34

Анонимен

преди 5 години

България се е освободила през 1878-*** поради неуспех на опита на Русия да анексира територията ни използвайки основно чужда кръв - тази на българи, украинци, молдовци, румънци, финландци, сърби, черногорци....

33

Анонимен

преди 5 години

Искам Турция пак да ни превземе.Мизерията ми омръзна.

32

Ха-ха

преди 5 години

До ВиготураИ какво,ще се откажеш от Освобождението от солидарност към поляците?

31

Анонимен

преди 5 години

Честит Национален празник!Свободата е свято нещо! Свободата е в духа и възпитанието на човека, а не в изкривени от пропаганда платени недоносчета, за които свободата е да папагалстват безмозъчно от силния на деня.Защо сега сме под американско робство? За да сме като другите?Или такова робство е "цивилизационен избор", който обезличава титани като Левски и Ботев, опората на истински свободния човек.Вас ви е освободил Сорос. Мен и всички истински българи - руснаците!Поклон!

30

Анонимен

преди 5 години

то пък като се освободихме, та прокопсахме...най-бедните в Европа, Турция е по-напред от нас

29

Виготура

преди 5 години

Не е ли забавно, че същата тази руска армия, която идва да ни "освобождава", преди това потушава кърваво възстание на полския народ , който иска независимост от Руската империя?

28

Анонимен

преди 5 години

200 години гръцко робство500 години турско робство45 години съветско робствосега Еврогеейско робствоДОКОГА чужди империи ще паразитират тук???

27

Анонимен

преди 5 години

Чакаме рано сабалян на 3-ти март Козяците да се активират и да ни разкажат как Русия ни е "поробила".

26

1234

преди 5 години

хахахахахахах Преди 141г България е освободена от Турско робство и автоматично е заробена от Руско робство....Минават години идва 1989г и от Руско робство минаваме на Американско робство ...до ден днешен!

25

Анонимен

преди 5 години

Братушки, всеки истински българин ви обича! Господ да ви пази!

24

Найденов

преди 5 години

ЧЕСТИТ 3 МАРТ, БЪЛГАРИ! ДА ЖИВЕЕ И ПРЕБЪДЕ БЪЛГАРИЯ И НАШАТА ОСВОБОДИТЕЛКА БРАТСКА РУСИЯ! ДРУЖБА ОТ ВЕКОВЕ ЗА ВЕКОВЕ! А това че тук една шепичка на хранилка при фондация америка за България, едва ли ще промени нещо, нито пък вълнува някого! Те сами се виждат какво жалко малцинство са. За това беснеят по форумите.

23

баба мара

преди 5 години

пуснете знамето от последния етаж на блока или дома където живеете да се веедокато още ни има запалете по една свещ и се молете

22

Анонимен

преди 5 години

до 36 По-скоро Никой не обича неблагодарници като теб Омуртагче! Набий си го в кухaта крaтуна! И с какво пречи признателността ни към братята руснаци на свободата ни, бе малoумник?

21

Хан Омуртаг

преди 5 години

Българското раболепие е видно от думите" вечна признателност"В международните отношения няма признателност,камо ли вечна. Всеки народ има право да се бори за своето съществуване и свобода срещу всеки друг народ.Човешката история е това - борба са сеществуване и свобода. Чуждата война между Руската и Османската империи е за защита на техните национални интереси. ТЕХНИТЕ НЕ НАШИТЕ.Тяхно право.Стига вече раболепие.140 години минаха. Жалка работа. Никой не обича раболепните.

20

Виктор

преди 5 години

Благодаря Русия!

19

от 29

преди 5 години

В състава на неговата войска освен руснаци влизат и други поданици на Руската Империя - белоруси, украинци, финландци, поляци и тн. Всички тези нации и народи през 1878 г. са в състава на Руската Империя и не могат сами да решават кого да освобождават, тъй като нямат суверенитет и изградена държавност.На 03 март признателните български граждани преклоняват глави и поднасят цветя пред многобройните паметници по цялата територия на Р България, прославящи подвига на руските братя - освободители.

18

Вин

преди 5 години

Невежество води до русофилистични болести. Много писане, малко четене, преклонение пред неверни, втълпявани 140 години исторически бълвочи.Няма думичка "България, българи, български" в ПРЕЛЕМИНАРНИЯТ договор между двете империи!!!

17

Анонимен

преди 5 години

ФРНЦИЯ -АНГЛИЯ СА В СЪЮЗ С ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ПОРОБИТЕЛИ ЗИБИВАТ НЕВИННИ БЪЛГАРИ ОТ ТЕЗИ 3 СТРАНИ Е ИЗВЪРШЕН ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ ...СЕГА ПАК ПРОДАЖНИ БЪЛГАРИ ПРОДАДОХА БЪЛГАРИЯ В РЪЦЕТЕ НА ПОРОБИТЕЛИТЕ.

16

Анонимен

преди 5 години

Честит национален празник, българи!На 03.03.1878 г. държава България няма. Има територия, населена от българи, поробени от Османската Империя. Руският Император води кръвопролитна война за освобождаване на братския славянски народ от 5-вековното иго. В състава на неговата войска освен руснаци влизат и други поданици на Руската Империя - белоруси, украинци, финландци, поляци и тн. Всички тези нации и народи през 1878 г. са в състава на Руската Империя и не могат сами да решават кого да освобождa

15

Анонимен

преди 5 години

Каква Свобода празнувате? Не виждате ли, че сте се заробили на герберската тирания и на НАТО? Нямате никакво право да се наричате свободни и да празнувате.