57

Ще има ГЪРЧ

преди 1 година

Големите компании са наострили ножовете! Ще режат до кокал! Мои приятели програмяги сега събират кашони за да понаправят някой лев за черните дни които се задават! Някои от тях запрятат ръкави и се готвят да бачкат на черно физически труд!

56

Док

преди 1 година

Хайде пак АйТи, голямата работа. Още малко помагайте на гигантите да вкарат изкуствен интелект и вие сте първите, които ще окапят от клона.

55

Анонимен

преди 1 година

Като човек взимаш над 15000 в ИТ искам да кажа - първо няма младежи, които взимат тези заплати - основно са хора с дългогодишен опит и образование, които в чужбина биха взимали двойно и тройно на тази заплата. Втора броя хора взимащи такива заплати е малък, може би 2-3% от цялото ИТ.

54

Да ви светна

преди 1 година

В ИТ-то принципно има пари но не са там където си мислите. Да бачкаш само на заплата няма да забогатееш. Големите пари се правят от собствени разработки, и стартъп фирми които се развиват до едно ниво и се продават. Другото от което се правят сериозни пари е White Hacking. Но за тия неща се иска много акъл. Не става само с copy/paste на готови шаблони ....както "програмират" 90% от "специалистите" днес. Трябва да можеш и да мислиш.

53

До 77

преди 1 година

Най-добре *** в Укронациланд да шмъркаш бЕло с наркоклоунът им президент. Само гледай да не те заберат на фронта че ще ти разкатаят фамилията! Укрите веднъж приемат ли те в армията е до живот, и то кратък живот!

52

Анонимен

преди 1 година

Много точна статия, браво за усилията!

51

do 76

преди 1 година

До АнонименСледкато 6 месеца не си си намерил и чакаш явно толкова си можеш

50

Анонимен

преди 1 година

Кой написа тая смотана статия? Няма нищо общо с действителонстта.

49

Анонимен

преди 1 година

Това в Силициевата долина ли? След наема пак не остава много.

48

Анонимен

преди 1 година

Всички технологични гиганти в САЩ се подготвят да режат живо месо за да се справят с предстоящата криза.GOOGLE, META , AMAZON всички ще съкращават на едро. Гърчът ще се предаде надолу оо веригата и по един или друг начин ще стигне и до България. Дано да е за кратко но ще се усети

47

Анонимен

преди 1 година

Проблемът не е в заплатите. Уважаващ и опитен ИТ не би почнал за под 5к чисто където и да е, а ако договори над 10к със сигурност няма да иска да живее в к:о:ч:и:н:а:т:а, а ще иде да живее в някоя красива страна със закони и приятни, вежливи хора!

46

Гешев Е ТЕРОРИСТ

преди 1 година

Главният прокурор Гешев участва в Организирана Престъпна Организация, убиват по особено мъчителен начин с честоти, удрят Нервната Система, гонят до смърт!

45

Продължението -

преди 1 година

Освен това казали, че отделно се заплаща свалянето на онази част от мазилката на тавана, която не е паднала. Тя казала, че не може да плати над 3 000 лв, защото няма толкова пари. Те, "Ще те изчакаме да плащаш на части" и попитали на коя дата взима пенсия. Женицата ги помолила да си вървят и да им плати това, което до момента са направили - половин ден сваляли няколко кв.м. мазилка. А те, "Не може, почнали сме!" Чак тогава тръгнала да звъни на съседите за помощ. Много неприятна кавга беше.

44

Ужас

преди 1 година

15к взимат 1-2%, не повече! Това ще рече 1000-2000 човека. И защо се дава като пример? Масово заплатите в сектора са 5-6к, и то за опитни служители, които вършат работа. Не че са малко, но все пак това са 2-3к евро, а цените вече настигнаха и изпреварват Италия, Чехия, Словакия, и то не само за храна и сметки...Ако масово взимаха по 10-15к, то нямаше автопарка в БГ да е най-стария и да се продават 30-40к нови коли на година, 2/3 от тях служебни Шкоди и Короли.

43

Анонимен

преди 1 година

За стартово 3,4к, за по-опитни 4,5к, но чак пък 15к на месец, тва и в чужбина е рядкост. Вижте и в Германия около 50,60к евро *** година са за ИТ специалисти, ти тук излизат на 80к евро годишна заплата. Много се учудвам,нчак толкоз големи да са заплатите тук за ИТ-та.

42

Упокойте топката

преди 1 година

Няма такива заплати в ИТ в България. Дори и в САЩ няма 15 хил. чисто. 15 хил. може да взема само човек на висока ръководна позиция. Директор, Мениджър на екип, софтуерен архитект и др. обикновен специалист/служител няма кой да му даде такива пари.

41

IT ФИРМИТЕ

преди 1 година

СА ИЗНУДВАЧИ МИСЛЯТ САМО ЗА ПАРИ ,АМА ТОВА,ЧЕ ПРОДУКТА МУ Е КАЛПАВ,ПОСЛЕ ПАК ДОПЛАЩАЙ ЗА ЗА СЪЩИЯТ ТОВА НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА-ИМА И МНОГО НЕКАДЪРНИЦИ

40

Анонимен

преди 1 година

Кажете кои са тези фирми където се взиамт по 15к. Екип от 6 човека сме готови да започнем още утре :D

39

Как действат

преди 1 година

Миналия месец ви разказах тук как се наложи по съседски да защитаваме бабичка, която по обява извикала такива да ѝ направят окачен таван в едната стаичка, защото мазилката там паднала. Дошли трима роми за окачен таван с площ около 11 кв.м. Казали, че започват без пазарлък, защото чак когато почнат да го правят, ще преценят колко е трудно и тогава ще ѝ кажат цената. И след половин ден я казали - 250 лв на кв.метър. Бабата откъде да знае, че цената е 35 лв/кв.м. - Продължавам -

38

Анонимен

преди 1 година

Абе аман вече от лъжи! Аз съм в ИТ сектора и чистата ми заплата е 3000 лв. Няма такива заплати от 15 хиляди, ако се изключат ръководни длъжности! Престанете да лъжете!