46

Анонимен

преди 5 години

Тази дескриминация и расизъм ... прекаляват вече.За да сме толератни, но не честни, отнемат титлата.

45

bolbov

преди 5 години

Само,че аз дълбоко се съмнявам в тази цивилизация и наука,която се развива от белите.Тук под расово превъзходни разглеждам само представители на един два народа посочени от Хитлер.Накратко развитието на тази наука към днешна дата поставя под въпрос самото съществувана на земята.Въпроса е кой начин на живот е по интелигентен?

44

До 45

преди 5 години

Това, че ти не си виждал, не значи че няма. Потърси и ще намериш.Статията не пояснява дали е намерена разлика между черни от Африка и тези от САЩ. Дали има разлики при различните области и държави в Африка. Доколкот културния контекст определя резултатите? Така поднесена тази информация дава възможност на хората да си интерпретерират информацията и да се създават ненужни спорове.

43

Телепат

преди 5 години

Интересно колко от пишещите коментари са виждали и разговаряли на живо с черен, който е израснал в що годе нормална среда.

42

Анонимен

преди 5 години

Не разбирам от генетика, но на генетично ниво е вярно,че хората се различаваме. И ако той говори истината като генетик защо се намесва понятието расизъм? Расизмът е политическо понятие от 18 век, а генетиката наука от 21-ви. Смятам,че репресиите спрумо учения са проява на т.н. политкоректност. На научно мнение се отговаря с политически понятия. Ако караме така до никъде няма да стигнем.

41

milo

преди 5 години

Хайде сега и на Обама за White men cant jump!

40

Наблюдател

преди 5 години

Умен човек и не се страхува да каже истината.

39

Анонимен

преди 5 години

Африканците са по-бързи бегачи от европейците защото имаме анатомични различия, но и този фект се отрича, защото политически некоректен. То днес жените станаха мъже и не искат да раждат деца, пък ние сме тръгнали за раси да говори - абсурд, тема табу, цензура и наказания, за всеки дръзнал да каже истината по темата.

38

Анонимен

преди 5 години

добре де, все пак е учен, генетик ... ами ако думите са му следствие на проведено изследване и анализ?

37

Анонимен

преди 5 години

Във времената на повсеместна лъжа да казваш истината това е екстремизъм(расизъм).

36

Анонимен

преди 5 години

До До 41 В ЮАР само черни могат да са лекари и поради тазипричина нямат кадри.

35

Анонимен

преди 5 години

Доказателство за тези теория са много - реално всичко което имаме днес дължим на научно .техническия прогрес от ренесанса до днес, а той възниква в Европа, съответно движен от белия европеец. Къде са африканците? Много от тях дори днес на ниво на развитие 19 век. Това е обективната истина и няма място за сръдни.

34

До 41

преди 5 години

То това е практика от известно време, така наречените "diversity quotas". Естествено резултата е ясен... :)

33

Astarot

преди 5 години

@35Тръгнах да пиша същото, но дочетох, че човекът правилно е написал "климатични и социални условия". Ескимосите може и да живеят в едни от най-трудните условия, но не се избиват помежду си например. И не са изправени пред особени социални предизвикателства.

32

хм

преди 5 години

Тези ******ти, които са му отнели титли за научни постижения по политически причини, са още по-големи расисти, но с обратен знак. Мерзавци!

31

Анонимен

преди 5 години

Мда... сега и науката е расист.

30

Анонимен

преди 5 години

Само нискоинтеигентни същества сред, които са лиералите не приемат чужда гледна точка или виждания дори и те да са логично обосновани. Да го оборят научно или да се ивинят на човека.

29

като Сталин

преди 5 години

Това не е първия случай. Един съветски академик твърдял, че възможностите на човека зависят от гените му и имал много големи неприятности. Сталинистите не можели да допуснат мисъл, че синът на шофьора е много вероятно да стане шофьор не само заради условията, а заради генетиката. Това твърдение се доказва многократно - например потомствения шофьор цвъцко. И не, не става от шофьор държавник.

28

Анонимен

преди 5 години

И ся кво излиза, че трябва да застанем срешу природата, науката и въобще живота щот на някой бабуин не му изнася истината. Па и не съм чул игуаната да се тръшне, че е на различно интелектуално ниво спрямо делфина...просто са различни видове и на различно еволюционно ниво. И вместо да бъдем напредничави, ъая толерастия ще ни върне в каменната ера....щот на охльо му се иска да бъде орел, *** не може и затва орльо трябва да стане мвкотело

27

Телепат

преди 5 години

До НормалноПо твоята логика, ескимосите трябва да са най-интелигентните. Поне мислете като пишете.