуснах българското радио - нищо!Само хора и ръченици.

29

Иванов

преди 4 години

Велик е нашия войник!

28

пак пропаганда!

преди 4 години

Имало е жертви само от спасителните екипи които са участвали веднага на място в гасенето на пожара отстраняването радиоактивните отломките от взрива. Било е почивен ден. Иначе после никой от персонала не е заболял, не е имало радиация, нито от здравното министерство има каквато и да е било статистика, че в годинете след това е имало увеличение на някои заболявания или проблеми с новородени деца - всичко е било наред.

27

Анонимен

преди 4 години

Хич не вярвам на комунистически измишльотини

26

Да бе да

преди 4 години

Аз не помня да е имало такава заповед.Копаехме си канали та ушите ни пушеха.

25

до 30

преди 4 години

Мерили са в ГВ ама нещо друго. Те бяха към МВР, и за Гайгеров брояч не са и чували!

24

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 26Не си видял графит, защото няма такъв.

23

Ристу

преди 4 години

До 4: Какво имаш против ГМО? Меса пълни с хормони и консерванти - много ясно, че ще има консверванти, да не искаш да се разболееш от развалено месо. Хляб с глутен - глутенът да не е вреден, ако нямаш алергия? Сирене което е всичко друго но не и сирене - не се прави на много знаещ. Пчелите измират поради използваните пестициди - ако се ГМО беше широко разпространено, нямаше да има нужда от пестициди, защото растенията щяха да имат защита, ама такива като теб спират ГМО прогреса и убиват пчелите.

22

Itsob001

преди 4 години

Аз също служих по това време.....Не само ,че не лежахме по земята,а направо си я копаехме.Спомням си че ни даваха едни хапчета (може би на йодна основа).Иначе ядохме месо с печати и много боб и Олаф за десерт.