77

Анонимен

преди 1 година

Сериала нашата история

76

Анонимен

преди 1 година

Който е учил навремето сега си е добре - 15 к на месец. Който е хвърлял салфетки и пушил трева - получава толкова на година.

75

Анонимен

преди 1 година

Глупости

74

Анонимен

преди 1 година

Пак тая мантра с IT сектора... Ами покажете ми от тия редки животни с 15 к заплата! Едно само да видя на живо! И искам да го видя тоя шеф, дето ги дава тия пари и кой е достатъчно глупав да му възложи проект. Че за 15 к цял скапан футболен отбор индийци програмисти с резервите ще събера. Ами назовете поне едно конкурентно приложение, което е правено от българи! Едно! Което успешно да се продава и да има някаква печалба от него. Защото няма.

73

Анонимен

преди 1 година

Наков навремето обясняваше как едва ли не всеки ИТ взимал 5 хиляди лева и неговите курсисти след като са се бъхтали 2 години на курсове недоволстваха, че едвам ги взимаха и за 2 хиляди на месец и то само добрите.Така че тия новини за младежи с по 15 хиляди на месец са фантасмагории от хора без понятие в сектора. А и това често не са технически позиции, освен ако не е някой лийд или CTO, и то в няколко от по-големите компаии в БГ

72

до G

преди 1 година

Недей да ни баламосваш! Освен ако не си някой на шефа никой няма да ти даде 11к заплата с 3г. опит ;)

71

Радан

преди 1 година

Тази статия е за разделяне на хората и четейки коментарите, дори на IT хората. Аз не взимам 15хил, моята заплата като машинен инженер е 5200, стига ми. Приятелката ми е финансов човек, взима към 3000. Добре, че и останалите професии, взехме малко по малко да настигаме IT специалистите. Дълги години аз бачках за 1000лв, приятелите ми IT за 4-5. Искам да кажа, че за всеки има място под слънцето.

70

Анонимен

преди 1 година

До На 1:25 минута/93"самоубиец дето стои на перваза и пуши.... какво общо има това с IT сферата?" - ВСИЧКО?

69

G

преди 1 година

Около 2 години отнема курса, като не всеки ще може да разбере програмирането. След това почваш джуниър на 1500-1700лв. Аз бях така. Вече карам трета година и съм Синиър като след последното ми увеличение заплатата ми е 11000 лв чисто. Фирмата е Софтуеър АГПоздрави!

68

Др Скъд

преди 1 година

Защо пишете глупости?! 15000 лв са мечта за 95% от ИТ специалистите. Тези, които вършат същинската работа са най-ниско платени. Идват шефове на отдели, след тях техните шефове. Стигаме до head of нещо си. Ето там са евентуално тези заплати

67

Анонимен

преди 1 година

ооо, даже не по 15 хиляди ми по 150 хиляди заплати дават.

66

Анонимен

преди 1 година

Жени, хващайте се с програмист! Имат много пари, МНОГО!

65

Случаен минувач

преди 1 година

15000 годишно?

64

Мара

преди 1 година

Доста хора си мислят че стават за програмисти защото не знаят за какво иде реч. Втурват се като овце и след години евентуално разбират че са направили огромна грешка.

63

Software Engineer

преди 1 година

Защо не напишете една статия за всички фаянсаджии, бояджии, авто-монтьори и т.н., голяма част от които работят в сивия сектор и взимат доста повече от редовен ИТ специалист, а освен, че взимат повече не плащат и данъци, защото им се плаща на ръка и не издават касови бележки ?! Това са същите хора, дето ни псуват, а те реално са по-добре от нас.

62

Анонимен

преди 1 година

Като жена мога да кажа на всички, че си струва да имаш програмист до себе си. Добра опора са, уравновесени и най-важното - имат пари. Струва си, дори и да не го обичаш!

61

Анонимен

преди 1 година

Заплата от 15 хиляди се дава единствено на мениджърските позиции и то в големите компании.

60

На 1:25 минута

преди 1 година

във видеорепортажа има някакъв самоубиец дето стои на перваза и пуши.... какво общо има това с IT сферата?

59

До 87

преди 1 година

Не си прав човек. Масово приятелите ми взимат грамадни заплати, като тези описани в статията. И далеч не са нещо особено, като капацитети. Те самите го казват, че са си паднали на Д-то с тия работи.

58

Име

преди 1 година

До РоузЩе "прокопсаш" с това мислене - шЪ знаиш. Като има пари, това не означава, че и ти ще имаш, ама откъде акъл за това? На вас само пари в малките ви глави, защото няма място за друго.