47

Анонимен

преди 2 години

До РеалистТака е. Едно от важните неща за Русия е било да имат монопол над Черно море.

46

До До До 32

преди 2 години

Далеч не са били само руснаци, но и укри, финландци, балтийци, румънци... И тези хора са считали, че го правят, за да ни присъединят към тях, а не да сме независими. Това е истината.

45

Край

преди 2 години

Честит ПРАЗНИК братя българи.Аз съм сложил на балкона си българското знаме и ще заведа децата си при паметника на незнаймия войн Текевизора го превключвам на друг камал като ми пуснат Паси Инджев Поптодорова или други подобни екземпляри.

44

До 33

преди 2 години

Прочети история, за да разбереш какви събития са довели до възстановяване на държавата ни.

43

Messi

преди 2 години

Статия за 3-ти март без нито дума за Русия!?!! Трагедия сте:(

42

#

преди 2 години

България се освободи от турско робство с помощта на братята ни руснаци..............ако не беше Русия, сега русофобите щяхте да говорите на турски, да носите шалвари и ***..................но голяма част от българите не оценят какво е направила Русия за нас!!!

41

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 39 "и си отиде,без да сме и колония." Паралелната реалност в която живееш със сигурност е интересно място, но няма връзка с действителността. Руските сатрапи си оставиха верните слуги да ни мачкат и това продължава и до ден днешен. Толкова "не бяхме колония", че Тодор Живков предложи България да стане 16та република на СССР. Дори поробителите ни руснаци бяха стреснати от тази демонстрация на примитивна робска сервилност от страна на "българските" им копои.

40

Анонимен

преди 2 години

До До 32Късмет е,че интересите на руската империя са съвпаднали с тези на бг народ,но обикновения руснак е идвал да освобди братята си,това не трябва да се игнорира. Мотивацията им е била такава,не за империята им,а за братята. Може да се прочете при Достоевски. Какво го цитираш този копейкин?!

39

Анонимен

преди 2 години

Чета, че в Кърджали започнали подписка за отцепване от България. Без руската подкрепа сме загубени. Хиените в региона само чакат удобен момент, а сега сме беззащитни.

38

Анонимен

преди 2 години

Руснаците са ни нападнали, за да ни освободят от турско. Нахлули тук и безчинствали, докато турците провеждали миротворческа мисия, колейки българи из батак, но това са били войнстващи българи, много зли и въоръжени със страшни оръжия, нали?

37

Анонимен

преди 2 години

Нашата държава никога няма да бъде свободна в истинския смисъл на думата! Но за мен е достатъчно, че 144 години българският народ не е участик във филма Козият рог. Честит празник, българи!

36

Малко история

преди 2 години

На подписването на Санстефанския мирен договор не е присъствал ли участвал нито един българин, по ИЗРИЧНОТО настояване на Русия.

35

До 32

преди 2 години

Разбира се, че няма кой да го направи без сериозен личен интерес. Това е напълно нормално. Въпросът е, че "вечната благодарност" е излишна. Това просто е период, когато нашите интереси са се засекли с техните. "Няма вечни приятели, само вечни интереси". Това каза и Костадин Костадинов в НС.

34

Анонимен

преди 2 години

Защо сме в НАТО и ЕС ,с кой ни готвят да воюваме ,ние война не искаме !!!! А и плащаме ,за което !? Най-бедната и болна страна в света

33

Анонимен

преди 2 години

В ЛНР и ДНР се стреля, от украинските банди, на месо и по жилищни сгради без всякакви ограничения. Българската общност, която е над 500 000 е систематично избивана. Докато пет дни ни показват един и същи кадър от Киев с ударен висок жилищен блок, в двете републики се бомбардират сграда след сграда, от същата тази фашистка ***, но няма нито един кадър от там.

32

Анонимен

преди 2 години

Русия възкреси БГ. Освободи я,създаде наново държавната администрация,армията,полицията и си отиде,без да сме и колония. Вечено ще бъдем благодарни за това.

31

Анонимен

преди 2 години

144 години сме свободни де юре, де факто 144 сме роби на различни сили в зависимост от времето.

30

Анонимен

преди 2 години

Санстефанския мирен договор е предварителен договор, който не е имал никаква правна стойност и е бил хвърляне на прах в очите на българите. Истинския договор, който показва намеренията на руснаците е подписан през 1877ма и в който Русия се договаря с други империи, на Балканите да няма голяма славянска държава.Разбира се,руската пропаганда НИКОГА не е говорила за този факт. 3 март е ДЕН НА ЛЪЖАТА НА РУСНАЦИТЕ, че искат да има Санстефанска България.СПЕШНО трябва да промени националния ни празник!

29

Анонимен

преди 2 години

Как може да празнувате акт на нарушение на международното право! И тогава запада е подкрепял териториалната цялост на Османската империя.

28

Анонимен

преди 2 години

Еэ, по онова време ако бяхме членка на НАТО! Но, мечтиии, мечтииии... Тогава щяха да го нарекат руска инвазия в турска България.