37

до 46

преди 1 година

Залъгвай се как не взимам. Вместо да се онбразоваш и развиеш, ти стоиш и се залъгваш как това и онова не било така. Твой си избор. Иначе- отваряш LinkedIn и гледаш. А на даден човек у нас да плащат 80к евро годишно би струвало около 3 пъти по-малко, отколкото да му плащат 80к евро в Германия.

36

Иван

преди 1 година

До Software EngineerПотвърждавам. Същия случай съм и аз. Само компанията е немска. 6к чисто. 5 дни в седмицата. 30 дни отпуск.

35

Да бъдем реалисти

преди 1 година

Хайде да сложим едни 5000 -7000 хайде 10 000 като нормална заплата в сектора(девелъпъри с някакъв опит) . Не е малко но хайде да не се изхвърляме

34

43

преди 1 година

Защо трябва да се натяква на населението, че за нищо не става? То е факт. Населението дълбоко в себе си знае този факт. Затова е толкова комплексирано и го притеснява всичко - расата на други хора, сексуалните предпочитания на други хора, как другите хора си гледат децата, другите хора колко изкарват и пр., защото ако отдели и 5 минути да се погледне обективно, ще стане много, много тъжно

33

Истината

преди 1 година

Приятеля ми е софтуерен инженер в Телерик и взима доста голяма заплата, което ме кефи, защото мога да се занимавам с къщната работа и да му кръшкам, когато си пожелая. Голям г-л-у-п-ч-о е, но си го обичам такъв!

32

В ИТ сектора

преди 1 година

Аман от бомбастични заглавия .Цитираната заплата е изключение и незнам защо се дава като нещо нормално . Да има и такива заплати но колко процента от бранша я взимат .Нашите заплати са високи спор в това няма но 15000 лв не са дори близо до средната заплата в бранша .АманВсе едно да кажеш в медицината има заплато по 50 000 нищо че я взимат 5 човека в държавата

31

До 31

преди 1 година

Самите те (програмистите) са предприятия и парите, които печелят харчат тук. Осигуряват се на тавана и работодателите им са топ! Какво предпиятие ти трябва? Горубсо, Мини Бобов дол, Кремиковци....някоя друга пумийна яма, която съсипва хората? Недей така. Софтуерът, който пишат, се инсталира на всякакви хардуерни машини и ги съживява.

30

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 36 - Ти не си безделник, а конкретен вид предприемач, ако е вярно това, което си написал. Но и да не е вярно относно теб, сигурно има други такива.

29

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 36 - Ти не си безделник, а конкретен вид предприемач, ако е вярно това, което си написал. Но и да не е вярно относно теб, сигурно има други такива.

28

Анонимен

преди 1 година

Програмистите са фрашкани с пари! Жени, хванете си програмист за приятел, макар и да са скучни и задръстени! Докато бачка по цял ден, вие си пръскате панаира с фитнес маняци и разни други манекени, а оня даже не подозира! Бъдете хитри, дами!

27

Software Engineer

преди 1 година

Не разбирам защо се пишат такива статии, за да се настройва цялото население срещу софтуерните фирми и специалисти ?Заплати от по 15000лв наистина има, но те се взимат от ръководители на развойната дейност на конкретната фирма. Сцепват си *** от бачкане за тези пари, когато сложиш на теглилката нервите, които хабиш и парите, може би не си заслужава!Аз съм софтуерен инженер с близо 10г. опит. В момента работя за скандинавска компания и взимам 5000лв. чисто, но работя само 4 дни в седмица.

26

До 24

преди 1 година

Ами малко смени това, с което се занимаваш, и *** да видиш на обикновен Cloud Data Integration специалист колко плащат. От 10к нагоре, ако има комплексни знания. Лично аз с това се занимавам (паралелно имам и 4 екипа, които управлявам- AI, Data Integration, App Integration, Data Analytics), Но и hands-on работа. Lead Architect, накратко. Заплатата ми е около 160к годишно без бонусите. На синиърите в екипа е около 120к..

25

Пена

преди 1 година

Желаещи няма защото заплатите са пълна скръб! Пенсиите станаха по-високи от заплатите, ало! БГ държавата плаща обилно на лентяите и "глобява" строго реално работещите! Затова 2 милиона избегаха на запад и още 2 милиона ще избегат до 2030 г.

24

Анонимен

преди 1 година

Може ли да учточните за чии фирми работят тези с големите заплати? В чий интерес? На България ли? Или американски фирми засмукват българи и тук им излиза по-евтино? Каква е реалната полза и реалното развитие на т.нар. високотехнологичен сектор в България? Къде има предприятия за производство на продуукти, в резултат на техните разработки?

23

Анонимен

преди 1 година

До 24 - Има в "сектора", но сектора освен работници, си има и ръководители.

22

Анонимен

преди 1 година

Ас уча жаваскрипт междо другото в софуни и съм много доволен. Мисля че ще стана програмис скоро, заштото заплатите са добри.

21

AcOrP

преди 1 година

Какво да си проверяват източниците. 15к са реални не всички взимат толкова но добрите ДевОпс,Софтуерни инженери, Мрежови архитекти, ДБА и подобни с 10+ години опит ги взимат.Като каже някой програмист и все едно е голямата работа ама програмисти дето пишат код на килограм и стават синиър за 1 година стаж няма как да взима 15к джъниър на 3к синиър 5-10к това е.

20

Анонимен

преди 1 година

"Не я разбирам тази тенденция. Не че не уважавам професията и хората, занимаващи се с това, но не може всички да са it, предприемачи и тн...Малко досадно започва да става" - бачках 8 години по корпорации, но хората в сектора ми омръзнаха ужасно много и реших да ремонтирам апартаменти. 15 ги докарвам сам с шпакловане, боядисване, замазки, каси, дограми, заварки укрепване на стени, ел и вик услуги да не говорим, че в София има 3 пъти повече работа от колкото мъже. За под 1к на ден не взимам обект.

19

Анонимен

преди 1 година

До 18 - Индустриалната революция е изисквала множество хиря, да оперират машините, да добиват материалите, да ги пренасят, после да рязнасят инпридават продукцията. Сега вече се работи над това, да се премахне човека от уравнението.

18

900 000 безделника

преди 1 година

Те се делят на три групи: 1) Лентяйстват на соц. помощи и лежат по цял ден, а нощем безчинстват; 2) Работещи в сивата икономика, но получават помощи, защото по документи се водят трайно безработни, а след време пак от нашия джоб ще получават соц.пенсии, макар че не са платили нито лев данък или осигуровки; 3) Малък процент от безделниците не са от малцинство, но са на издръжка на родителите си, така че те не тежат на системата.